Vinn ljuvliga sjalar!


Nu har du chansen att vinna en underbar sjal från Nordljus eget märke Lucky Lina. Vi lottar ut tre stycken, en blommig med gräddvit botten, en mildrosa och en sandfärgad. De är i 100 % viskos.





Om du vill vara med och tävla så erhåller du :


En lott= kika in på Nordljus och berätta vilket märke eller vara du gillar bäst

Två lotter= Länka till min blogg Nordingården och/eller lägg till dig som följare.

Tre lotter= Bli ett Nordljus fan på facebook här.

Montazami har dessa sjalar också, kolla här.

Välj antal lotter i oberoende ordning. Alla kan vara med, med eller utan blogg, lämna meddelande i kommentarsfältet hur du tävlar. Tävlingen pågår fram till 20 mars och vinnaren meddelas här på bloggen. Lycka till! ( Startsidan på min blogg finns här!)

Nästa gång...


Ett massageljus med doft av jordgubbar och ros, för att hjälpa våren på traven eller för att i alla fall drömma sig bort en stund.. Klinta har de underbara två-i-en-ljusen.

Ljusen doftar ljuvligt och den varma oljan som blir efter det att ljuset varit tänt en stund kan man doppa fingrarna i och kan användas som massageolja, eller en klick på händerna som blir sååå mjuka och väldoftande!  Ljusen säljs också på Gruvgatan 13 i Falun.

Nästa gång blir det utlottning, kika snart in igen!
Vedspisen i lillstugans kök, fotat av Katarina Malmström.
Just nu vill jag så mycket men allt läggs liksom på hyllan så länge det är så här hiskeligt kallt, jag börjar mer och mer förstå de som väljer att bo i varmare länder januari-april....och även de djur som går i ide...Leds på att skotta snö, bylta på mej tre lager kläder bara för att hämta tidningen, skrapa is på bilarna, och betala skyhöga elräkningar!!!!  Tur man har livsgnista =) Nu planerar jag vad vi ska så för blommor och grönsaker, för en vår, ja det kommer det, var så säker!

Oputsad stil...


Min stil är sammanfattningsvis ganska lantlig och oputsad. Men, jag kan försöka falla för lite glamour med..fast den oputsade sidan lyser likt förbaskat igenom =)


Hittade en snygg lampskärm som jag gillar väldigt mycket, den har jag köpt här. Ha en bra ny vecka alla cyberpraliner!

Jag dukar redan...

Foto: Sköna Hem
..ja, i alla fall i mina drömmar och drömmar måste man ha, jag har många, detta är en. Ett växthus, som man både kan odla och sitta i, detta var bara så fantastiskt fint! ( Det mildgröna huset i bakgrunden kunde få ingå också =) Känns dock avlägset med dessa drömmar nu när det varit nästan -30c ute de sista nätterna och enorma snöhögar, vill ha vår nuuuuuuu!!!

Det är ju fredag!


Jag gör som på Nyhetsmorgon TV4, är det fredag så är det!  Och det var länge sedan jag kom med ngt vintips nu!  Jag föredrar ofta rött vin framför vitt men ibland passar det bättre med ett svalt vitt vin, såsom detta, Jean Paul, ett mycket fräscht & gott vårvin- iskallt från kylen!

Ett riktigt säkert kort och inte lika torrt som det ovan och oerhört lättdrucket vin är Chapel Hill Riesling  Finns en version med Chardonnay också men jag tycker Rieslingen är godare.


Ost älskar jag!  I alla former, ha en bra helg i vintersolen!

Spring in the kitchen...


Det är så kul att förändra lite, om än så lite... denna vår vill jag ha lila som accentfärg i rum och kök. Jag hittade såna fina och drickvänliga glas på Gruvgatan 13, i exakt rätt nyans!  Den gulliga gamla burken har jag köpt i Violas butik. ( alla ord i min blogg med kursiv stil är klickbara och innehåller länkar)


Kökshyllan får lite olika burkar och olika färger allt efter årstid...En rosmarin är fin att se på och doftar ljuvligt.


En bukett lilarosa tulpaner blandat med lite småbladig eucalyptus i den gamla mjölkspannen. Den läckra kudden bakgrunden i mossgrönt och lila finns också på Gruvgatan 13.


