Ett fint mördarredskap...


Min gulhörna har inte förändrats nämnvärt sista året men jag älskar min mildgula vedlår, fyndat på loppis i Östersund. Kände för lite knallgula tullisar...Den vita emaljkrukan har jag köpt på loppis i Wien. 

( Svårt att föreställa sig att man en bland en del andra bloggare blir bjuden på premiärvisning med vin av Linda Skugges PR-byrå som en "trendsättare" när man ser min gula gamla vedlår=) http://www.stadsteatern.stockholm.se/index.asp?pjaser%2Fangelsinamerica2.asp&main
Men som vanligt så är det både resa, avstånd och logi som ställer till det var gång det är ngn trevlig pressvisning el dyl på G i Sthlm...)


Snart är flugtiden här!  I alla fall för oss som bor på landet. Och flugsmällare är sällan vackra att ha hängande framme...


Utom denna som är riktigt fin. Den köpte jag i Vackra hem i Sundsvall förra året. De bytte ägare i början av året och jag hittar ingen hemsida, vet inte ens om namnet är detsamma men butiken finns på Tullgatan i centrala Sundsvall.


"Vintern rasat ut bland våra fjällar,drivans blommor smälta ned och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö...."

Vår allas klassiska Svenska vårsång framförd från min hemstad kan du höra här. 

Trevlig Valborsghelg!

Läckert i pastell..


Nu står vårfesterna på kö och längtan efter att laga somrig mat, denna goda potissallad kanske kan vara nåt? Kika in till Linneas skafferi, en blogg fylld av godsaker, vackra bilder och matinspriation. Foto: Sebastian Niemi-Carlsson 


En annan duktig tjej är en kompis till mej. Vi gick floristutbildning tillsammans. Hon har många järn i elden, kolla bara detta läckra pastellrosa kakfat i betong!!  Kika in i hennes blogg här.

Bakluckeloppis 28 maj Regementet Falun


När sommaren tjuvstartade, himmel va saker man hittar i alla bodar - som man inte vill ha kvar!! Har du också saker du vill sälja???

Kom med på loppisen den 28 maj på regementet i Falun!!!

Vill du vara med och sälja så sänd oss ett mail. Priset är 100 kr/plats.

Vill du bara vara kund, hjärtligt välkommen, vi håller hela parkeringen öppen med en massa loppisutställare(ca 50 stycken) kl 10-16!!

Orange & crazy!


När det gäller accessoarer och kläder dras jag ofta till ngn orange detalj, lila, grön eller turkos .
Det ser man en glimt av på klädstrecket där borta också...( bilden togs för 3 dgr sedan, nu är det grönt i bakgrunden!)


Min vän Kattinka K gör dessa läckra väskor i många olika modeller, material och färger. Jag valde brun linneväska med orange bollkant på min...(orange förekommer dock aldrig i min inredning, inte än..)


Och ett armband med mormorsrutor i brunt , orange och turkost- gillar det så mycket!


Om man har helt enfärgade kläder tycker jag det är kul med "utstickande" sockor, som dessa snygga och roliga i randigt och prickigt som jag vann i en utlottning i smakfulla bloggen Lundagård. Dessa och en massa andra ursnygga finns hos Sock Designers.

Ungefär det här....


..är vad jag har gjort i helgen....Bara krattat lite, eldat desto mera...


Vilket väder, +22-23c i skuggan så Ernstboken åkte fram och ett par kalla glas vin skuggan...


Läsa morgontidningen utomhus i solen och dricka kaffe- vardagslyx!


...och så har jag planterat lite kryddväxter såsom basilika, citronmeliss och rosmarin, ska sätta gräslök och persilja också,. så trevligt och praktiskt att ha på altanen och klippa sig en kvist till middan.. gäller bara att komma ihåg att ta in denna balja på kvällen, litar inte på att det blir plusgrader på nätterna även om det är rena högsommarvärmen nu!
Foto: Nordingården

Kylen är fylld med påskmat, allt från jordgubbar till varmrökt lax, gula blommor är inhandlade helgen till ära och jag njuter i solen.....

