Ljuvliga doftljus kan jag inte leva utan... Yvelis har ett erbjudande just nu, 20 % på alla doftljus om du uppger ordet Nordingården i rabattkodsrutan, månaden ut, dvs tom i morgon måndag!

Passa på och shoppa de ljuvligaste ljus, giftfria, tillverkade i Roslagen Sverige, finns många urgoda dofter och... brinner ned!!!




Jag älskar att hänga ut tvätt och känna syrenblommornas doft om försommaren. Detta doftljus är så nära den känslan man kan komma....



Godis på en bricka i olika former...  ( här syns det också att ljuset verkligen brinner ned ut till kanterna...)

Lyxig skärgårdskonfekt som jag köpte på Tyresö slott, tror jag föll för det fina mönstret och färgerna jag är så hagalen i just nu ;) Lyxiga gå-bort-presenter på denna bricka tycker jag, alla tre!


Vissa krossade tomater har läckrare burkar än andra, blir bra odlingskärl sedan....

Vintern kom tillbaka. På tillfälligt besök får vi hoppas. Men inne är våren i full gång. Gula inslag har tagit plats i köket. Det gör mej glad! Några gula påskliljor i gammal såsskål. Den fina trasmattekudden kommer från Gruvgatan 13 i Falun.



Ett gammalt sjökort från Göteborgs skärgård. Har en ständig längtan till havet, tur man har vänner med loppisspröt;)


Innan väggen får ny tapet..... 


Dessa ljusslingor gör verkligen skäl för sitt namn- Happy Lights! Jag har sedan förr en i rummet med beige, guld och naturvita bollar, denna i grått, svart och vitt huserar mellan hall & kök på gårdens gamla stege...


Att sätta guldkant på tillvaron. Det är jag rätt bra på. Och försöker vara. Många av mina vänner också. Ett virkat guldfodral i lyxförpackning till dessertvinet stod Annika för och så småbröderna till mina champagneglas hade Lena. Tack båda två!!!


Del ett av röjningen avklarad!  Sängkläderna sorterade, de förvarades i ett hemskt skåp i badrummet, där allt var huller om buller för att hyllorna bara gick sönder! Den garderoben är död och begraven nu.

Roterade lite med några skåp här hemma, detta gamla fina skåp med gamla tapeten som jag bara älskar, fick flytta in till badrummet där jag nu har någorlunda ordning på sängkläder och så har jag de halsband jag använder hängandes där på insidan av dörren.... och ännu ett nygammalt fint högt brunt skåp fick min sambo som vi hittade på LokgårdenNu är det bara alla kläder kvar, puh....tror jag tar en paus....:)



Jag skrev om Yvelis doftljus i inlägget nedan. Så många goa dofter, de har idel fördelar men de brinner dessutom ned!!!

Fram till sista mars får du dessutom hela 20 % rabatt på ditt köp om du uppger nordingården vid din beställning i rabattkodsrutan.



Jag älskar denna doften!!  Och Syren & Linne, Jordgubb & Rabarber, Svart vanilj, och, och....det finns massor av godingar!!!


Jag är svag för för ljusgult. Denna våren. Också. Och så fann jag passande ljusgula isformar, med fågelmotiv på loppis! :)


Man borde ta tag i hemmet, alla skrubbar, lådor och annat och VÅRSTÄDA!!! Det gäller att bara börja, sen går det av bara farten men ibland tar det emot, vill bara sola, dricka kaffe och blogga;)


Ingen som följer min blogg har väl undgått att doftljus är närmast en last för mej, jag älskar dem!  De förändrar hela hemmets atmosfär på ett kick!

Ett av de absolut bästa jag prövat är Yvelis -utan överdrift otroligt goda dofter, naturliga, miljövänliga, icke testade på djur SAMT snygga enkla "syltburkar" som faller mej i smaken och så brinner de verkligen ned! Det blir ingen sån "grop" i mitten av ljuset som jag vet även en del riktigt dyra ljus gör...

Yvonne tillverkar sina ljus för hand i Roslagen och tål att uppmärksammas! Hon skapar dofter som är gudomliga & unika!

Syren, liljekonvalj och nytvättat är dofter jag ofta faller för så jag blev så glad då hon uppfunnit en ny doft, nämligen "Syren & Linne". Urfräsch!  Doftar försommar i hela hemmet!

Andra dofter jag testat som är minst lika goa är  gammeldags karameller ( doftar om möjligt ännu godare än vad man tror!) Svart vanilj, ( en fullträff för de som gillar vaniljdoft..) färska päron, gammeldags jul, ( som jag snålade på fram till februari, helt otroligt god doft som jag tycker passar i köket året om..) vilda bär & mossa, ( fräsch) varm äppelpaj- eller vad sägs om "nytvättade lakan", "jordgubb och rabarber" eller "kokos macarons"- som jag dock inte prövat men jag kan fatta att de är lika bra som de övriga- jag blir hagalen!



