"Nötta, mossiga & klara" är dessa innerkrukor från Balders Hage. De är så bra, de är nämligen inte alls som innekrukor, för de är täta i botten!

Ett rött tips mitt i vintern, trevlig helg!

Superutlottning!!

Ta chansen att vinna denna stilrena och praktiska stavmixer från Braun! Den har en tyst och kraftfull motor på 600 watt samt turbofunktion.

Det medföljer ballongvisp och hacktillsats.Med andra ord en otroligt användbar sak till ditt kök! Utlottningen görs i samarbete med  White Away.se

Allt du behöver göra för att ha chans att vinna denna snygga stavmixer är att lämna en kommentar och berätta vad som står högst på önskelistan från www.whiteaway.se till just ditt kök!

( jag vet vad jag skulle vilja ha, en fläktkåpa och kylen från Whirlpool...och kanske vattenkokaren från OBH Nordica, i borstat stål;)

Länkar du till tävlingen via blogg eller facebook är det givetvis ett "plus i kanten".
Söndagen den 5 februari drar vi en vinnare, lycka till!

Bild lånad av Liljor & tulpaner

Formexmässan. Glädje, lust, galenskap,rikedom i hjärnan, fattigdom i plånboken, frustration, feber, överdos av inspiration, stress, mättnad, lycka och iver;) 

Jag var inte där i år, men mina kollegor i butiken Gruvgatan 13 var. Butiken där jag jobbar extra ibland och så sköter jag deras hemsida/blogg.

Det är jättekul att besöka mässan, man vill ha ALLT! Eller nja, kanske inte allt, man börjar bli ganska mättad också på mycket men en hel del skulle nog tilltala mej. Men ibland tycker jag att det kan vara riktigt energikrävande att vara där också, och då har jag ändå ingen egen butik! Om jag hade det skulle jag bli GALEN där;)

Många bloggar visar bilder från mässan, så himla kul att se, särskilt när man inte var med själv. Jag blir extra hagalen av bilden ovan och allt det "plåtiga" och "naturliga".

Olsson & Jensen, Who found Otto, PB Home, Chic antiques  och Bloomingville är alltid favoriter hos mej men jag skulle säkert gått igång i många fler montrar;) Gillar ju Ernst stil också;)

Oops, klämde sig visst in ett inlägg här, NÄSTA gång blir det utlottning!

Det är ännu vinter. Vita tulpaner, tallkvistar och en hel hög med ved....  Nästa gång blir det utlotttning, av något som jag lovar att många av er inte skulle ha ngt emot att ha;)

Och... kika gärna in på Nordljusbloggen där jag gästbloggar med ett eget inlägg om mina tankar om nutiden....

Vinnar- NA!!


Hej alla vinnarsugna, Anna har nu gett mej reslutatet och två extra överraskningar också! Stort tack till alla som ville vara med och för alla anonyma vänliga hälsningar & snälla ord om min blogg ( det bästa med att hålla en tävling ;) och tack till Anna Örnberg som sponsrat med så fina vinster, här kommer Anna själv:

"TACK ALLA som har deltagit i utlottningen av porslinshjärta!
Det har varit enormt roligt, hjärtevärmande och lärorikt att läsa alla kommentarer. Jag har läst med stor behållning. Men så skulle jag ju hitta en vinnare också och rättvist skulle det vara! Det fick bli dragning på gammaldags vis för att hitta ”den lycklige”.

POCKETHEXAN vann hjärtat ”Nybyggarna”

Men sen ville jag gärna VÄLJA ett par vinnare också, så jag bestämde mig för att dra upp ett par överraskningar till ur säcken.

Linda från VILLA BJÖRKEBO – du ska självklart ha tillbaka den där biten som jag norpat från ditt sönderslagna fågelbad. Om inte av någon annan anledning, så bara för att du fick mig att skratta.

FRÖKEN TINDRA – Underklädessömmerska  - du måste helt självklart ha en korsett runt halsen! ”Breathless kommer i en liten ask till dig.

Ni som nu vunnit, kan mejla mig direkt på e-post: info@aosilver.se så att jag får en adress för att skicka smycket.

Och till alla andra kan jag bara säga; tack för att ni ville vara med och bättre lycka nästan gång!

Anna Örnberg.

