Östersund...



...är en himla fin stad. En vacker stadskärna, fina gågator och här finns allt i shoppingväg! Lätthandlat, koncentrerat, nästan alla butikskedjor, mysiga caféer osv men.... ngt jag saknar är en inredningsbutik av det lantliga slaget.

Det finns märkligt nog, inte vad jag hitintills hittat i af, någon butik som säljer saker från tex Madam Stoltz, House Doctor, Comptoir dé famille, Lisbeth Dahl, Krasilnikoff, Bloomingville by Trendkompagniet, Greengate, Maileg, PB Home, Miljögården, Jeanne d´arc living, Durance, IB Laursen, Chic Antique, Nordahl mfl. mfl Varför då?? Här skulle en sådan butik göra succe, kan ingen tänka sig att öppna en??? Det skulle göra Östersund komplett!

(Såg just idag att en ny liten butik öppnat på Prästgatan, intill Hotell Jämtli. Mycket vackra ting i silver & svart, kanske lite orientalisk touch och inte så "lantligt" men en o annan sifon och rostig nyckel såg jag genom fönstret ..)

48 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Ja du Mari, det var en sådan butik jag hade..... Men, den sålde jag i september för att kliva vidare mot nästa livsdröm som är att skapa och skriva. Men, nu är det väl lite tur ändå att jag bor långt från Östersund, annars är det ju väldigt lätt att få ett återfall *ler*
Tänk vad roligt att bygga upp en sådan butik på ett ställe där det inte finns någon redan.....

Ha en fin vecka!

Kram Mia

Anonym sa...

Oftast brukar det ju finnas en anledning till att det inte finns det man tror behövs...;-) Kanske de inte är så "lantliga" i Östersund..?

Ha det gott!! Kram A

Skogsdoft & havsbris sa...

Ser jättefint ut! En stad jag gärna skulle besöka någon gång. Kanske någon får en idé nu när de läser ditt inlägg och öppnar just en sådan butik som du efterlyser? :)

Eddan sa...

Jag saknar verkligen en sådan butik i Östersund (fast min plånbok är glad ;-)). Överhuvudtaget har de inte speciellt roliga inredningsbutiker i Ösd numera. Det fanns en butik med lite SIA- & Brukasaker tidigare men inget danskt what so ever tror jag :-(. Som tur är har jag lika långt till Trondheim i Norge, som till Ösd, och sedan händer det att vi åker till Sundsvall en el ett par ggr varje år och där finns en hel del fina butiker.

Skatan sa...

Halloj!

Vilken härlig vinterbild. Ljuset och snön...

Njut av din vistelse. Jag har samma erfarenhet av Ö-sund jag med!

Kram,

Anna

Inspiration i vitt sa...

jaa det var ju märkligt, det måste jun finnas massor av lantliga människor där uppe.Du Mari skulle vara den absolut rätta personen för det,du har det idig och du är duktig men det vär ju inte bara och man vill ju inte flytta hur som helst och absolut inte från ditt fina ställe där du bor. Kramar i massor/Ingela.

Ankan sa...

Det kanske bara är en tidsfåga innan någon öppnar en inredningsbutik...?
HM home har jag hört talas om, tack för tips :)
Vilka vackra arrangemang i tenn och så fint med vit hyacint!
Jag ser fram emot att följa din blogg under våren 2010! Kram och God Fortsättning

Unknown sa...

Hej Mari!
Vad konstigt att det inte finns någon sådan rolig butik. Jag bor i lilla Hjo med ca 9000 invånare och här har vi en jättemysig liten inredningsbutik som heter Norreport. Jättefina saker, farligt att gå in där....
Kram Anna

Norregård sa...

Jag hade gärna haft en sån butik, lite långt bort bara...Det blir nog en snart jag tycker de kommer överallt nu!!
Kram Kram Malin

titti sa...

