När pionerna blommat ut kan man njuta av bladen, så vackra om hösten. Och så lite vintips....


"Lillebror Amarone" är lika god som storebror, i alla fall denna! Mer om vinet kan du läsa här.


Och för extra livsnjutning minidruvor från en trädgård i Tierp!  Det är en kollega från den administrativa avdelningen på mitt jobb som har en trädgård med mycket gott- vilken lyx!

En av mina absoluta favoritostar syns i bakgrunden, luktar en aning illa men såååå god! Den ska helst ligga framme en timme innan man äter den. Njutbar helg gott bloggfolk!

23 kommentarer:

  1. Vad dekorativa pionbladen är.. Du har så mysigt i ditt kök.. Stiligt med de svarTA..
    Kraam
    Sanne

    SvaraRadera
  2. Åhh vilka fina tips du ger oss, pionbladen..och osten..mums, som du vet så skålar jag bara med öl, men ost o öl det är gott det med..skååål min vän
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  3. Åååå vad mycket härligheter du bjuder på.Bara så underbart.Ha en mysig fredag.Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Tänkte just på det igår när jag gick en runda ute....hur fina pionbladen är...på min ENA BUSKE?!...Den minsta av de båda är alldeles vinröd i bladen...medan den som växt mest, fortfarande är heeelt grön....:)
    Ha en härlig helg...
    Kraam Git

    SvaraRadera
  5. Nu blev jag vin& ost sugen. Vackert är det oxå:) Ha en fin helg! kramar från Vassbo

    SvaraRadera
  6. Vi köpte det där vinet förra helgen för att ge bort. Fanns bara en flaska kvar så vi själva blev utan. Hört många som säger att det ska vara underbart gott!

    Otroligt mysigt och fint i ditt kök!
    Kram Jennica

    SvaraRadera
  7. Hej Mari.. nu blev man rask lite fredagssugen:).. men först lite jobb!.. Vackert med pionbladen... Önskar dej en skön freda & helg.. kram..Pia

    SvaraRadera
  8. Åh, så mycket gott med både en god ost, gott mustigt vin och druvor!!!
    Själv älskar jag ju Amarone, så det vintipset tackar jag för!
    Ha en härlig njutningsfull fredag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Jasså är det där lillebror?! :) Ja, det vinet står hemma på min köksbänk och väntar på att bli öppnad i helgen faktiskt! Åh så goda vindruvorna ser ut och den osten har jag inte provat..men jag är dålig på ostar. Snygga bilder! Ha en fin helg! :)

    SvaraRadera
  10. Merci Mari ! I wish you a restfull week-end too :)
    Hello from sunny Geneva,
    corinne

    SvaraRadera
  11. Jag har faktiskt beundrat bladen på mina pionbuskar. De har så fin färg nu. Bra ide´ att ta in och sätta i vas.
    Kanske man borde köpa lite ost till fredagsmyset...
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  12. Pionblad är ju superfint i en vas så där som hos dig och osten...mums!

    Kanske blir det ost och vin hemma hos med i kväll!

    Kram Marina

    SvaraRadera
  13. Så ljuvligt inlägg....mys. Tack för tipset. Önskar dig nu också en skön helg, kram Maria

    SvaraRadera
  14. Hej
    Härliga tips och underbara bilder inför helgen.
    Ha det superskönt och hoppas att du är ledig som jag :)
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  15. De där pionbladen får mig att associera till olivträd...

    SvaraRadera
  16. Alltid roligt att få tips inför besök på bolaget. Osten har jag njutit av men det var ett tag sedan, dags igen! Så fint pionbladen passar till vinet,tack för den ideen/ inspirationen.
    Ha det gott
    /Cia

    SvaraRadera
  17. Hej!
    Det där vinet drack vi på en restaurang för några veckor sen och till min förtjusning så fanns det på systemet för en rimlig peng. Riktigt gott! jag rekomenderar det till alla :) Tack för en fin blogg med mycket inspiration.

    /Bea

    SvaraRadera
  18. Nydelige bilder, og supre tips til høst-pynt! Rødløk er min favoritt i maten, men jammen er den dekorativ også! Peonblader skal jeg hente i hagen bare det slutter å regne...
    Ha en fortsatt fin kveld :o)

    Høsthilsen fra Mona

    SvaraRadera
  19. Tack för din fina kommentar på bloggen min =) Måste säga att jag storgillar din blogg!!! Scrollar vidare ;) Kram Mary

    SvaraRadera
  20. Jag måste testa det vinet, Det som du nämnde (stoebror amarone) fick vi i bröllopspresent för 3 veckor sedan, sparas till ett speciellt tillfälle dock. Om jag testar det vinet som du rekomenderade så kanske jag får ett hum om hur det kommer att smaka, är det likt?????? oj vad rörigt detta kändes:)hoppas du fattar vad jag menar :-) sitter och skriver här mitt i natten när jag kommit från jobbet:)

    trevlig helg
    kramar från rosviklyckan Jenny

    SvaraRadera
  21. Glömde ju... jag tycker att din blogg är superfin, vackra bilder!

    :)

    SvaraRadera
  22. mmmmmmmmmmmm ost och vin är ju inte helt fel....kramis semlan

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning!

Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" eller "anonym" + "publicera din kommentar"". Mari ♥