En vinterdukning. Denna tid måste man unna sig lite extra gott & fint...


Som tex denna underbara skål/fat jag köpte på Blå Galleriet i Göteborg. Jag som älskar grått OCH brunt är extra svag för denna mullvadsfärg. Gillade detta fat, extra kul om man serverar fisk till middag...Lite mangoldblad, skärbönor, rädisor, rödlök och paradisäpplenkärnor sätter färg på middagen...


Jag föredar rött vin framför vitt men kunde inte motstå detta tack vare/pga etiketten och det var verkligen gott och lättdrucket, ett vintervin som är vitt! First Frost.


Jag älskar att duka vackert. Här på bloggen blir det kanske inte så stor förändring mellan gångerna, vore man stylist och hade tillgång till massor av rekvisita och prylar skulle jag kunna visa massa olika porslin!  Men fler stilar blir det, det lovar jag, men jag bara älskar mina bruna undertallrikar som är snart 10 år gamla nu och jag såg att min favorit ERNST hade såna vid sin juldukning, den första jag sett som haft likadana!


Stora kottar på bordet är dekorativt och lite vintrigt....


...och det behöver inte vara stora blaffiga kostsamma buketter, ett par tulpaner i en flaska räcker gott!  Här har jag stoppat i lite ginst också, bara för den ljuuuuvliga doftens skull....  Trevlig helg!

Pst, glöm inte utlottningen om vackert valfritt hjärta, dragning söndag!!!!

Natur är HETT!


Som sagt, ser att jan-mars upplevs tung för många, såsom för mej men som också en del säger, vi kan ju inte ha det sommarvarmt och mysigt jämt, då skulle vi antagligen inte uppskatta våren & sommaren så mycket som vi gör. ( håller med en tillkommen kommentar om att förvåren är FUL, innan det grönskar, blä, bara slask, skräp, grått och hundskit överallt;)

Nej, nu ska vi göra det bästa av saken och se de små fördelarna vi kan. Vi har tex just nu sommaren FRAMFÖR oss, en härlig känsla!

En kruka med tazetter i brunt papper gör mej glad just nu!


Naturen har varit hett i inredningen ett par år nu, jag gillar det, dels finns mycket gratis att "shoppa" i "naturvaruhuset" och så känns det fräscht i inredningen...tänk så vackert man kan göra med bara en lång björkkvist på middagsbordet! Och så omålade trärena bordskivor, mmm va snyggt!


Blå fina pärlhyacinter, de finns till för att glädja oss och får oss att leva på hoppet om en vår som komma skall...


Den lilla björklyktan fann jag på Notre Dame i Köpenhamn...


De fina björkkrukorna har jag köpt på Granit. Just nu med de små granarna jag köpte på Ikea före jul, men snart så ska jag sätta vita pelargoner i dem, längtar!


Lillstugans veranda är kall och trist just nu men man får göra det bästa av saken som sagt men snart så....Formexmässan drar igång denna vecka så jag önskar alla butiksägare trevliga inköp;)  Jag själv tänker inte gå i år men önskar mina kollegor på Gruvgatan lycka till, ha så skoj!

En resumé. Om framtiden...


Vintern är bara en lång transporsträcka för mej from jan till april. Jag längtar till sommaren, allt är enklare, vackrare och roligare då!  Här kommer en hel hög med bilder från min gård, jag kände bara för att lägga ut något somrigt mitt i januari...


Oscaria, finns inte  mera, sommaren på bilden skulle hon fyllt 20 år, hennes sista, hon gillade också att vara med och "styla", här utesängen som hon mer än gärna invigde senare... hon påminner om min nuvarande Sören, i af bakifrån...


Stjärnflockan, min absoluta favoritperenn och sommarblomma, så tacksam, hållbar, skir och vacker.


Lillstugans lilla veranda i sommarskrud...nu är det inte lika tackamt att arrangera där...





Sommarbarnet Lubbe, nyklippt men han nöjde sig inte med det utan ville vara coolast i hagen, färgar sin grå päls faluröd =)



Det gamla badkaret i zink, lyx att få plaska i det utomhus...



Eskil vilar i gröngräset..



En svalkande drinkfavorit med lime passar när det är varmt...


Mina favoritskor, april, oktober =)


Sommarmat, egenfiskad rökt abborre och goda tillbehör...