Hej Mari, Hoppas du fick några sköna dar hemma! Ser att du redan är iväg igen. Man kanske skulle flytta till Jämtland å öppna butik?! Var i Åre i höstas å där fanns heller ingen inspirerande inredningsbutik. Men.. i Dalarna finns ju desto fler!! Ha ett riktigt gott nytt år!Kram Titti

Lerblomster sa...

Det låte mysigt att vandra runt och se nya vyer och butiker. Var så länge sedan vi var där. 1983 tror jag det var - en sommarsemester, med tåg! Ha det så bra där uppe! Kram Annika

Solsjö - Under en vind sa...

Bra tips för den som är sugen på butik!

Kram!

The Secret Garden sa...

Den där gamla telefonkiosken är såå vacker! Jag skulle vilja ha den i min trädgård och förvara spadar och annat krafs i den.
Du har alldeles rätt! Östersund är faktiskt en riktig skitstad när det kommer till inredning! Det är stört hopplöst att hitta annorlunda saker där!! Indiska är det bästa stället, kanske det enda. Tycker att det är orättvist, alla andra städer vågar ju satsa på annorlunda saker.

En gång när jag var in till Östersund, runt på olika passande ställen, och frågade efter en vit porslinssink, en sådan där vit diskho, ni vet... På ALLA ställen såg de frågande ut, ruskade på huvudet, och undrade om jag inte hade fel, för sådana FANNS inte sa de...!!! Och så undrade de om jag inte var ute efter ett vanligt tvättställ till toan kanske??!
Man kan bli galen för mindre. Hittade till slut min sink på IKEA av alla ställen!

När man frågar efter lite annorlunda saker och varför de inte finns får man svaret: "nej det är ingen efterfrågan på sådant!!"
Det är ju så dumt sagt, för om folk inte får se saker, annorlunda saker, så kan de ju inte börja gilla dem och handla heller. I Östersund vill alla vara lika, ingen vågar köra någon egen stil, kaffe-latte-landet! Fast stan är ju fin förstås... :)

Ha en fin dag!

Bitte sa...

Ja, Östersund är verkligen en helmysig stad! Din bild är så vacker också och gör verkligen stan rättvisa :-).

Kramar
Beatrice

Brunkullan sa...

Tell me about it!!!

Jag bor ju i Östersund, och det är inte lätt ska jag säga att hitta det vita fina lantliga!

På Frösön finns ju Fideli förståss. Och där har de miljögården bla och en massa fint och lantligt. Men ett litet utbud, då butiken inte är på många kvadrat!

En del från Bruka, En Gry og Sif, SIA och liknande, kan man hitta på Hamngatan 10 och 12, och lite smått och gott på Tidlösa Ting..men annars är det dött vad gäller det lantliga!

Spännande dock med den nya butiken! Måste spana in den.

Funderar då och då starkt på att öppna nått eget, men jag är lite rädd för helger och kvällar...Trivs så bra med de arbetstider jag har nu.;)

Annars är det en fin stad som sagt!
Och tur att vi har så fina nätbutiker att handla ifrån:)
Kram Susanne

Rut och Signe sa...

Varför inte satsa på att öppna en sådan butik. Den skulle nog gå bra om det nu inte finns någon i närheten! Ha det gott - Marie

Marie - Systrarna sa...

Vet precis vad du menar - jag var i Östersund via jobbet i höstas - och gjorde samma iakttagelse. Däremot hittade jag en stor loppis inne i stan, med massor av prylar samt en hobby-butik som överträffade Panduro med hästlängder - så det har dom i alla fall!
mvh/Marie - Systrarna -

Lisas torp sa...

En underbar telefonkiosk! En sån finns också i Gamla Stan i Sthlm...om den nu finns kvar - alldeles invid Storkyrkan har jag för mej!

Så trist för de som bor där att det inte finns någon/några inredningsaffärer med lite kul saker! Tur att det finns internet i alla fall för de som vill handla!

Kram
Lisa

Mina dagar sa...

vilken superfin bild du tagit i Östersund!!

Hoppas att det går bra för dig!!

Skönt med "småstäder" allt är så koncentrerat.

