Rummet i 360 grader..


Ja, jag tror ni fått se rummet i alla vinklar den sista månaden, alla hörn utom tv'n = )  Lila är min accentfärg i rummet denna vårvinter. Och tulpanerna är ju egentligen som vackrast när de håller på att ge upp..


Denna hörna förekom ett par gånger före jul också, jag gillar det lilla nötta bordet så mycket och är så tacksamt att "årstidsdona" på. Nästan gratis loppisfynd från Sundsvall!


Min såsskål har jag allt från nötter till blommor i, allt utom sås =) Här en lilarosa primula, den sätter färg på den tunga kalla vintern..Tack för att ni kikar in, vi ses snart igen!

Yellow gives energy to life!


En liten energikick så här mitt i vintern! Den gula färgen är på ingång, och gillar men inte den kan man ju unna sig att dekorera med några citroner...Fejkcitroner som ser otroligt äkta ut finns på Gruvgatan 13.


Man kan också göra något gott av dem... Jag fick ett dessertrecept av min bloggvän Designe för ett par år sedan, även bilderna här är gamla men det är knappt så jag minns det själv så jag hoppas ni har överseende med reprisen:

Glassfyllda citroner
4 pers.
4 citroner
2 äggulor
1 1/2 dl florsocker
3 msk citronsaft
2 dl vispgrädde.


Vispa grädden hårt.


Blanda äggulor, florsocker och citronsaft separat. Blanda ned i gräddbunken.


Skär av toppen på citronerna och gröp ur köttet och fyll citronerna med glassen. Skär även nedtill så de kan stå upprätta. Frys ca 4 timmar, ta fram ca 30 min innan servering.


Läckert gott och festligt! Citronmeliss, världens bästa kryddväxt, så dekorativ och man kan använda den till att pynta både bakverk, drinkar och desserter med, dessutom är den så tålig, jag brukar köpa en varje år till köket, och där står den i skuggan och bara frodas...

Rostfärgat och gratis...


En dos rost behöver jag för att må bra:) Och blommor som matchar rostet är bruna syrenkvistar, alldeles gratis från gården, i fall man tröttnat på granris och inte har råd att köpa nya tulpaner hela tiden =) Ha en trevlig helg gott bloggfolk!

En allmogesväng i min lillstugas kök!  Näverkonten fann jag på gården och kudden är Lisa Stevens kollektion från Klinta. Påminner om ett lapptäcke sytt av gamla herrskjortor. Kirsten blå heter den och är ny för i vår. Ses i morgon igen gott bloggfolk!

En av livets guldkanter...


..att kunna ta en snabb kopp kaffe med mjölk!  Då känns det extra lyxigt med en espressomaskin! Jag älskar min cremefärgade som kommer från Nespresso.

Mitt naturella spa...


Fabrikens tema i dag är badrum. Jag har inget fint badrum alls. Blå plast från golv till tak alá 90-tal. Men praktiskt och stort med dusch och tvättmaskin på samma ställe, men inget bloggämne om man säger så =)  därför visar jag mitt utebad som förekommit ett antal gånger förr här i bloggen, denna bild är snart tre år gammal men det är verkligen lyx att kunna bada utomhus i zinkbadkar! Längtar till jag får hoppa i böljan den grå..

...a touch of purple in the room


En  lilafärgad dos i rummet efter det röda...Morfars föräldrar kikar ut över rummet, ni ser dem till höger, i guldram...


Jag är en alltför "färgstark" och livsglad person för att bara hålla mej till en stil, en färg, ett läppstift, en parfym och en bostad... Vi lever bara en gång. Jag har min grundstil, den finns i generna. Men ibland är det kul med ngn färgaccent, eller hur? Den byter jag ofta ut med enkla medel.

Nu kände jag för bara en touch av lila i rummet. Enkelt fixat, ett par kuddar från Åhléns, lila tulpaner och ljuslyktor från Indiska.


Ljuslyktorna hade samma färg som mina fina vinglas från Åhlens. Ha en bra ny vecka, tänka sig, nu är det bara 5 veckor kvar tills vi går in i vårmånaden enligt almanackan och bara drygt 8 veckor kvar tills vi ställer om till sommartid!!!!

Färg och ljus har betydelse...


Jag fick ett pressmeddelande från Alcro om att de tillsammans med Konstfack studerar ljus och färg i energieffektiv ljussättning. I försöken målade och ljussatte de två olika rum; det ena med starka kulörer och skarpare ljus och det andra mer neutralt färgsatt och med mer dämpat ljus. Man vill se vilken effekt detta har på människors prestationer.Resultatet blir klart 28 feb. Mycket intressant!

Här är ute på min gård är det dämpade vinterfärger, vilket har en nersegad dämpad effekt på mej i alla fall! :)


Granriset är frostigt och vackert i lådorna men snart byts de ut mot björkris...
Jag, Sören & Eskil tackar allra ödmjukast för alla vänliga kommentarer i inlägget nedan!

a surprise....


