Till min stora lycka fann jag VITA vinbär bland hallonbuskarna häromdagen! Så vackra att dekorera med..

Jag är ingen hejare på trädgårdsskötsel, men det är min vän Annika. Det är få saker hon INTE kan om jag ska vara ärlig, sy, pyssla, klä om möbler, arrangera konstnärligt, skriver underhållande och förvandlar värsta junket till guld!  Kika in på hennes blogg här.

Tips på godbitar i Berlin...


Jag minns att jag förra året lovade skriva mer om godbitarna i Berlin men tiden gick och man glömmer ortsnamn, men, jag ska ta nya tag nu, BERLIN har fått en egen etikett i min blogg i registret. 

Efter 5 dagar där har jag laddat batterierna, vilken stad!  Man kan förstå att den ligger på tredje plats efter London och Paris då det gäller mest besökta i Europa just nu, där finns något för ALLA!

En kall Martini med citron på Cinema Café med den läckra graffitin på väggarna är PARTY!


Hackesher markt är ett ställe värt att besöka, ett torg fullt av matställen och missa inte Hackesche Höfe, åtta sammanhängande innergårdar med mysiga butiker!





Mycket bilder på drinkar blir det, men mat och drinkar är roligt att fota;) Här en Mojito på Restaurang Ampelmann i Berlin- de har god mat, man kan softa i en solstol intill floden Spree efter maten, ett toppenställe! 

Mera om denna staden kommer, loppistips och mysiga stadsområden!

Sommarsovrummet, gästsovrummet och elda- i -rummet, om det skulle vara en kylig sensommarkväll....men ännu har vi fantastiska sommardagar!!

Detta bjöd jag mina gäster på häromveckan. Lokal citronglass med gula hallon från min gård. Enkel & läskande sensommardessert...

Vårt egna lilla rökeri;)


Rökt abborre och sedan, efter det att jag köpt flaskan, såg jag att det stod på baksidan- "  till spöfångad abborre kanske?" Tja, kanske det....

Ett containerfynd .....



Rotade upp detta från en container. Tänkte det blir bra som avlastningsbord/sidobord, kanske till festen....Man tänker lite 60-tal när man ser det och inget jag ens tittat efter för ngt år sen, men jag såg en viss potential här;)






Ernst's gosiga vackra kuddar finns hos Gruvgatan 13 i Falun....

Varsågod, mina bästa vintips just nu!


Mycket party är det i min blogg just nu men därför brassar jag på med alla vin på en gång i detta inlägg!

Jag får en del förfrågningar om vin, via email och bland kommentarer, och visst, en av rubrikerna i min blogg är ju just "vin". Men, jag är ingen direkt vinkännare. Jag vet bara vad jag själv gillar och om jag ska vara ärlig, jag väljer sällan vinet efter maten...

Ha överseende med enriset på bilden ovan, den är från adventstiden, men detta vin gillar jag mycket, otroligt gott, med bara en lätt touch av kaffesmak och mjukt...


 Detta är också en stor favorit,  jättegott rödvin!


Det bästa dessertvin jag kan komma på nu är detta. Fantastiskt gott!
 

...och för er som är skeptiska mot Rosévin kan jag rekommendera detta, fräscht, en aning sötma och lättdrucket! 

Det bästa vita vinet för mej just nu är Bellingham. 
Och för er som gillar Maria Montazami är hennes eget vin riktigt bra, en Chardonnay även det.

Och, den bästa röda boxen enligt mej är definitivt Some Zin ( alla ord med kursiv stil i min blogg är klickbara!)

Ni som är på Formexmässa- shoppa med sans, öga & hjärta;)  Ni andra ha en toppenhelg ni också!


Det finns ingen blomma som gör en så glad som en solros!  
Tack A & E!





Lycka är en sen sommarfrukost....  de vackra kopparna kommer från Norrfrid, burken med lock från Gruvgatan 13,  och glasen från Nordljus


Baka är inte min starka sida, men häromdagen gjorde jag chokladmuffins med hallon och mitt bonusbarnbarn åt TRE stycken, det var betyg gott nog... 


100 gram rumsvarmt smör 
2 dl strösocker

1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl creme fraiche


3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 gnutta salt

3-4 hallon i varje form

Vispa ihop smör, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Rör i äggen ett i taget och vispa ordentligt.Rör därefter i creme fraichen. 

Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd i smeten. Tryck ned hallonen.
Klicka ut smeten i formar och grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 17 min. (Pudra över lite florsocker)

Hur jag föredrar att arrangera en fest- i inlägget under!

Blomstertemat fortsätter, den ulliga gulliga ängsullen... den är torr så den kommer att passa fint i höst också!

Jag faller för det enkla, och vackra....och det är ju praktiskt, för denna bukett är ju mycket billigare än en köpt maffig floristbukett ;)

Trevlig sommarhelg önskas alla bloggläsare och tack för att ni kikar in!