Det är ett ovanligt bra pris på dessa stora doftljus som faktiskt doftar och brinner NED!  179 kronor för
270 gram med en brinntid på hela 70 timmar! ( 40 timmar 139 kronor, 30 timmar 109 kronor)

MEN...... just nu fram till sista mars får du dessutom hela 20 % rabatt på ditt köp om du uppger nordingården vid din beställning i rabattkodsrutan.

Så passa på och shoppa doftljus för våren & påsken! Ett riktigt bra pris för ett kvalitétsljus som uppfyller alla mina krav!

Här hittar du Yvelis hemsida.

Snart är det dags för de två årliga Trädgårdsmässorna, dels Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan 20-23 mars...

....och sedan  i Kista- Rum & Trädgård 2014, den 24-27 april!!!! 

Att få inspireras och känna doft av blommor, jord och sommar är underbart!!!! (bilden är från förra året då min kompis stod och tapet & blomsterklurade i vacker klänning..)

Vi ses antagligen under helgen här i bloggen igen!!!! Må våren hålla i sig även om några små bakslag är inräknade :)


Börjar längta till att damma av utedasset med den coolaste tapeten.....tänk så "inne" den är idag!


Snödropparna är här nu!  Snöfritt, +12-14c och tussilago, är detta sant!!??


Kudde från Engelska Van Asch gjorde den snälla hörnan mindre snäll... Sören älskar att ligga här, på dödskallekudden :)


Vårprimörer, snart är de här!  Min vackra spilkum kommer från Marianas keramik.


Galgarna hittade jag i vintagebutik i Köpenhamn ...  jag borde ta tag i mina kläder i dag. Särskilt när man som mej har garderobsbrist. Jag ska röja, skänka, slänga. Det ligger över mej. I dubbel bemärkelse......;)

TACK för att ni följer mej i blogg & FB- över 4000 stycken nu och det gör mej så glad!  Jag brukar säga det är inte mycket jag kan,( hatar att sy, måla, handarbeta, pyssla, ja ni hör...) men att blogga, snabbdona, duka, styla och planera mat & dryck och fota eländet, det brinner jag för;)

Kika gärna in på Nordingårdens Facebook också, där görs inlägg som inte alltid är med här- njut av den tidiga våren!!


Nu frossar vi i pärlhyacinter...


Än är det vinter men enligt almanackan är vi nu inne i första vårmånaden. Min Lillstuga på gården brukar vi "inviga" med middag vanligtvis till sista april- då går liksom startskottet för den bästa perioden på året.

Men det har varit dagar med plusgrader, snön håller sakta men säkert på att försvinna från gården, och med massor av levande ljus, syrenkvistar som börjat få blad så blev det varmt här i verandan i alla fall!


Så jag fixade en liten "räkfest" på tu man hand i helgen. Med goda ostar och frukter...


Färska räkor, bröd och aioli.....


Ett gott Rieslingvin passade bra till...Jag föredrar röda viner överlag men till skaldjur vill jag ha vitt, detta kan jag rekommendera.



Varför spara på festen när man kan äta gott och ha mysigt nu :) Sätt guldkant på livet medan du kan!


Jag är inne i en gulperiod, det är så fint ihop med grått, den perioden började förra vintern i sovrummet men nu har den blommat upp igen, tänk att man kan bli så glad i en färg som man förr ratat!

Gruvgatan 13 där jag jobbar extra, har fått in så mycket snygga kuddar. "Vill-ha-nerven" vaknade till liv ( som om den sover ofta, nää tyvärr..) Trasmattekuddar så läckra och många andra, kika in på deras blogg och kolla in alla godbitar, för med en ny kudde eller två förändrar man enkelt hemma! En sådan ska nog få flytta hem till min kökssoffa...


Kökstapeter är beställda. Grått & gult ska vara dominant i köket detta år! En gul pall gör mej glad, och godaste knäckebrödet Pyramidbröd från Dala Järna i Dalarna!

Mitt sovrum. Som sedan denna bilden togs fått nya tapeter dock.... att bo i gammalt hus har sina fördelar men också sina nackdelar. Detta är ett gammalt torp, till viss del sönderrenoverat under tidens gång men man har väl kanske i första hand tänkt praktiskt och ekonomiskt...men vad det gäller utrymmen för förvaring, garderober etc så är det ett ständigt problem i såna här hus. Jag har inte en garderob i hela huset!  

Nu gillar jag inte såna vita stora klumpiga fula klossar, föredrar hellre inbyggda såna eller egna gamla skåp men här på övervåningen är det riktigt hopplöst! Det är dessutom lågt i tak! Två kalla takförråd finns, mörka och trånga, ja, det blir lätt rörigt där kan jag säga...

Just nu har vi löst det mest akuta problemet genom att sätta upp två pinnar med draperityg i mittenrummet och ha klädställningar där bakom men....  det är INTE snyggt! Så förutom sovrummet gillar jag inte övervåningen kan jag säga, jag går bet när det gäller denna förvaring...även om väskan på bilden sväljer några topar eller tidningar...


I brist på blommor....