Vi var i Falun över nyår = mysigt!
Hoppas du hade det trevligt!!

Jag mailar snart!
Kram
Eva

(eddas) sa...

Husker jeg var i Ostersund når jeg gikk i 6 klasse.....med koret jeg sang i:)
Husker ikke så mye fra byen....
ha en kos kveld
goKlem

Pilo sa...

Vilken fin telefonkios. Inte varje dag man ser en sån.

Du får öppna en butik själv :)

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !! Vad konstigt att de inte har någon sådan butik !!! Nu när det lantliga är sååå himla poppis..
Ha nu en fin kväll min vän
Kraaam Anette
P.s Tänk lite extra på mig i morron...

vadmalen sa...

Har aldrig varit i Östersund men visst skulle ni ha en sådan butik som du efterlyser och för övrigt verkar ju stan vara fin.
Kram Birgit

[ c o y o t e ] sa...

Ja, det är ju förvånadsvärt konstigt.. Där är ju såå fint.. Å många verkar ha en skön stil där.. så, det var ju märkligt att det inte finns nått lantligt där. Där är ju så många röda hus med vita knutar.. Våra bästa vänner bor utanför och har vyer nått så helt otroligt..

Kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

Hmm... känner tyvärr inte till staden alls så jag har ingenting att tillägga direkt. Men nog skulle varje stad ha en härlig inredningsbutik med de där leverantörerna!? :)

Kram Jenny

Lauras gård sa...

Östersund med omgivning är så vackert både sommar och vinter! Älskar vyerna med fjäll och mystiska Storsjön. Kram Stina

Josefine sa...

Heisan..

Her ser det fint ut!
Enig med deg...sånne butikker burde de ha i alle feriebyer...hi.hi

Tror jeg har vært her en gang, men det er mange år siden, kan ikke huske hvordan det så ut.

Klem fra meg

Mamma C sa...

Ja, du får se till att öppna en sådan butik.
Kram Mamma C

Tulipa sa...

Hej Mari!
God fortsättning!

Lite märkligt att dessa poppis märken inte finns representerade i Östersund....
Ingen efterfrågan just där?
Jag tycker själv att det är superfina märken och säljer en del av dem själv.

Kanske någon som nappar på ditt anrop och tar in just någon av de märkena?!

ha det riktigt fint!/ Mariette

Fru C sa...

Har aldrig besökt Östersund, men kanske nån gång.....

Engelska Villan sa...

Hej Mari!
Jag är oxå i Östersund nu. Jag är ju härifrån, och mina föräldrar bor här.
Tänk vi pratade om samma saker, jag o min man när vi gick i stan häromdagen. Dels att allt är så behändigt nära, och det är så smidigt att handla här! (jämfört med i Sthlm, där vi bor i vanliga fall) Allt finns dessutom, och det är en sån vacker stad!! Men, lantlig inredning hittar man inte. Det är stramt och modernt överallt. Hmm, undrar varför.
Ha det bra!!
Kramar Anna

Designe sa...

Vilken fin vintrig bild! Så vackert att solen tittar fram! Nu var det längesen jag var till Östersund..från mig åker man hellre till Sundsvall men har funderat många gånger på att ändra lite på dom vanorna! Det verkar ju helt underbart att åka långfärdsskridsko på Storsjön m diverse aktiviteter på isen!
Synd att det inte finns nån lantlig butik! Själv så har jag besökt min lokala favvobutik Lillasyster och handlat liiiite!:) Ha det gott!

Sjabbig men chic sa...

Japp, Östersund är en helt underbar stad men en inredningsbutik med de märken du räknar upp skulle sitta fint.
Kanske Brunkullan tar tag i saken;)

ha det fint!
Lisa

mig & alice sa...

hohooo, men då öppnar vi väl en Filial av mig & alice där då....hänger du på? ;-).

Grejen och det tragiska i kråksången är att om någon nu skulle öppna där så skulle det max ta. 5-6 månader och 2-3 till liknande butiker skulle växa upp som svampar i backen.