Påsk på mitt sätt...


Jag påskpyntar inte. Jag vårpyntar....



Hittade en fin trasmatta på loppis i ljusgult och andra milda färger...



Gula citroner, fusk eller äkta, ( dessa är fusk) känns vårfräscht i en skål...

Så nära fynd man kan komma...


Bruna ägg känns lite lyxigt. De gräddvita gamla äggkopparna hittade jag förra året på loppis, för 1 kr styck- ett fynd, typ....

Nej, jag har inte röda väggar inne...


..däremot ett falurött hus. Utredning ( inredning fast ute) måste man ju också dona med.


Hittade en fin gammal korg i uthuset där vi bor, såg mycket gammal och medfaren ut men så fin som kruka...


Några fina små påskvippor...


Och blå penseer, jag ska ha blå blommor och detaljer ute i år, för första gången på åratal. Jag är ingen "blå" människa i vanliga kanske därför jag känner för lite förändring... ( Wow vilken kaxig grej tänker de som inte är så inredningsintresserade men läser ändå, ha, ha.. =)


Vilka dagar, det känns nästan som sommar, och för två veckor sedan skottade jag snö, man hänger liksom inte med....

Info om loppisen!


Vilken helg, + 17 i skuggan! Som vi längtat efter detta, snön är borta, solen skiner, det är så pass ljummet i luften att man kan äta frukost ute, och snödropparna har kommit fram- Lycka!

Loppisen på regementet i Falun blir LÖRDAG den 28 maj.
På parkeringarna, Kl 10-16.

Vill du sälja?  Sänd mej eller Lisbeth ett email. Vi är redan nu ca 30 personer, både bloggare och "vanligt folk"!  Och du är hjärtligt välkommen som loppiskund, det kommer bli en toppendag!

Thank God it's Friday...


Helg med lite god mat, ekologiskt vin, goda ostar och så färska knapriga rädisor. Dona på gården, planera sommarens blommor, ta en kopp kaffe  i solen. Tack för att ni kikar in här, ha en bra vårhelg!

Här ska sås!  Liten genväg med dessa fina påsar, en trevlig gåbortgåva kanske?  Det är Klinta & Co som har dem och mycket annat fint och gott. Öppna påsen, vattna och skörda!

Vi brukar så paprika, chili, tomater och ibland ngn sommarblomma...

Trallalala...


Jag påskyndar våren lite genom att ha utslagna björkkvistar i kannor utomhus på verandan, där bakom skymtar snön, men vilken sekund som helst är allt borta, jiipiii!

Detta är mina favoriter!

Jag älskar parfymer och som med vin och läppstift så händer väl att jag köper samma sort ngn gång men sällan, jag vill pröva nya märken hela tiden!  Livet är för kort för att inte testa så mycket som möjligt!

Har ofta 3- 4 olika samtidigt,( ja inte samma dag förstås)  här ett axplock av vad som stått i min hylla under de sista åren..Lättare dagdofter såsom mer "partydofter". ( bilderna går att förstora genom att klicka på dem två ggr)

Jag gillar kvinnliga, pudriga dofter, inte "citrus-sportaktiga" och ej heller alltför kryddiga..

Men förutom ovannämnda gillar jag desutom flera av Burberrys dofter, Victor o Rolf samt många av Versace dofter. Vilka är era favoritparfymer???

Jeans i vår..


Jeanskuddarna ligger i "vintergästrummet" innan de ska placeras i soffan ute på verandan, jo, det ska nämligen gå i blå toner ute i år, för första gången på evigheter. Även hallen planeras bli blåaktig..De fina kuddarna har jag köpt här.

Chans till mer utrymme och mer pengar!!


Rosa och grönt, så var det i lillstugans veranda förra sommaren, i år blir det pastellgult....

