Hurra för sommaren!


Varsågoda, en välkomstdrink till alla som läser min blogg! Stort tack til er alla, vill passa på att säga att jag också uppskattar jättemycket de kommentarer man får av "anonyma", dvs fr de som inte har egna bloggar, tex Enkla Nettan, Annika B och Caroline som nyligen lämnat kommentarer, det gör mej så glad!

I drinken ser det fräscht ut med bär i isbitar, nu hade jag inga såna och inga sommarbär heller men en limeskiva och några frusna lingon från i höstas får sätta lite färg på det hela!


Jag kan ärligt erkänna att jag tröttnat lite på alla bokstäver och ord, men dessa plåtbokstäver föll jag för. Från House Doctor/PUB i Sthlm.

Min snälla bloggvän...


Befinner mej i denna staden just nu i jobbet. Har inte hunnit med att fota och göra inlägg men snart är jag på G igen!

( Min kompis Designe har gjort ett sånt fint inlägg om mej i dag, kika in där för mer Nordingårdenanda och kolla samtidigt in hennes fina lantliga & harmoniska blogg!)

Ljuva livet på landet...



Den blå stolen är ett loppisfynd och den ljusblå kannan har jag köpt på Gruvgatan 13 ( den finns förresten till 30 % rabatt nu, jättebillig! ) Stjärnflockan är en favoritperenn, så tacksam som snittblomma!

Guldkornscaféer...


Uppdaterat!  Jag har tagit bort ett café jag hade länk till här förut, skulle tipsa om dem igen men inte alla uppskattar reklam eller fotografering. Blev lite snopet, därav är detta inlägg förändrat, om ngn skulle gå tillbaka till detta inlägg  för att kika efter adress och namn.... //  Mari.

 

Ett av de häftigaste caféer jag någonsin varit in i, bara gamla udda möbler, dövackra tapeter occh detaljer och otroligt mycket gott fika och allt hembakt! Le Petit Café på Haga Göteborg. ( kunde tyvärr inte fotografera allt fint pga mycket kunder...)


Ännu ett café i Göteborg, Café kringlan, urmysigt, tapeter i min smak och mycket gott fika! Dessa båda två sistnämnda finns på Haga Nygata ganska nära varandra.

..och ett gammal kondis som heter Ahlströms konditori med mycket gott fikabröd delar bakgård med mysiga butiken Balders Hage, också värt ett besök, jag skulle kunna fika mej genom livet....=)

Fler fikatips kanske kommer från landets alla hörn, dessa kommer att kategoriseras som "Caféer och andra guldkorn" i mitt arkiv. Har DU några guldkornscaféer att dela med dig utav till mej och till de som läser min blogg, nämn dem gärna i kommentarsfältet!


En ny plansch i gammal stil till hörnan i rummet. Jag har mycket svarta detaljer så den passade bra. Jag har köpt den här.


Nu har altanen sakta men säkert försvunnit under den gigantiska humlen, världens bästa växt, om man vill se resultat på grönskan snabbt!

Snabbvisit i favoritstan...


Jag måste erkänna att jag aldrig har ätit grillad tonfisk föut men jag slog till och valde en sån rätt i Köpenhamn häromdagen, och det var bland det godaste jag ätit! Ngn som har ngt bra recept på den fisken, om man inte vill grilla utan bara steka? Kan man åstadkomma den kolgrillade smaken på ngt vis?

Turkost, grönt och rostfärgat....


När jag var i Göteborg häromdagen så kikade jag in till Balders Hage. Där fann jag denna klocka i en sån härlig grönturkos färg,..( alla ord i min blogg med kursiv stil är klickbara och innehåller länkar)


 Den kommer från Svenska urfabriken i Göteborg.


Lite gröna galgar till Lillstugans gäster...


...dem har jag köpt i mysiga butiken Mig & Alice i Säter.

Och i dag vill jag sända en extra grattishälsning till Mamma men också en extra hälsning till Pappa!!

Vardagslyx...


