Jag hade tjejmiddag häromkvällen.
Jag bjöd på välkomstbubbel med vita smultron. I förrätt hade jag gjort en kall men het melonsoppa som serverades med goda salta brödsticks jag gjort enkelt i ugnen, recept på dem får ni hos Evylinas smak
Kall men het Melonsoppa:
En honungsmelon som delas i bitar och mixas med stavmixer med en halv röd chili.
Tillsätt en halv tsk sambal oelek och 3 dl turkisk yoghurt och en gnutta salt.
Servera med klippt gräslök över i små glas. Vill man ha det lite matigare kan man lägga lite räkor el kräftstjärtar på soppan.
Lax i ugn 4-6 port
Ca 600 gr färsk lax som skärs i tunna skivor
En bit västerbottensost
1 hackad rödlök ( eller silverlök, kan vara viktigt beroende på hur mycket färger man vill ha och har på formen, ha ha ..)
Färsk dill
En burk röd stenbitsrom eller löjrom ( eller ännu godare med färsk löjrom såklart..)
Rulla ihop laxskivorna en och en, vira ostskivor runt och lägg i ugnsfast form. ( jag skär bara skivor av osten och trycker ned här och var runt laxbitarna..)
Såsen:
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärning
6 dl grädde
4 msk mjöl
smör
Koka ihop såsen, dvs fräs mjölet i smöret och vispa sen ner grädde buljong och vin- låt koka ihop. Häll såsen över fisken och osten och gratinera i 225 gr i 15
minuter.
När du tagit formen ur ugnen så strör du över rödlöken och rommen samt
dillen.
Pressad potatis är gott till....Detta receptet fick jag av en av mina vänner..
Hej Mari,
SvaraRaderaänen gång ett riktigt bra recept!
Jag älskar det svenska köket!
Jag önskar er en trevlig vecka
Hjärtliga hälsningar från Tyskland
Kerstin
Alltid så inspirerande recept hos dig!
SvaraRaderaI kväll får jag gäster och jag tänkte grilla men lax i ugn får det bli. Och alla ingredienser finns hemma! Jag har blivit lite lat i värmen.
Kramar
Cia
Hei :) På denne bloggen var det mye fint og koseligt. Dette ser veldig godt ut.
SvaraRaderaLaxen verkar supersmarrig och lätt att göra...måste testas.
SvaraRaderaKram Annika