Människor har en benägenhet att vänta tills någon annan vågar först..och sedan kommer de efter :-).

Hoppas att du har haft härliga helgstunder och bara myst i massor.

Kraam
Melinda

Poppins sa...

Jag slutas aldrig att förvånas över hur många vackra ställen det finns i Sverige. Och tänk, så mycket jag har kvar att upptäcka! Har aldrig varit i Östersund men det ser jättemysigt ut - med eller utan lantliga affärer. Du ska se att det efter det här inlägget dyker det snart upp en oas för oss inredningsintresserade.
kramar från Poppins

Poppins sa...

Jag slutas aldrig att förvånas över hur många vackra ställen det finns i Sverige. Och tänk, så mycket jag har kvar att upptäcka! Har aldrig varit i Östersund men det ser jättemysigt ut - med eller utan lantliga affärer. Du ska se att det efter det här inlägget dyker det snart upp en oas för oss inredningsintresserade.
kramar från Poppins

Annas skattkammare sa...

Jaså det är DÄR jag ska öppna min butik! ;) Här finns hur många butiker som helst med märkena du beskriver så här får man vara lite mer egen om man ska lyckas tror jag.
Kram /Anna

FEDERICA sa...

Thanks so much for your comment, I can't wait to see your house featured on Casa Chic!!!
Happy 2010!!!!!!
xoxo
Federica

JULIEK sa...

Østersund er fin ja. Bodde der då jag var liten. Lenge sedan jag var der nu.

La luz del norte sa...

Ôstersund er toppen!! Helt enig! Og det store bruktmarkedet i Brunflo! :D

Ha en fin kveld!

Solrosa

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för alla era komentarer! Kanske ngn nappar nu när de ser att folk vill ha en sån butik!

Ja Titti, kom till Jämtland och gör succe! : ) Här finns potential!

Mari.

kardemumma sa...

Hallå där Mari!
Vi på Kardemumma har många kunder från Östersund. Tänk att man åker till Ljusdal från Östersund.
Kram från en iskall Kardemumma smula!

furia sa...

Ja, man får satsa på loppis och att hitta enstaka grejer på olika ställen kan jag tala om från Ö-sund. Annars finns ju som sagt Fideli, Tidlösa ting och inte minst Växtvaruhuset. Där finns HP Laursen och massor av andra fina grejer förutom fina blommor. Rekommenderas varmt. Men visst vore de najs med ett Ambiense, Contrylife eller Himlen runt hörnet...

furia sa...

ojdå...IB Laursen heter det ju... HP har man på pytten ja, så va det ju...

Åsa sa...

Jag har också saknat lantlig inredning i Östersund. Visst måste det väl ändå finnas utrymme när det nu finns butiker som säljer modern strikt inredning och överlever.

New York in my heart! sa...

Hejsan raingar! Vill bara tipsa er om att det faktiskt har öppnat en helt ljuvlig inredningsbutik i Östersund, Babettes Bazaar nere på Storgatan 54 (vid Hotell Jämteborg) Om ni har Facebook kan ni kika på bilder från butiken, gruppen heter Babettes Bazaar. Tjing!

Equipe Maison sa...

Hej,
Vill bra säga att det finns inrednings butik med "Shabby shic" Dansk lantlig inredning Vitt och Zink bla. Märken som Bloomingville, Housedoctor, PB- Home, Affari, Ludvig & Co, Cream
i Östersund. Butik Equipe Maison.
070 310 88 28
Kram Tina Moberg

Lyckans Smed sa...

Som Östersundsbo tackar jag för allt beröm till Vår lilla stad! Är själv väldigt förtjust i Babettes Bazar, Fideli o Växtvaruhuset. Känner mig dock väldigt frågande inför Butik Equipe Maison (070 310 88 28) jag har sökt på nätet både på namnet, numret o namnet Tina Moberg, men finner inget. Skulle därför vilja föreslå att du registrerar butiken på telefonnumret om du vill ha kunder...