En lila helg..



En bukett tulpaner i lila till alla som kikar in till min blogg. Tusen tack för alla kommentarer om det Italienska reportaget!

Tulpaner som jag här blandat med Vaxblomma. En tacksam och billig snittblomma. Denna Australiensiska växt är så vacker som krukväxt men kräver så hög luftfuktighet så den är svår att få att överleva här i Norden.

Trevlig helg önskar jag er alla! Själv jobbar jag alla helger till maj, inkl heltid, men det är ok. Min sits är så just nu...



Vårt hem i Italienskt inredningsmagasin!


I senaste numret av Casa Chics specialutgåva är vårt hem med. Gli Speciali di Casa Chic n.13 - Stile Gustaviano

Text: Manuela Longo Foto : Jag själv.

Alla bilder går att förstora genom att klicka på dem och många bilder har förekommit in min blogg tidigare.


Lillstugan och det permanenta huset i en mix... tänk att få leka amatörfotograf och amatörstylist och hamna i en Italiensk tidning, det är jag såå glad för, och jag är inte ensam, en del andra svenska hem och även andra bloggare har fått äran att vara med, både i detta nummer och kommande.


Lillstugans sovrum. Som är huvudsovrum maj-sept.


Lillstugans veranda.


Mera från lillstugans som är mitt "favoritfoto-tillhåll".


Kaffe och syrener, en tid att längta till..


Här kommer reportagetiteln in: Tra zenzero e cannella ..


Köket med känsla av blått, kanske jag skulle ta in lite såna detaljer i stället för röda, man ser det med andra ögon när ens eget hem blir ihopsatta till en enhet av bilder. I blått....


De satte ihop mina bilder så fint, här ett riktigt sommarcollage från Casa Nordingården!


I bakre delen av tidningen finns lite "genvägar" till det som de kallar den gustavianska stilen med bla schabloner fr olika reportage. Mönstret från min kudde finns med här och så har de målat av mönstret på min stol....


Den fina slingan på stolen har min fd svärmor Estrid målat åt mej för länge sedan.


Den Svenska på landet stilen är säkert exotiskt för Italienerna. För oss är det inget märkvärdigt alls. Nu är lillstugans kall och öde men jag längtar till våren, då brukar vi inviga den med att äta här till sista april, då är startskottet för lillstugesäsongen!



Grazie mille Manuela!!!

Lite nytt till rummet, i svart!



Lager på lager principen har man ju hört tals om. När det gäller kläder. Men det är lika fint i inredningen. Med speglar och tavelramar. En större spegel och en tom ram hade platsat här men nu hade jag inga andra än dessa två. Svarta detaljer får det bli, det passar min svarta stol och den svarta gungstolen! Svart spegel från Gruvgatan 13. Brun spegel loppisfynd.



Outslagna pärlhyacinter i min lilla tennbytta från 1930....


Att göra små arrangemang/stilleben är väl trevligt, det gör vi alla. Donar, flyttar runt, donar, flyttar runt, flyttar tillbaka... egoexponering kallas det: )



Mina tennvinglas, drömmer om att få inviga dem...



Nästa gång ska jag visa bilderna från reportaget i Casa Chic där vårt hem är med!

Weekend...



Pärlhyacinter ger en känsla av vår, mitt i smällkalla vintern. Här får ni tips på goda varma drycker att värma sig med! Ha en trevlig helg!

Plåtromantik...



Köpte en stor fin resväska förra hösten. Den har jag alla mina inredningstidingar som jag inte klarar av att kasta bort... perfekt, vips är de borta ändå och jag tar fram dem när jag vill!



Stor är den, bredare än bänken men det går bra ändå..



Mera plåt, min fina rosenburk...



Och i en knallfärgad gammal plåtburk får några tulpaner husera...



Plåt och ljusgrönt... jag ska måla ett litet nattduksbord så snart jag kan, hinner, orkar, har lust.... men till våren ska det vara klart!

Ett reportage med mitt hem och mina egna bilder, hela 39 stycken, på 15 sidor är ute just nu i en specialtidning till Italienska inredningasmagasinet Casa Chic Tidningen heter " "Gli Speciali di Casa Chic n.13 - Stile Gustaviano" och är "tjock" som en vanlig tidning.
Kanske jag fotar av tidningen och visar er här på bloggen sedan.... Tidningen säljs inte i Sverige men kan specialbeställas via presstjänst el ngn privatägd butik som säljer mycket tidningar. ( tex kan pressbyrån i Östersund ta hem den på ett dygn!)

En dag i Storlien..



Livet i Storlien...Ganska trist. Men vackert.
Vi ses hemma hos mej i morgon!