Minsta och lyxigaste doftljuset med ljuuvlig doft, kommer från Grönbergs Interiör Göteborg. Det fick ta plats i min "svarta hörna" i rummet...

VINNARNA!!


Det får gärna vara mulet och regna ngn enstaka dag på sommaren, det är bara mysig, bara luften är ljummen...


Då har jag äran att presentera vinnarna i utlottningen jag hade i samarbete med Nordljus.

Första pris och vinnare utav ett vackert armband är  en tjej med blogg:
http://lisa-maja.blogspot.com/ 

Andra pris en sjal vanns av en tjej utan blogg med namn KajsaLisa

Tredje pris en sjal vanns av en (två) tjejer med blogg http://fiffigasystrar.blogspot.com/

Maila era adresser till Nordljus info@nordljus.net och ni som vann en sjal, välj själv vilken sjal ni vill ha med märket Lycky Lina ( finns ca 25 stycken att välja bland!)

NYTT INLÄGG I EFTERMIDDAG!

Ibland blir man....


...bara så trött säger Sören...


Vinnarna i utlottningen presenteras under veckan!!

Livets goda...


Jag älskar ost!!! Här är ännu en goding, gott till ett glas vin och så lite melon, sommarlördagsgodis...


Nu ska jag göra lite limesocker, gott till tex jordgubbar. Hittade ett sånt fint rivjärn med handtag på för endast 20 kronor på Tiger.

Glöm inte tävlingen där vi lottar ut två valfria sjalar samt ett vackert armband, du har två dagar till på dig, kika längre ned eller klicka här!

Såå härligt!


Nu ska jag ta mej en stor kopp kaffe i mina vackra loppisfyndade koppar, så skönt att vara hemma efter en jobbig men kul vecka, ha börjat jobba heltid igen efter halvtid sista året så det känns så bra!

Stiltje...


En av mina favoritplaster i min lilla "garden". Här är det kvällssol och mysigt att sitta men också skönt i skuggan under den heta soliga dagen.


Den gamla Schersminbusken, eller kanske man ska säga trädet, är jättegammalt och vackert... men tyvärr blommar den inte så länge utan har redan börjat "snöa"....


Det är sommar, sol, varmt och ledigt Man märker att det är lite stiltje i bloggvärlden. Jag hinner inte heller kika runt så mycket som jag brukar men kommer även fortsättningsvis att göra inlägg ofta om än inte fullt så ofta...  ha en skön fortsättning på sommaren! ( Pst, glöm inte utlottningen av 25 olika sjalar och ett vackert armband längre ned i min blogg, eller klicka här !)

Vilken zon tillhör du?


Kolla in alla bloggares växtzoner!  Lägg in dig egen blogg så blir vi många!! Klicka här.

Vi lottar ut läckra sjalar & armband!


I samarbete med Nordljus  kör vi en sommarutlottning!!

Första pris ett sånt himla läckert Armband Etnic från SIS Design
Det är ett läderarmband med dekorativt allmogeband och med nickelfritt magnetlås.Vi lottar ut det röda som syns överst och nederst i bild.


Andra och tredje priset är inte mindre än en valfri sjal från Nordljus eget märke Lucky LinaDet finns jättemånga fina, du har ca 25 stycken olika att välja bland!  Här visar jag bara tre av dem, kika in på Nordljus hemsida och välj din sjal!



För att ha chans att vinna en av dessa tre fina priser så får du:

En lott: Länka till denna tävling/bloggen (i högerkant med bild)
Två lotter: "Gilla" Nordljus på Facebook
Tre lotter: Skriva in din emailadress för nyhetsbrev från Nordljus ( finns i högerspalten på hemsidan ) 

Detta är helt i oberoende ordning och tala om i kommentarsfältet nedan hur många lotter du tävlar med.

Lycka till i denna härliga sommarutlottning som pågår fram tom 16 juli.

Dalasommar i Lillstugans kök.
Foto Katarina Malmström. Styling Amelie Grönholm

Ha en trevlig helg alla bloggvänner, det ska jag ha!