HALLÅ, gott folk i Falun med omnejd!!!  Töm era förråd och kom och sälj "junket" med oss Lördag 28 maj.

1880-tal eller 1980-tal, allt passar in här! Det som är fult för dig och det du tröttnat på passar någon annan jättebra!

Platsen blir regementet Falun. Bästa läget!

Info och pris i inlägget längre ned, kontakta oss så snart som möjligt så vi kan börja annonsera!!

Tack, va kul!

Bilden är från mitt vardagsrum

Tack för alla färgglada åsikter i inlägget nedan, här ska planeras & planteras !!! Jättekul att läsa om allas färgteman och idéer och tack anonyma ( utan blogg) Vicky för alla tips på olika pelargonarter!

Hej hopp från Nordingården

Färg och mönster är bestämt nu!


Helgens gäster har åkt hem. Jag och missarna myser i den ännu varma stugan... Snart kommer inte väggarna vara så vita länge till, tapeter är bestämda . Vi väntar dock med tapetsering tills det är så pass varmt ute att man slipper värma upp här var kväll bara just för det ändamålet...Färgerna kommer att gå i varma färger likn de som syns på bilden men inte fullt så rött..



Rosor och tulpaner i frodigt orange och rödorange, ibland känner jag för lite utstickande färger.... vi ses snart igen!



Min sommarmat har varit publicerad i Norska tidningen Vakre Hjem och fotat av Carina Gran

Sommarmat med egenrökt fisk, jag längtar till den tiden, men snart är vi där, i helgen blir det dock annan mat. En trevlig helg önskar jag alla som kikar in här, vi ses!

Här har du chans att rensa och tjäna en slant!


På regementet i Falun Lördag 28 maj

.....kommer jag och Lisbeth att anordna en stor bakluckeloppis!

tiden blir kl 10-16 men man kommer/åker givetvis när man själv vill.

 Priset är 100 kr.
Ta chansen att tömma ditt förråd på junk så du kan tjäna en hacka och köpa nytt junk =) Och självklart behöver man ingen bil utan vill man bara ställa upp ett bord på en ruta så går det lika bra!!

Vi kommer annonsera på flera ställen i media.

Meddela oss så snart som möjligt! Inget är bindande och du betalar på plats.
Kontakta mej på : nordingarden@gmail.com  ELLER Lisbeth: lisbeth.bagarstugan@hotmail.com

(Uppdaterat, vi är redan ca 30 stycken, både bloggare och icke bloggare men vi blir gärna många flera så anmäl er gärna, det kommer bli en toppendag!)

Sammanfattning av livslust...


Ellens Dyrops bok Sjarmerende Uterom är en sån vacker och inspirerande bok, en sådan bok jag brukar kalla livsnjutarbok och som jag verkligen kan stå för, gillar varenda sida! Ellens blogg heter Charmerende Gjenbruk.



Här får ni en glimt av boken....Bilderna i den står Helge Eek för.


Vackra bilder, trädgård, blommor, inredning ute, recept på mat och dryck...





En bok jag varmt vill rekommendera, som gåva eller bara som vacker ligga-framme-bok att bläddra i då & då...

Om du beställer i Sverige finns boken här hos Adlibris men även här.

Jag fattar inte, jag liksom "snöar in" på vissa färger, ljusgult är ngt som inte kan lämna min hjärna denna vår....

Fest med betong och fjäder...


1 april, vi välkomnar våren på riktigt denna helgen med besök av mina föräldrar och firande av deras bröllopsdag! Dukning i lila och undertallrikar i betong, lite fjädrar som dekoration på bordet, en känsla av att påsken är nära, fast den är ovanligt sen i år, hela tre veckor kvar...



De vackra betongtallrikarna gör min vän Kattinka K.


Min stylist för dagen tittar djupt ned i glaset, tur det inte var något vin i ...


Lila vin och lila tulpaner, helgen är räddad =)