Lillstugan som förra sommaren fick ny gammerldags skepnad....


Sommardasset....känns långt borta men om bara några veckor är det dags att sätta liv i alla sommarpellisar, de ni! Tillbaks till verkligheten, nästa gång kommer bilder från ett vintrigt nutid!

Jag fick en anonym trevlig kommentar med förfrågan om jag kunde visa mitt kök i helbild , efter jul!  Ja, så här ser det ut. Lite grått, svart och trist kanske men jag trivs med detta just nu.  Man förändrar så lätt med nya stolar, kuddar och andra små detaljer utan att det behöver kosta så mycket...Den svarta julstjärnan i fönstret hänger med ett par veckor till.


Eskil - pusen trivs här med, vill gärna vara med när jag fotar och se att allt går rätt till...


De röda tulpanerna är utbytta mot vita, tillsammans med lite granris. En fin, enkel och billig bukett som är ok ända fram till påska!

Även om man inte är så förtjust i färgen gult så kan man lätt bli det denna tid om året....och idag är det ju tulpanens dag, värt att fira med en frasande bukett!

Kan ersätta en efterrätt. En kopp kaffe och ett litet glas av denna goda likör med smak av kafe och vanlij. Inte så söt och simmig som tex bailys, denna är kaffefärgad , genomskinlig och lite mer "vuxen" i sin smak men mycket god.

Det är väl denna helg julen ska ut på allvar. Faktum är att jag har alltid svårt för att göra mej av med det sista av julen. Ja, det riktigt juliga försvinner redan den 27 dec i mitt hem men granen skimrar så vacker ännu i vitt , silver och lila och de vita stora pappstjärnorna känns alltid svåra att ersätta...

Så roligt att så många vill vara med och vinna i Anna Örnbergs tävling nedan!  Pågår fram t.o.m den 21 januari!

Vinn VALFRITT unikt porslinshjärta med silverkant!

Vinn valfritt vackert hjärtsmycke!!

Jag har äran att presentera en superduper-utlottning i samarbete med Anna Örnberg!!  Ni kanske känner Anna sedan tidigare, hon är inte bara smyckesdesigner utan även glasformgivare, stylist och skribent för många fina inredningsreportage och även författare!  Många av er har säkert läst böckerna "Inred lantligt på ditt eget sätt" , "Inred och dekorera ljust och lantligt" samt "Inred lantligt inne & ute." 

Det valfria hjärtat du har chans att vinna har Anna skurit för hand ur gamla tallrikar!! De har infattning av silver, med små silverkulor fästa som dekor runt kanten. Ursnygga!

För att du ska ha chans att vinna ditt eget porslinshjärta:


Gå in på Anna Örnbergs webbutik http://aosilver.se/shop/
och skriv i kommentarsfältet nedan vilket smycke som är din abslouta favorit i hela webbutikens sortiment! Och gärna varför...

Skriv samtidigt vilket hjärta du helst vill vinna!

Jättekul om du länkar till denna blogg/tävling eller följer med på Nordingårdens facebook.

Vinnaren meddelas här i min blogg den 22 januari då Anna Örnberg själv drar själv en vinnare!.

Varmt Lycka till!

En nyskapad "myshörna" som bara katten Sören utnyttjar.....Nästa gång blir det utlottning här på Nordingården, välkommen att kika in igen!

Hyacinter. Jag kallar dem vinterns syrener. Visserligen gör jag som de flesta andra Nordbor, förknippar denna ljuvliga doft med julen. Men sedan några år tillbaka så kommer dessa bedårande goddoftande blommor även tillbaka till våren, i både jord och som snitt, för det är ju trots allt egentligen en vårbomma.

Jag önskar de kunde säljas längre här, ända fram till våren, utan uppehåll, men ännu finns kanske ingen marknad för det. Förra året runt påsk hittade jag såna bedårande pastellgula hyancinter i en butik, hoppas på att hitta några i år också.

Här har jag hyacinter i snitt, det enda jag hittade häromdagen när jag var på hyacintjakt...

Jag var i Köpenhamn en dag innan jul och hittade bland annat såna fina klassika ljusstakar, som brukar gå i rött men här i brunt!  Fann dem i butiken Notre Dame, märket är Danska Broste.