Jag har satt upp en gardin som har varit ett lakan. Min mamma broderade detta på sent 50-tal, med lila monogram och med min mammas och pappas initialer. Jag tyckte de kunde få komma fram denna vår, och de passade så bra i mitt "lila kök"..

Den fina veckade porslinslampan kommer från Countrystyle.

Foto Kitchen garden

...och för att fullända mitt lila kök så vore ju en knippe av den lila moroten Purple Haze inte helt fel, eller hur?  Visst ser den läcker ut, tänk att skiva en sån i vårsalladen!


Några stjälkar lila anemoner är vackert i små vaser i olika färger, en nyfiken misse kikar fram i bakgrunden...


Det var dagens rapport från köket, tack för att ni kikar in här!

Jag bjuder på lite gott fika med en av Lisbeths  sagolika kakor, Svarta VinbärsMazarinkaka !  Denna bild tog jag för några år sedan då hon fortfarande ägde caféet, men vem vet, kanske hon öppnar ett igen, vi hoppas! Jag återkommer i morgon igen!

Till er...


Några vårblommor vill jag på Alla hjärtans dag ge alla som läser min blogg! 

Efterlysning!


Jag och favoritfåret Lubbe som tyvärr inte lever längre, men i år hade vi tänkt hitta ngn annan bonde att låna får utav, någon som har några tips runt Falun med omnejd???  I så fall tar jag tacksamt emot förslag här: nordingarden@gmail.com

Vi vill låna sommarfår, inte så många, tex bara två tackor med lamm. Här får de hage intill gården, tillsyn och ett himla bra liv!


Termostiden är här! Men denna helgen fejar jag i köket, ut med det röda och in med det vita & grå och accenter i lila! Inga större förändringar, men för mej blev det en sommarlätt känsla och hopp om vår....eftersom vi som brukligt visar bilder från våra hem här i blogglandia så kommer bilder på köket snart =)

Odödlig...


Det är just vad min fina pärlhyacint är som jag köpt på Gruvgatan 13. Lika fin som en äkta och billigare i längden! Vattenflaskan kommer från Granit.


I helgen åker höst/vinterstilen ut från köket, nu ska jag hälsa våren välkommen, bara två veckor kvar tills vi är inne i vårmånaden faktiskt! ( även om det är långt ifrån vår utomhus, har säkert kommit 4 dm snö sen i går och det snöar ännu! ) Vilken accentfärg jag ska ta in i köket denna vår skvallrar mitt diskmedel om =)  Mer om det en annan gång, ha en mysig helg!

Pastellgult...


Jag är så glad över min pissgula ( låter det bättre om jag säger pastellgula?) vedlår! Detta hörn känns ganska oförändrat sedan förra sommaren, men nu är tallriset utslängt och björkriset har fått ta plats i den gamla sillhinken i stället.


Har man en gammal fiskhåv hängandes inne i köket året runt så betyder det att man längtar till sommaren och havet mest hela tiden...

Neggotid har blivit favvotid!


Det är en segtid, men lusten att dona infinner sig mer och mer för var dag som går, här ljuvliga videkissar i vackra krukor från Affari  som också tagit bilden. Nu börjar man drömma om vilka blommor som ska sättas ute kommande sommar. Det är ljusare allt längre om dagarna.

Förr gillade jag lustigt nog inte våren så mycket, jag tyckte det var en opraktisk årstid, fult ute, innan löven slår ut på träden och det blir grönt, allt skräp som kommer fram under snön, inkl hundskit, vårsolen skiner obarmhärtigt på de skitiga köksfönstren, man vet inte vilka skor man ska ha från dag till dag osv. (tur gummistövlar har blivit så inne de sista åren - jag älskar såna skor!)

Hösten har alltid varit min årstid nummer ett, och så sommaren förstås men på senare år har jag börja gilla våren nästan mest av alla årstider!  Egentligen inte årstiden i sig, pga ovan nämnda men vetskapen av vad som komma skall och allt mysigt man har framför sig! Såsom första advent är, för en som älskar julen!

Så vi är lyckligt lottade vi nordbor är som har äran att få njuta av hela fyra årstider och längta efter dem! Fast... januari-mars är inga favvomånader för mej, än hur jag vrider och vänder på det men att april har blivit det är fantastiskt nog..