-Jag håller för dina ögon Eskil och räknar till tre, sen får du titta! ( har sett bygglov med matte och där gör de så..)


-Nå, vad tyckte du brorsan?


-Åh suck, va fint du och matte har gjort i sovrummet, i grönt som jag älskar!


Jahapp, större förändring än så här var det inte, men så skönt och grönt. Ljuvliga sängkläder med klädda knappar från Hemtex som passade mitt grönmålade nattduksbord så bra...


Grönt kan vara svårt, både i inredning och på kläder men jag dras till det och när jag tänker efter har jag nog alltid haft ngn grön detalj, både i inredningen och på mej själv...


Så länge det inte finns blommor ute att plocka gratis får man plocka det som finns och så länge det är vinter duger en gran el tallkvist bra..


Gröna kuddar i massor, de som inte används ligger dekorativt i korgar...


Här är min sovrumsstylist i full färd att styla det gröna nya bäddsetet för er bloggtittare.Inte bara så bara...:)


Bort med de röda böckerna och in med de gröna. Petitesser kan tyckas men helhetsintrycket känns lugnare då. Här en grön hög med gröna böcker och de som känner mej privat ser nog varför jag sparat en av böckerna där i hyllan:)

Nu är Formexmässan i full gång men i år ska jag inte besöka den. Det är lite mer stiltje i blogglandia pga den kan man märka. Shoppa lugnt alla mässbesökare och ha så kul!

Gott till vardag och fest...


Det var länge sedan jag hade ett  receptinlägg men det har inte blivit av att fota ngt gott så jag sätter in ett som förekommit förut men är så gott och enkelt att det förtjänar att komma med igen! Med mjölk en vardagsrätt, med vin en  festrätt!

Räk & Morotssoppa

Skiva 3-4 morötter och koka 20 min tillsammans med 2 fiskbuljongtärningar och 1 liter vatten.
Mixa sedan morötterna med en mixerstav. Tillsätt 400 g räkost och lite cajenepapper. Koka 5 min ytterligare.Toppa med räkor, dill och lite creme fraisch.

Än är det inte över...


Låt er inte luras av tulpaner och pärlhyacinter i inläggen nedan, ho, ho.. Jag har tagit in skogen i rummet, ja, bara en del av den...golvljusstaken blev lite malplacerad i denna vinkeln ser jag nu (som om någon skulle bry sig :) Den kommer från Gruvgatan 13 och den bruna lampfoten från Hans Mikaels.


Jag tycker om granris och så länge det är vinter kan jag unna mej någon bukett...den rostiga urnan kommer från Solängets blommor & sånt


Njut av vintersolen gott bloggfolk, vi ses snart igen! ( pst, var inte ängsliga över alla horn, större djurvän än mej kan man inte finna!)

Ljuvligt i snygg förpackning...


Denna tiden vill man skämma bort sig med goda dofter till sitt hem och goda dofter till sig själv. Här ljuvlig Heyland & Whittle handtvål och handkräm från Klinta.

Ljuvliga vårblommor. Dem ger en hopp om vad som komma skall...

Svårt att hitta vacker konst..


Från 1800-talet till nutid. Jag bara måste få tipsa om dessa roliga och fina tavlor! Easy Elsie gör dessa bedårande, roliga och vackra tavlor! Hur ofta är det inte ursvårt att hitta fin konst att hänga på väggen! Dessa finns att köpa både med eller utan ram, på canvasduk.


Häftiga va?!

Jag tänker så här...


Lillstugans sovrum ska få en total makeover denna vår. Känns konstigt att vilja göra det mörkare när det blir vår men jag tänker att det ska bli mer tidsenligt och lite mustigare, jag vill ha in lite mörkare möbler och mormors senapsgula skåp kanske skulle komma mer till sin rätt som varit utvisad härifrån en tid...


Den bruna kakelugnen skulle framhävas på ett bättre sätt än mot vitrollade väggar....
Här är ett axoplock av tapeter jag skulle kunna tänka mej, eller ngt åt detta hållet i alla fall...den som är suddigast är en tapet från Gysinge som jag gillar väldigt mycket...vi får se vad det blir! Tapeterna i kollaget kommer från Duro, Lim & Handtryck, Gysinge byggnadsvård samt Sanderson.

Oxveckor...


Oxvekorna. Jag läste häromdagen att man förr kallade dem det, de tunga vinterveckorna efter jul och innan påsk. Och så är det nog, fick jag bestämma skulle jan, feb och mars kunna raderas ur almanackan, det kunde vara april-dec, april-dec jämt! Men de som är födda på vinterhalvåret och kanske också gillar vintersport brukar inte hålla med....:)


Nu är julen utstädad och det är ju långt till våren, men man får göra det bästa av saken, plocka in små ljushetstecken, kanske en bukett vide från blomsterbutiken!


