Svarta detaljer till helgen...



En gammal bricka jag fann på vår gård när vi flyttade hit...



En riktig shabbyhörna i mitt rum...



Denna mask hade kanske passat en helg som denna. Den kommer från Gammalt och Nytt i Bollnäs.



De svarta ljusen kommer från Village. Notpapperet har jag klistrat runtom.



Ha en trevlig, kul, partyhelg eller bara lugn & fridfull alla helgons helg.
Nytt inlägg kommer under helgen!

Onsdagshälsning!



Hej allihopa. Jag befinner mej i Sthlm och hälsar på en av mina bästa vänner ett par dagar. En stickig bukett till er alla så länge, lite granris och röda köpta bär i min gamla röda och rostiga oljekanna pryder köksbordet. Vi ses senast fredag igen och glöm inte utlottningen som pågår fram till den 8 nov!

Hur det hänger ihop...



Mycket detaljbilder förekommer i bloggvärlden. Även i min. Men här ska jag visa lite hur det hänger i hop från ett rum sett i alla fall..



Bordet jag fyndade på loppis för ett tag sedan hamnade i hallen...



De gula bildernas tid är här, men ibland nödvändigt om man vill ha ljusen tända. Här ser man från hall in till köket..



Små "fina junkhögar" här och där...



Och här ser man från vardagsrum in till köket....Mer bilder av detta slag kommer: )
Ha en bra ny vecka, vi ses snart igen!

Socialt plock och loppisfynd...



Puh, vilket problem vissa av oss haft med att komma in på blogspot denna morgon, antagligen för att designen på sidan är lite förändrad, men nu är vi på G igen...Mysårstiden är inne då det är legalt att sitta inne och äta och gona sig....



Mysig plockmat med bla lokala ostar, bröd, färska fikon och fikonmarmelad...



Gamla bestick gillar jag och ibland hittar jag fina passande knivar till ost...



Det är inte det lättaste att hitta rätt initialer på loppishanddukar, inte för att jag heter Ragnhild Olofsson men RO tyckte jag var fina och passande bokstäver....



Veden är laddad, men först måste osten ätas upp, annars smälter den: )



Det goda delikatessbrödet "Pepparkaksbröd med torkad frukt & nötter" har min gulliga kompis Lisbeth med bloggen Bagarstugan bakat!



En trevlig helg önskar vi på Nordingården!

Dags för det stickiga...



Den stickiga årstiden är här. Alla blommor ute har fryst och ljung, kål och annat är inköpt. Men det blir dyrt att ha överallt, för hela vintern ska de ju vara grönt i urnor och lådor och jag brukar ganska tidigt börja sätta granris i lådorna på altanen. Har dock inte gjort det ännu men det är bara fem veckor kvar till advent nu!

Är lite osäker på var den rostiga lyktan kommer ifrån, den har blivit rostig av att stå ute. Den rostiga urnan kommer från Solängets Blommor & Sånt i Svärdsjö.



Granris är oftast gratis. Jag har lagt ut på rabatterna för att skydda de få fjuttiga blommor och buskar vi har där, sen ser det vintrigt och ombonat ut..Har mina små pysselhörnor ute, enklare att hålla på med gran, enbärs och tallrisbuketter där...



Ett äpple till fåglarna, el kanske till mej, för de rör det inte: ) De har fått en massa solrosfrön och talgbollar i stället... Äppelhållaren kommer från Gruvgatan 13 i Falun.



..och fastän det är vinter så planeras ngn krukväxt då och då...



En fin grön växt jag tryckt ned i en gammal järnmortel funnen på gården. Ängeln kommer från Solängets Blommor & Sånt i Svärdsjö.



Va kul att så många ville vara med och vinna te och tesil! Tävlingen pågår till den 8 november!
Nu ska jag gå ut och dona med mitt granris! Och grattis alla Malmöbor, i dag slår världens näst största IKEA-varuhus upp hos er!

