Stjärnor på plats och mycket gran o talris men faktiskt också lite bara grenar...



Kudde från Ikea, ljusslinga från Cervera och kaktusar från Herbanist i Sundsvall..






Hittade en kanna med exakt samma gula nyansen som skänken, även om den den ser ljusare ut i dagsskenet här...  Broste kommer den ifrån..Jag har inte bara tall och grankvistar utan nakna kvistar också...


Ärvda "grogglas" från 70-talet och Ikeas karaff i samma färg!
Glöm inte att vi finns på Instagram nu med ännu mera bilder: @nordingarden
 
Ett par års tid har jag skrivit om mina adventspartytips och jag håller fast vid dem. För maximal chans till trivsel måste alla sinnen få sig en dos...och det är inte kostsamt heller:

Luktsinnet: Ladda upp med ett gott doftljus, tex Yvelis "Gammeldags jul" . Kanel & apelsindoftljus överlag. Om ni inte dricker glögg så värm gärna en skvätt ändå, för doftens skull.Ett tänt ljus på toaletten känns också fräscht och välkomnande. Grankvistar här o var doftar jul...

Hörseln: Julmusik älskar jag, och är ett viktigt inslag, det får inte vara tyst på en tillställning, men man kanske inte vill ha den allra juligaste musiken en sån kväll, själv gillar jag tex Klassisk gammeldags julmusik ala Bing Crosby, Diana Krall eller tex Jill Johnsons " For the christmas in you" som passar perfekt till glöggkvällen! Eller ngn juljazzig chillmusik....

Synen: En massa blommor behöver inte köpas, men ett par hyacinter är aldrig fel, för doftens skull, plocka in några tallkvistar el granrisbukett och ställ i en kanna i köket. För mer bukettkänsla men ändå i budgetnivå, blanda ut tallris el granris med några enstaka röda tulpaner eller nejlikor. Självklart många små ljuskällor av stjärnor, ljusslingor och massor av levande ljus och  kanske en ny julig kudde till soffan och festen kan börja! ( I slutänden är ändå festsällskapet A & O..)

Smaken: Tilltugg och drickbart ska finnas hela tiden till dina gäster. Man kan samlas och äta ngt lätt småplock och vin, eller en god soppa och olika ostar. Eller varför inte en krämig Jansssons frestelse med gott bröd! Andra julsmaker får man nog av kommande tid ändå. Gärna ett litet buffébord parallelt md matbordet med lite småplock tex ostar,. marmelad, portvin, skumtomtar, frukt etc.. En varm äppeldrink ( recept nedan) som denna är ett trevligt alternativ för glögg och till det kanske ostbollar, Gör små bollar utav hälften färskost, hälften gorgonzola eller annan smakrik ost som sedan rullas i pepparkakssmulor, eller gör små krustader, fyllda med ädelost och en klick hjortronsylt i varje som värms i ugn, eller pebernødder jag köper i Danmark varje advent, gott till välkomstdrinken...

Så med andra ord, om man tänker på alla sinnen ska tillfredsställas hos dina gäster så kommer festen att göra succé!

Detta är vinterns midsommartid-Let's party!

Koka upp 1 liter äppeljuice med ca 4 msk honung, 3 kanelstänger och 2 uppsnittade vaniljstänger. Ställ åt sidan och låt detta dra ca 15 min tillsammans med några äppelbitar. Tillsätt vaniljvodka och socker efter smak ( ca 1/2- 1 msk socker och 6 cl vaniljvodka per glas) Värm utan att koka. Ta ur äppelbitarna. Garnera med kaneltänger, äppelskivor och citronmeliss.



Innan snön faller....


Nu tändas tusen juleljus, eller i alla fall varenda lykta i stugorna!


Ilse Jacobsens snygga växter och krukor...


En lugn och skön frukost i torpet...


Nu äntligen börjar det bli "legalt" att plocka in lite grankvistar, om tre veckor är det redan advent!!

Har du inte instagram kan man lätt skaffa det och följa sååå många vackra sidor med bara "finbilder", du behöver inte visa några egna för att följa andra... där heter jag @nordingarden