Minifolk bor i mitt gästrum.... :)



Jag har flera gånger skrivit om Köpenhamn och även ett par andra städer. ( Mina Köpenhamnsguldkorn finns samlat längre ned i högerkanten bland resp etikett) Häromdagen blev det inte så mycket shopping men ändå lite, visar väl ett par av mina inköp i kommande inlägg också.....Lakritssirap från den läckra saluhallen Torvehallerne! Den fina flaskan för vatten eller baginbox-vin fann jag på varuhuset Magasin du Nord -  En övervåning fylld med inredning!

Ett gott Italienskt vin med smaker som tilltalar mej....




Logen är fallfärdig i ena änden men det tänker man mest på när man är på avstånd, solen skiner så härligt i denna ände av gården..äppelträden med solcellsbollarna är döda men igår planterade jag humle nedanför så kanske de blir gröna nästa sommar! :)


Jag får då och då förfrågningar om Berlin och Köpenhamn eftersom jag så ofta skrivit om dessa två favoritstäder. I högerkanten lite längre ned har jag olika etiketter på sådant jag kategoriserat, bla Berlin och Köpenhamn. Tipsen där i kommer att bli flera men så länge kanske ngt av dem kan passa dej? Trevlig resa! ( bilden ovan är från en restaurang i Köttbyn i Köpenhamn..)


Än är inte sommaren slut och inte rosévinets tid heller!!!  Gamla Mateus upptäckte jag håller än, pärlande och gott...


Många gånger tycker jag en enkel kvist är vackrare än en blaffig floristbukett...  tex en rönnbärskvist. Trevlig grön helg allihopa!



Jag är nog inte så mycket för romantiska kläder eller smycken, hellre militärkläder :)  Rosa, volanger, skira smycken mm är nog inte riktigt min stil...  en duktig smyckestillverkare jag hittat är Prahlin Unika handgjorda smycken som tillverkas av allt möjligt!!!!  Jo, de gör romantiska smycken också :) 

Men jag har ett par enkla snygga armband och halsband därifrån, detta i svart läder med mässingfärgad kedja baktill passar mej och min kaffekopp finfint :) Ett stort utbud av Prahlins smycken hittar ni i butiken Vita Ranunkler


En paus i hängmattan är ett måste...


Doftpelargonens blommor är små och skira men ack så vackra...


Hittade "coola" gästsängar från kanske 40 eller 50-talet på logen men....  kanske inte så bekväma, trots nya madrasser, mina gäster- nya sängar väntar nästa gång ni kommer!!!




Än är det sommar!!!  Och än finns det jordgubbar!!!  Kanske man tröttnat på att äta dem som de är eller med socker och grädde, denna version känns lite mer sensommaraktig...  Stekta jordgubbar, receptet fann jag här


Potatis är både vackert och gott...


Loppisfyndad fotpall från 60-talet, blev perfekt till mina fåtöljer och det vita fluffiga fårskinnet på!!




Min mixtavelvägg i rummet... mammas farfar & farmor på bilden. En del loppisfynd. Lampett från fd butik Norrfrid. Och de små ramarna är inramade tapeterrester jagf fann i ett förråd här på Båtmanstorpet...  tre olika tapeter jag mycket väl hade kunnat tänkt mej ha på väggarna idag!




Stjärnflockan, min favoritperenn, dessutom håller den inne i vatten ca två veckor! Trevlig helg gott bloggfolk!!


Jamen då är det väl dags, i surströmmingsland :)



Hittade den i diket....