Trevlig långhelg & håll utkik, nästa vecka blir det utlottning här på Nordingården!

Ett lugn infinner sig efter jul & nyår.... ganska skönt. Äta goda julkakor och njuta av julstjärnorna i fönstret ett par veckor till... men till helgen är det julfest igen! Ja, kanske inte så festligt på Nordingården men man gör det så festligt man vill. Vi lever bara här och nu!

Årets trender...

Foto: Sköna Hem

Trender, mode, flugor och infall... visst dras vi med, vare sig vi vill eller inte, om det så gäller kläder, inredning, mat, vin , smycken eller smink....

Nu står våren på tur. Att se fram emot i alla fall... Jag och många med mej gillar att längta, lockas, sukta och ha LUST att förändra och se framåt!

Jag kan förundras och nästan bli avundsjuk på dem som inte har ngt behov av förnyelse, samma möbler, samma läppstiftsnyans, samma parfym och samma kuddar i 40 år...  fast, en aning  t r å k i g t  skulle jag tycka..  allt handlar ju inte om pengar heller utan LUST, sinne, intresse, behov, livsglädje och förmåga....

Visst, man ska leva här och nu men det är en form av leva här och nu tycker jag. Det är en gåva att kunna finna livslust i att längta! Senaste numret av Allt i Hemmet tilltalade mej mycket. Jag kom på mej själv att ligga i sängen och nicka till de vackra bilderna. Till och med min gamla plåttermos som jag har som profilbild fanns med=)

Här en kul "trendlista" från Allt i Hemmet:


Årets Megatrend 1: Trä. En trären explosion. Kraftfull som furan själv. Trend: stigande

Årets megatrend 2: Svenska rovdjur, blommor och insekter som satte stilen, även utomlands. Trend: håller i sig

Årets megatrend 3: Industri­stilen. Slamrade in med fabriks­lampor, metallstolar och -bord. Trend: håller i sig

Årets stämning: Mysigt och ombonat. Eld, fällar och värme
– ­sommar såväl som vinter. Trend: håller i sig

Årets utopiska längtan:
En enkel stuga på landet. Orenoverad. Med alla ­bekvämligheter … Trend: stigande

Årets färg: Blå. Från klarblått till turkos och petrol. Trend: stigande

Årets tillbaka-från-de-döda: Porslinsdjuren. Trend: vikande

Årets köksideal: Det rostfria restaurang­-köket. Trend: stigande

Årets överdos: 60-tals­retro i knallfärger som fick oss att önska oss färg­blinda. Trend: håller i sig

Årets frågetecken: Stolar med stickade ­strumpor. Trend: vikande

Årets accessoar:
Vedstapeln. Trend: stigande

Årets levande moodboard: Cowboyens slitna jeans, nötta läder och avslappnade stil. Trend: stigande

Årets stilbildare: Konstnären. Lär oss konsten att inreda i snygg kreativ röra. Trend: stigande

Årets rum:
Ateljén. Trend: stigande

Årets klyscha:
»Personligt inrett.« Trend: vikande

Årets inspirationsland: Frankrike. Och Norge – något har de på gång där i sina hytter. Trend: stigande

Årets Vila i frid:
Shabby chic. Sjunger på sista versen. (En vers vi anar kan bli väldigt lång dock.) Trend: vikande

Årets Ernstcitat:
»Lägger ni ner en fänkål i kallt vatten å låter den koka upp långsamt så kommer den tappa, den tappar lusten å leva helt enkelt!« Trend: stigande

Årets jättar: De gigantiska plåtskåpen. Trend: håller i sig

Årets hänger löst:
Den ­fasta telefonen. (Men snygg som accessoar.) Trend: vikande

Årets inhopp: Ugglan. Dök upp från ingenstans. Hoar nu till och med på våra disktrasor. Trend: håller i sig

Årets väggar:
Fejktapetserade med allt utom just det de är. Trend: håller i sig

Årets vi förtränger igen: Att alla tv-apparater, datorer och sladdar förstör vår inredningsvision. Trend: håller i sig

Årets hurra!: Hurra för er läsare! Allt i Hemmet ökar. Stor glädje! Trend: stigande

Gott Nytt År, kläppen tungt i klockan slår, nu är nyår inne....  God fortsättning på nya året gott bloggfolk!