Upplyftande färg...



Vacker turkos kopp från Alvas Hus / Rice.



De rosa skumtomtarna är utbytta mot gula skumbananer. Här ligger de goda i vintersolens sken...



Serverar man muffinsen i dessa läckra turkosa formar behöver man bara en fikabrödssort!
Formar från Alvas Hus.



Min egen turkosa kopp kommer från Lagerhause och det goda teet från Falun Te & Kaffehandel.

Sopptokig!



Spenatsoppa. Kanske passar bättre om våren, men vi är ju på god väg ditåt nu! I våra tankar i alla fall.. All soppa är perfekt vintermat tycker jag. Ska leta reda på receptet så skriver jag ned det här vid ev efterfrågan. Här hittar ni receptet på en supergod räk och morotssoppa!
Vi ses i morgon måndag igen! ( Uppdatering, fattar inte var jag har mitt recept på soppan, men det är ganska snarlikt detta, men jag har mer grädde och riktig grädde och så skippade jag muskoten...)

Vintrigt stilleben....



Det är vinter. Och då vill jag skapa små vinterstilleben, men med en känsla av vår, kanske med några väldoftande tazetter....



De fina små hjortarna kommer från Kardemumma i Ljusdal. Den snygga zinkburken kommer från Gruvgatan 13 liksom spegeln i silver.Ljusstaken kommer från Lagerhaus.

Våra egna hjortar, el rådjur rättare sagt, matar vi för högtryck med pellets, de, och alla andra skogens djur har det tufft i kylan nu...

Mina favoriter. Just nu...



Min godaste parfym just nu. Bali Dream från Estée Lauder.

Ngt söt, men inte för söt, lite doft av sommar, lite attityd, ngt pudrig men inte menlös, helt enkelt som jag själv: ) )
( hur kaxig kan man va...)



Denna tiden kan vara seg. Man vill liksom gå i ide den här tiden om året. Det är kallt. Bilen startar knappt och blommorna hinner nästa frysa ihjäl innan man får hem dem....många blir trötta och utan inspiration, ser att många i denna bloggvärld känner likadant, men vänta bara, vi laddar....Tvättmedelsburken köpte jag i Trondheim förra året.



Lite god doft till kropp, själ och hem håller oss levande så länge...Naturals Via med kamomill och olivblomma, ett underbart tvättmedel som ska vara skonsamt mot både natur, kläder och kropp..



Naturals Comfort, sköljmedel med olivblomma, doftar ljuuvligt och alldeles lagomt...
Den fina badrumsskylten kommer från Mias mysiga butik Ellis Corner.


Mjukt & lent med papaya från apoteket. Julklapp från styvsonen.Tavlan i bakgrunden är en gammal apoteksskylt från butiken Old touch.

Denna tid vill man som sagt ligga lite "lågt" man känner sig utmattad efter jul och ofta oinspirerad före påsk, jag har upptäckt att jag ofta vid denna tid längtar efter lite goddoftande ljus och goda duschkrämer, så här såg mitt inlägg ut vid samma tid 2008 och så här såg ett liknade inlägg ut 2007. Lustigt, det slog mej först nu att jag faller för goddoftande tips så här års...

Tjingeling!

En doft av vår?



Får man känna det, eller är det för tidigt? Ja, det är alldeles åt helsike före tidigt för nu ÄR det vinter och ingenting annat! Men det kan ju heller inte vara fel att drömma sig bort till det man mår bra av och vi i bloggvärlden vill ju gärna gå händelserna i förväg för vi är så livsglada i alla årtsider! Vill längta och blicka framåt hela tiden,liksom månadstidningarna, även om vi alla gör det bästa av nuet förstås!
Många är dessutom i butiksbranschen och årets Formexmässa med vårens och sommarens nyheter stundar så här gäller det att hänga med! Bilden är från förra våren i lillstugans veranda. Nutidsbilder kommer nästa gång..

Snart så...



Jag och lilla Lubbe. En tid att längta till. När det är dryga 30c minus ute... allt är enklare och roligare sommartid! Jag ser att många gillar vintern och visst, var årstid har sin tjusning, men jag har ändå sommaren och hösten som favoriter.



Så nog kan jag säga att jag längtar till denna tiden, och till mitt hem. När man har dubbel boendekostnad och 44 mil till jobbet, enkel väg, kan det kännas tufft ibland, om än jag verkligen gillar jobbet som sådant och mina kollegor uppe i Jämtland! Önskar jag finner ngt jobb på hemmaplan i Dalarna till våren..

Här sitter jag som en rugguggla på en stol mitt på vår äng med mina krulliga polare. Alla halvbröder till Lubbe: )