Jag har så många ideer  för denna vår. Lillstugans sovrum ska få nya mönstrade tapeter, i ngt mustigare än vitt, skulle vilja ha nåt nytt till hallen också, och sovrummet inne förblev inte rött länge, nu är det bara vitt och grönt:) Man skulle kunna kalla sig galen, men jag väljer att kalla det livslust!


Ha en bra oxhelg så ses vi snart igen! Med hopp om att våren ska komma tidigt, änfast det blir en rekordsen påsk i år...

Här är jag!


Här är Eskil!  Han blundade på förra bilden så jag tänkte han skulle få komma till sin rätt också, bland kuddarna bredvid varma elementet, på kökssoffan, en favvoplats! Han hälsar till gamla hemmet i Järvsö att han och brorsan har det prima! Gårdagens tema i Fabriken var djur i inredningen, så detta får bli mitt försenade bidrag...

Den fina kudden i bakgrunden med gammalt madrassmönster kommer från Gruvgatan 13, de har även fått in kuddvar i svartgrått nu i samma mönster , dessa färger finns även på metervara!

Vinterns syrener...


Nu kan man frossa i en av mina favoriter som jag kallar vinterns syrener, dvs hyacinter, de är så billiga nu, till min stora lycka!  Och jag har börjat plocka in lite lilafärgat, här en gammal soppterrin...

En vintereld på gården och vi tar adjö av julen för denna gången. Nordingården i skymning, men nu går vi mot ljusare tider, trevlig helg!

Du törs!

Foto Sköna Hem.

Helt kaxigt säger jag- jag längtar efter en förändring!  Mer accentfärg, mer natur, nya läckra tapeter. Inredningsmodet 2011 signalerar natur, skog, svensk tradition/allmoge, det rustika , våga vara unik med personlighet och färg! Vitt är inte längre vitt utan tex äggskalsvitt. (Men en ny kritvit färg fr Alcro har också kommit ut på marknaden.) Beiga matta toner och jordnära färger är tillbaka såsom pudriga pasteller men...

Foto: M Scott

...2011 drämmer också till med mera glamour, glimmer och flärd, konst och guld...Åh va härligt att så mycket är okey, det finns ngt för alla smaker! Den sistnämnda stilen ska dock inte detta inlägg handla om men bilden ovan är ett ypperligt bevis på att glitter & glamour går att kombinera med det vilda! Renskinn och kandelabrar är också otroligt snyggt! Jag kommer framöver att visa läcker och ovanlig konst efter ett tips jag fick via email..

Country style är hetare än någonsin! Mörkare väggar, timmer, renskinn, fårskinn, renhorn, älghorn, trärena detaljer och mera naturmaterial! Sådant man inte ville titta åt för några år sedan!

Aj, aj, för första gången på tio år börjar jag och min sambos inredningssmak mötas! Med lite finjustering bara:)

 
 Foto: M Söder
                       Foto Sandberg tapet                                                                                                    Foto M Söder

Kanske han skulle få en tapet med talgoxar!  Eller kanske en tapet med trädstammar som både Cole & Son och Duro har. Ja, inte för att han är så intresserad av inredning, vilket är tur för mej men, nu har jag ett gyllene tillfälle att fixa hans extrarum som går i skogens tecken... 

Jag längtar också själv efter lite mustigare och naturligare färger. Jotun har en bets som heter drivvedsbets, mycket snyggt! Den ger en gedigen, naturlig och hemtrevlig känsla.

Foto Affari Spring & summer 2011.

Inredning med manlig touch, detta är saker som skulle passa i min sambos rum...

Foto Affari, spring & summer 2011
Foto Tine K                                                                                                                                                        Foto Vårt nya hem
Kanske nya tapeter i hallen och i lillstugans sovrum, jag har många idéer och det finns ju så många vackra tapeter på marknaden nu. Där kommer det dock att gå åt det mer lantliga hållet men lite mindre av den ljusa romantiken som jag har i dagsläget..

Foto Ville kulla                                                      Foto Bloomingville   

Grönt i olika nyanser och natur kommer bli förekommande accentfärger. I alla fall hos mej:) Grått & vitt med lila detaljer får bli kökets färger till våren och kanske lite drivvedsbets. Hm, möjligen en lila kudde och ljuslykta till rummet.... Röda detaljer plockar jag fram då och då, framförallt sommartid och utomhus.

Foto Ville kulla                                                                                                                               

Vintage/industri och Brocante hänger med givetvis, och tur är väl det, jag tycker alla dessa stilar gifter sig förträffligt med varandra och inget hindrar att man mixar och plockar guldkornen till en personlig helhet...

Lite färska snittblommor eller örter, levande ljus och massor av kuddar så har du basen till ett mysigt hem och en gammal stol eller två är aldrig fel:) Färger och material är en smaksak och trendsak, men visst är det kul att man kan förändra mycket med små enkla medel...



Ett rum i min smak....Foto Affari  Vår & sommar 2011 , bilder lånade med tillstånd.