Påskhelgen lurar runt hörnet..vippor på plats!



Idag gör jag sista inlägget i Gruvgatan 13's blogg och facebook. Jag har skött sidorna från begynnelsen och varit timanställd i butiken i över åtta år, så visst känns det lite vemodigt att sluta men jag är glad för tiden jag fick äran att arbeta där, i vacker miljö & med världens bästa kollegor och chef!  

Den sistnämnda, Annsophie, är den som tar över stafettpinnen för sidorna nu, för Gruvgatan 13 kommer att leva vidare, i lite annan form och på annan plats... 

TACK för denna tiden, jag fortsätter dock blogga som vanligt här på Nordingården där jag visar bilder från min gård Nordingården i Dalarna och mitt torp Båtmanstorpet i Västernorrland, så hoppas vi ses även i fortsättningen!


Rummet i Båtmanstorpet börjar bli "färdigpiffat". Ny grå färg på väggarna, trälåda/soffbord fyndad i logen, fåtöljer från Norrfrid, Kudde vänster från Balders Hage, Kudde höger Lisa Bengtsson och lite nya tavlor till collaget, bla snygga tapetbitar jag fann i en "skrubb" på övervåningen som jag ville skulle synas..


Dukningen är nästan halva grejen, behöver inte vara märkvärdigt eller "fint" porslin, men det är kul att variera sej, ljus och blommor/kvistar är nödvändigt....


Mitt nygamla klädskåp som en gång stod i Norrfrids gårdsbutik..

Lite mimosa bland tulpanerna så doftar det uuuuunderbart!



Jag snabbar på våren genom att ta in några kvistar från min rufsiga trädgård...


Ständigt grönsugen om våren ;)


..men, innan stjärnflockan tar plats får viden göra det, men åh så skönt när solen tittar fram och det blir ljusare och ljusare på kvällarna...



Gardo & Morris har jag nämnt förr, älskar deras röda vin med kaffesmak, deras bubbelviner och så nu detta, Pinot Noir, ett lättare rödvin, kanske passar bra till lättare rätter...  har inte varit så förtjust i "lätta" röda viner, vill helst ha fylliga, kraftiga men mjuka... men detta är riktigt gott för att vara så lätt som jag upplever det i af....kanske till kyckling eller fisk?

Den fina fåtöljen som förr huserade på fd Norrfrids gårdshotell bor nu på Båtmanstorpet hemma hos mej och mår lika bra ;)




Stjärnflocka. Min favoritperenn. Så tacksam och hållbar inne i vatten också...här får den samas med lite hundkex..


Min icke fungerande men trevliga pistagegröna kakelugn...


Dagens ekologiska vintips! :)


Snön är ännu hög utanför fönstren på Båtmanstorpet men då får man göra vår inomhus istället....


Sugen på att göra ngt med citron i...  kanske en kaka, kanske en dessert... har ni några goda citronrecept att dela med er utav?


Igår var jag och besökte Eija och fd Norrfrid Gårdshotell & butik för sista gången. En del trevliga dygn hann vi med där... I denna byggnad. B & B finns inte kvar längre, men Norrfrid lever vidare och så länge Eija och hennes man sitter bakom spakarna så kommer det bli lika bra fortsättningsvis!  Följ Norrfrid på bloggen och läs om livet på landet, på riktigt, allt från nyfödda kossor och ekoodling till byggnadsvård...