Vinn höstens te!!!



I samarbete med Fia Gulliksson har jag här en tävling. Vinn Brunkullans röda höstte! Ett ekologiskt rooibos och honeybush med smak av äkta vanilj och blåbär. Fia som står bakom bloggen Brunkullans Temakerska är andra generationens temakerska i Jämtland!

..och du vinner inte bara det goda höstteet utan också en tesil! Perfekt att hänga i koppen som passar de flesta muggar men även till tesetet MONA. En liten droppbricka att ställa silen medföljer...bra för oss alla som tröttnat på läckande små tesilar.


Foto Nordingården

Fia skapar alltid te som dessutom är vackert att se på....och hon har många strängar på sin lyra, hon är även Kock, Matkreatör, Gastronom och resturangägare!

Läs i hennes blogg om allt spännade och där finns även goda recept och en massa vackra bilder som fotograf Tina Staffrén har tagit.



För att vinna detta te och tesil lämna en kommentar. För ytterligare en lott. Länka till min blogg. För en tredje lott, länka till Fias blogg Brunkullans Temakerska !

I webbshopen Brunkullan Jämtland kan du handla goda teer med tillbehör! Te tror jag blir årets julklapp!

Mitt kök är grått och vitt. Sommartid har jag kompletterat med lite blå detaljer, nu är det den röda färgens tur! Här lite gamla och nya handdukar samt en påse med rött monogram jag fyndade på loppis härom veckan...

Micron har tillfälligt flyttats och nu vill jag inte ha den synlig igen! Jag har ordinära hörn i mitt kök med fula bänkskivor men med en rödvit duk, trälåda med örter, handdukar och lite annat smått & gott känns det snabbt bättre och ombonat..



Fina gula ägg, fast de är fuskisar! Lycka till i tävlingen som pågår fram till den 8 november!
I natt har snön kommit..... ( Förresten, man kan ha te i maten också, se ett av Fias middagsrecept här till Nyhetsmorgon TV4. )

En förkänsla av advent....



Välkommen in! Denna lilla veranda har förekommit många gånger förr, i olika årstider, men efter nästan 3 års bloggande så är risken stor att den gör det då och då... här har jag lite försiktigt adventspyntat. Det blev tidigt i år pga ett adventsreportage som kommer detta år i Aftonbladets bilaga Härligt Hemma. Jag skriver mer om det längre fram.



Lite kanel i mossan för doftens skull...



Och självklart en och annan gran med rötterna kvar...då håller de ju till jul med!



Här är mysigt att sitta både sommar och vinter. Är det inte alltför kallt och man eldar i kakelugnen och tänder en massa ljus, sitter på fårskinnet och har en kofta på sig kan man mysa här med ett glas glögg....min varma favoritdrink kommer i ett senare inlägg!



Det var en liten förkänsla av advent i Lillstugans veranda! Det vackra hjärtat i fönstret som jag tycker är lika fint som adventsstjärna fast man kan ha det året runt kommer från Gruvgatan 13 i Falun. Ha en bra helg så ses vi snart igen!

Inspiration och adventsreportage....


Foto : Nordingården

Jag bjuder på lite inspirationsbilder i dag, ligger lite efter med fotandet hemma pga ett adventsreportage jag donat hemma med. Mer om det senare. Vacker interiör från min extra arbetsplats Gruvgatan 13 i Falun.


Foto: Nordingården

Stilleben från Gruvgatan 13 som för tankarna till fjällstuga. Vacker kottkrans har Karin på"Körsbärsgården" gjort!


Foto : Red chair

Inbjudande säng och bild från " Red chair".



Ett litet adventsarrangemang hemma förra året...


Foto :Red chair

Urläcker rostig urna från Red chair.


Foto: Red chair

Och dessa skålar, så himla snygga! Nu ska jag lägga på en rem och fota lite hemifrån också, ses snart igen!