Janssons frestelse. En rätt jag älskar till jul. Men inte på julbordet, då är det så mycket annat jag vill frossa i, men en toppenrätt tex nu till advent, dagarna innan julafton eller varför inte till glöggpartyt?
Bryn 2 gula skivade lökar i smör.
Skär 8-10 potatisar av mjölig sort i stavar/strimlor.
Skär en ask ansjovis a 125 g i små bitar.
Blanda alltsamman i en smord ugnssäker form.
Avsluta med potatis, ströbröd och några klickar smör.
Blanda ca 3-4 dl grädde med ca 125 g kaivar ( en liten tub) och häll över.
Grädda ca 50 min i 200 c.
Hårt bröd, en god ost och julöl. Kan inte bli fel!
( Ser ngt blek ut och det är pga den togs ur ugnen för tidigt tillfälligt för fotografering medan jag hade en gnutta dagsljus kvar..;)
Mmm det så godt ut ! Jeg har aldri smakt det , men høres veldig godt ut. Ønsker deg en fin dag !
SvaraRaderaOj, så sugen jag blir... och kaviar i, det ska jag prova nästa gång!
SvaraRaderaVarmkram Eva-Mari
Här blir jag också sugen! Frestelse är ju jättegott, så varför inte....!?
SvaraRaderaDet där med kaviar - det måste jag prova! Tack för tipset!
Lisa
Hej goa Mari!
SvaraRaderaHär kör vi med Jansson utan Jansson, hihi, det betyder att vi skippar ansjovisen :))
Härlig bild!
Hoppas att allt är bra med dig. Hu, det låter som ni ha väl kallt däruppe.,,brrr. Här är det -4 idag. Helt ok, och så har vi fått snö (!)
Kraaaam
Mia
mmmmmmmmmmmmm..jag har aldrig provat med kaviar i, måste testas...kramis semlan
SvaraRaderaHej !
SvaraRaderaSå Gott ! Inbjudande bild ! :)
Nu blev man sugen ! ;
Sänfina bilder du bjuder.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram
Oh, vad sugen jag blev! Bra idé, varför vänta till julafton...//M
SvaraRaderaHej! Har kikat runt på din fina blogg en stund! Kommer snart tillbaka o kikar! Ha en fortsatt underbar dag! kram Nina
SvaraRaderaVad roligt med reportaget,grattis
SvaraRaderaVad vore väl en jul utan Jansson
Ha en bra dag
Hallo your house and your country is a dream.
SvaraRaderain love Michelle from Switzerland