Tankar kring facebook och kannor..


Blev så glad då jag hittade denna kanna. Jag fick den av min mamma ngn gång på 80-talet, den var ny då men ser ut att komma från 40-50-talet...( mina funderingar kring facebook bland kommentarerna..)

19 kommentarer:

Stina sa...

Så söt kannan är.

Än så länge håller jag mig borta från Facebook, trots att nästan alla mina vänner är med där.
Jag känner personligen att det nog skulle ta för mycket tid.
Ha en bra dag goa Mari.
Kram Stina

(eddas) sa...

Go morgen....
Flott te kanne.....du kan lage en egen side på Facebook for Nordingården..det går an...
ha en fin søndag..her går veien til Birkelunden....

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Jag tycker att det är självklart att du ska vara bara "du" på Facebook. Jag har en egen sida där för min blogg. Men på min privata sida har jag bara människor jag faktiskt vet vilka dom är!
Kram!

irma´s uthus sa...

Hejsan, du är klok m facebook:) jag har massor av "vänner" där men jag håller mej oerhört privat. kSöndaxkram irene

n o r d i n g å r d e n sa...

Japp Elin Anita, jag har en facebooksida för Nordingården också men egentligen har jag inget behov av den, har inte uppdaterat den heller... har ju inget företag liksom..MEN jag ska nog försöka putsa till de snart=)

Mys och hemtrevnad sa...

jag är privat på facebook, dock på ett ytligt sätt då "alla" kan se vad jag gör, om du förstår mig...jag vet ju att det kan hamna i fel händer. Mina riktiga vänner träffar jag och är privat med...Har över 200 vänner på fb och alla dem har jag någongång i livet haft kontakt med irl. Men de känner inte hela mig...som sagt ytligt...men kul att se vad som händer ändå...är ju nyfiken...hihi...kramis semlan

Hulda sa...

Stilig kanne! Flott der den stod ved den svarte brikken. Matchet skrifta. :)

Jeg har også FB, ser at det er kommet til en god del folk der som jeg ikke vet hvem er...

Rose Garden Malevik sa...

Hej Mari
Den e ju jättecool :)
Jo men Fb e väl bara positivt...tror bara jag varit tvungen att ta bort en person......de flesta e väldigt gulliga :)

å missa nu inte att.....

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter......
Massa fina bloggar....
VÄLKOMMEN :)
Håkan

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej och tack för era kommentarer! Jag tog bort mycket av min text i inlägget här för jag misstänker att de flesta som har facebook inte kanske känner el tycker som jag och självklart är alla rara, det är bara det att jag skulle vilja känna dem som är mina vänner=)

Jag skrev så här i inlägget:

Facebook är ganska nytt för mej. Kul forum men jag hade främst tänkt ha det lite privat. Skulle faktiskt vilja skriva ännu mer privat där än vad jag gör. Jag ser att många har väldigt många "vänner" och facebook är ju bra om man vill synas, om man är en offentlig person eller har ett företag etc...Jag försöker att gallra bland mina vänner. Där vill jag bara vara "Mari". Inte Nordingården. ( Jag ska putsa till min Nordingården - facebook tids nog=) Jag har fått många vänförfrågningar från personer som är såå rara, Tusen tack för dem! Det är personer som vill vara mina "vänner", men en del känner jag inte, vet varken vad de heter i efternamn eller var de bor eller har inte ens träffat dem i verkliga livet eller ens mailat privat! Jag försöker att dra gränsen så att jag ska känna till dem privat, ha jobbat/kursat/skolat med dem, bloggkollegor man har privat kontakt med, släkt, varit goda grannar etc, ha bytt privata ord och åsikter.Kanske fikat el partat i hop, minst. Helt enkelt tycka om. Lyxproblem va?=) Hur ser ni på facebook? Det är lustigt/kusligt vad datoriserade vi har blivit...

Sallys hus sa...

Hej hej!
Vilken söt kanna!
Jag tycker som du ang. FB....
Kram Katarina

G:a Affären sa...

Nu har jag kollat inlägg som du gjort under min datakrasch tid.
Vilthörnan var mycket sevärd och roligt att se skillnader. Kantarellbilden; perfekt! Och kannan måste vara roligt att ha kvar efter mamma. Sedan håller jag med om dina tankar kring FB.
Kram till dig goa Mari
/Cia

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Mari,

Jag känner precis som du när det gäller Facebook och tycker att det har varit lite svårt när flera bloggbekanta skickat vänförfrågningar där, bloggbekanta som verkar hur rara som helst, men med vilka jag inte haft någon privat kontakt alls, som jag inte känner ett dugg och i vissa fall som jag inte ens haft bloggkontakt med på kanske ett år. Jag vill inte verka oförskämd eller selektiv, men för mig är FB ett ställe där jag - med några få undantag - bara är "vän" med närmare kontakter från olika faser och nätverk i livet.

Hur som helst är de cyberburna sociala medierna fascinerande, tycker jag, och huvudsaken att vi använder dem på ett sätt som vi själva känner oss bekväma med!

Stor söndagskram till dig från
Helena

Helena, The Swenglish Home sa...

Och du, jag tror jag har missat att kommentera din "vilthörna" med renskinnet och kudden i röda toner - den bilden har jag stirrat och stirrat på igen... så OTROLIGT snyggt! Du är helt otrolig på att skapa varma, vackra miljöer och det är SÅ inspirerande att titta in här!

Kram, kram igen!
Helena

Lantliv i Norregård sa...

Supersöt kanna:))

Jag publicerar mina inlägg via blog posts på FB det är allt:))

Kram Malin

Maria sa...

Jo då FB ligger jag på men använder det väldigt sporadiskt med mina vänner bara. Sedan är Marias Hörna länkad också. Sedan måste jag ju säga att kannan var urgullig.

Önskar dig en bra söndagskväll och en skön start på veckan. Kram Maria

Mamma C sa...

En jättefin och söt kanna var det. Jag är en sådan där person, VVFB. Våga vägra FB.
Kram Mamma C

CreandoPhoto sa...

Funderingar kring fb som jag känner igen. Jag har fb, men bara helt privat. Alla som är mina vänner är folk som jag känner ganska väl. Det gör att jag kan skriva mycket privat på fb, eftersom jag vet precis vilka som har tillgång till det jag har skrivit. Det betyder ändå att jag är rätt försiktig. Tänker att det som skrivits där ändå finns på nätet på nåt vis och vill vara försiktig helt enkelt.
Kramar Kicki

Kamomilla sa...

Jag har nog bestämt mig för att hålla kamomillas villa enbart som blogg. På facebook finns jag som mig själv, med mina vänner och skilt som företagare- fotograf. jag vill hålla isär alla de här tre grejerna. Tycker det känns bäst så!!

Vikeskärs hem och vardag sa...

Facebook är jag helt anti emot och då är jag en ung person som "borde" gilla det stället.
Men ända sen jag hörde talas om det för några år sedan förstod jag att det är ett ställe att kunna hålla koll på alla! Jag ser det som en farlig sida i datorvärlden. Vad du än skriver så kommer det alltid att ligga kvar, FB kan göra vad dem vill med dina uppgifter och inlägg.
Jag förstår din tankegång, ha bara dem du känner, det skulle jag ha. Men oavsett så har jag förstått att även fast man inte vill så kan det glida in någon som man inte vill på ens sida genom en annan vän. Nja, jag vet bara negativa saker om FB, men finns ju såklart bra med.
Lite tankar från mig, Annika