Hittade i en kvällsbilaga ett recept av Lisa Lemke. En form av "Svensk gulasch", funkar med både älgkött och nötkött. Jag ändrade lite i receptet och gjorde så här, vansinnigt god och mättande gryta:
500 gram kött som jag skar i tärningar stekte, kryddade och förputtrade en halvtimme.
Ca 250 g morot
Ca 250 g palsternacka
Ca 250 g potatis
2 röda paprikor
1-2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 chili
2 msk rökt paprikapulver
2 msk tomatpuré
3 msk viltfond
1,5 liter vatten
salt & peppar
2 äpplen
Persilja
Skär paprika och lägg i en gryta tillsammans med hackad lök, chili, paprikapulver och vitlök och fräs med olja ett par minuter. Tillsätt det brynta köttet och sänk värmen. Tillsätt tomatpuré, fond, vatten och tärnade/hackade rotfrukter. Koka upp och låt sjuda ca 1 1/2 timme. Tills köttet känns mört.Tillsätt mer vätska om det behövs och smaka dig fram med kryddorna. Låt de hackade äpplena koka med sista 5 minuterna. Klipp bladpersilja över och servera med kall turkisk matyoghurt.
En jättegod köttgryta som passar nu under vårvintern, smaklig måltid & trevlig helg!
ÅH mums så god den ser ut! Älskar gulasch och samlar på mig nya recept!:) Ha en fin helg!
SvaraRaderaSäger bara MUMS!
SvaraRaderaTack snälla för det smaskiga receptet.
SvaraRaderaDet ser ljuvligt gott ut.
Ha en fin fredag.
kram kram
Jessica
Så smarrigt! Roligt med recept:)
SvaraRaderaGrytor,långkok och hederlig gammal husmanskost från före 70-talet är vad människan behöver...tack för ditt bidrag:)
SvaraRaderaKram Annika
Ja då är middagen given! Jag gör som du, ändrar lite i receptet med det jag har hemma. Däremot håller jag tiden hur länge grytan ska sjuda så att köttet nästan faller isär.
SvaraRaderaTack för inspirationen och trevlig helg!
Kramar
Cia