Jag har aldrig...


...varit ngn vintersportare. Jag har aldrig gillat att åka skidor, möjligtvis utför, men det blir så sällan att de få gånger det händer numera liknar det mest livsfarligt störtlopp! Försöker dock ta mej ut på en vinterpromenad då och då, bra skor och kläder är bra att ha..


Nog längtar jag till sommaren, isen var vacker igår men sjön är ännu ljuvligare sommartid i en båt...


Varm choklad dricker jag inte ofta numera, men det är tame sjutton det godaste man kan dricka utomhus, i ljusblå melaminmugg =)


Men allra mysigast är det att vara inne med mina vänner Sören & Eskil.!  De ska få komma ut så snart det blivit lite mildare, de ska naturligvis få springa ut och in som de vill  sedan. Här är jag & Go-Sören.

Många undrar...


Vad min tapet heter som jag har i lillstugans kök, den är inte alls ovanlig men jättefin!  Den kommer från Duros gammalsvenska kollektion och har nummer 015-01. Längtar till vårsolen börjar värma och man kan börja dona på allvar här inne igen =) Söndagshälsningar från Nordingården ( HÄR finner ni min bloggs startsida!)

Tusen tack och tusen färger!


Tusen tack för alla vänliga hälsningar i inlägget under, och tack även till er utan blogg, Turid, Skorpan, Chatarina, Lin ,Corinne och Gun-Britt, det betyder mycket !

Jag älskar porslin, gamla tallrikar, skålar och kannor, kan inte få nog, men mina förvaringsutrymmen börjar få det...

Dessa skålar är nya och det är så kul att ha lite olika färger att duka med, passar till det mesta och kostar allt mellan 30-40 kr styck, vad är det om man inte lägger så mycket pengar på vare sig kläder, krogbesök, långresor el dyra sporter varje månad, oj så många skålar man kan köpa i stället!!! Ha en trevlig helg!

Välkommen in till min värld!


I dagarna är det fyra år sedan som jag började blogga!  Ja, just denna blogg har jag bara haft i drygt ett år, men dessförinnan hade jag den gamla bloggen Guldkant på livet. Åren går verkligen fort i denna världen. Det har varit mycket givande och jag har fått värdefulla kontakter.


Och att så många vill läsa MIN blogg gör mej så glad och smickrad, i januari har jag i genomsnitt haft ca trettonhundra unika besökare per dygn, för mej ett horribelt antal! Här en resumé med foton från min gård som  ger en bra bild av mej och min blogg och och man kan kanske se en antydan av längtan till sommaren...



Spillkum Marianas keramik, Grå skärbräda Countrystyle Foto Carina Gran

Bloggen är ju en inredningsdagbok, det är kul att kunna gå tillbaka i tiden och kika på hur man dukade den julen och vilka blommor man hade ute den sommaren osv. Sedan är det ju en form av skapande, att styla och fotografera, om än på amtatörnivå..


Jag är så glad att det finns gott om galningar som jag =) som bjuder på tips och ideér i sina egna hem , i bloggar och i inredningsmagasin, vad skulle vi alla annars titta på, vi som är intresserade av just detta...





Lillstugans sovrum som kommer att genomgå en förändring denna vår..


Mitt utedass med den fulsnygga tapeten!


Det händer att jag tar någon avstickare från Nordingården ibland...


Här har jag gjort en sommardukning i grått och lila med betong, lammöron och silverlök under schersminträdet. Den vackra betongen gör Kattika K. ( hon håller kurser i betong i Västerås - maila henne för info: katarina@kattinkak.se )



Jag älskar att plocka blommor, enkla buketter, av det som finns på gården. Stjärnflockan är en gammal perenn och en favorit, skir, vacker och hållbar.


Dalarnas landskapsblomma.Ängsklockan.


Lite mat och lite dryck förekommer här på bloggen...





Foto Katarina Malmström
Tack till alla som tittar in här, det gör mej så glad och tack till alla andra bloggar, fulla av inspiration, detta sätter verkligen guldkant på livet, därför fortsätter jag att blogga ett tag till- välkomna till Nordingården!