Gratis på gården...


Man känner sig faktiskt rik om man kan plocka ett par liter hallon på sin egen gård. Fast jag har aldrig gillat att plocka bär. Jag hatade det när jag var liten och hatar det ännu, men att plocka ett par liter hallon på samma ställe och slippa gå genom en massa ris och snår, då är det ju helt ok och att sedan få lägga i frysen och ta fram till efterrätter och bekverk senare i höst, vardagslyx!

23 kommentarer:

junhe sa...

Håller fullständigt med dig! Vi har en hallondjungel bakom vårt hus och varje år plockar vi för att kunna njuta av på vinterhalvåret. Juat nu är "guben" igång med att plocka hallon till sin vin, hans hallonvin är kanongott, inte sött och sliskigt utan välbalanserat gott dessertvin med styrka *mums*
Ha det gott/ kram junhe

The Secret Garden sa...

Jag känner igen det där...jag gillar inte heller att ränna runt och jaga bär. Kan bero på alla gånger jag "fick" följa med på bärjakt som barn och det var inte alls roligt! Tvärt om.
Så visst är det härligt när de växer på gården!! :)

Ha det gott!

lantliv etc. sa...

Den ser underbar ut!!!!

Ska vi byta till blåbär.... från Böda :)

Kram Marion

Katta sa...

Det är verkligen en lyx att kunna plocka på sin egen gård som du säger.Hallon är ju också relativt lättplockade om man jämför med andra bär och gott, hmm nu ska jag nog gå iväg och göra en hallonsmootie av mina frusna bär ;) Kram Katta

HOUSE OF SVEA sa...

Så gott med hallon!! Ja det är verkligen lx att ha det utanför dörren, nästa år är det jag som ska plantera hallonbuskar, för de är enligt mig de godaste bären, härligt syrliga!

Kram

Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Håller med väldigt mycket om detta, plocka bär är för pilligt. Just hallon går bättre och så svamp. Just nu behöver jag 2 dl blåbär, det skulle jag nog kunna få ihop...fniss.
Må gott
Kramar
AnnaMaria

Mina dagar sa...

Jag håller med! Mamma och mormor kunde vara ute i skogen i timmar och plocka bär???? Har aldrig känt det behovet!
Men dina hallon ser hur goda ut som helst!! Och vackra:)
Kram Eva

Designe sa...

Oj, va bra att du påminner mig! Jag vet ju att jag har hallon i min trädgård men de växer på en sida av huset där man normalt inte är...så jag har förträngt att jag ska plocka mina hallon. Jag gillar inte heller att plocka bär egentligen..blev nog medtvingad för mkt då jag va yngre så jag blev less...men jag rensar mina stora trädgårdshallon redan då jag plockar dom så går det mkt bättre!:) Jättefin bild!

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej!
Jag är likadan...älskar bär, men tycker det är tråkigt att plocka! Mest pga alla myggor som vill ha mitt blod! Avskyr myggor!!

Men hallon det går an, men i år så fick jag massor av getingar i mina hallonbuskar! Jätteläskigt. Men jag hann plocka en del innan getinginvasionen.

Ha det gott, hälsningar Monica

Millas hem sa...

Åh så gott! Ja, det känns väl riktigt lyxigt att kunna göra så!
Jag går ut och plockar in äpplen till pajen på sensommar/höst så jag förstår känslan!=)

Kram Camilla

It's me sa...

Beautiful pictures ...very yammie....enjoy them darling.......love Ria....

Karma sa...

Man må ta vare på de små gledene, og dette er helt klart en av de:)

Kaja:)

Skogsdoft & havsbris sa...

Vilken lyx med egna hallon på gården! Det önskar jag att jag också hade, för hallon är ju så goda! Jag gillar inte heller att plocka bär, det sitter nog kvar från barndomen när jag blev medsläpad ut i skogen och tyckte det var bläää. Men i år finns det massor av blåbär här hos oss och till min stora förvåning har jag faktiskt plockat blåbär hela TVÅ gånger, kunde bara inte låte bli när jag såg vilka mängder det fanns ute i skogen vid stugan.

Det väntar en award på dig inne hos mig! :)

http://limbergivitavillan.blogspot.com/ sa...

Ja tänk va härligt hallonpaj med vaniljsås till vintern =)

Kram Ulrika

Mys och hemtrevnad sa...

mmmmmmmmmmmm trädgårdens guld är ljuvlig att ta fram mörka stunder...jag får så förbaskat ont i ryggen av bärplockandet*ler kramis semlan

sylvia sa...

hei.
å jeg bare elsker bringebær/hallon,tenk å ha det i sin egen hage,må være en drøm,
ingen bær i vår hage,har ikke plass,men kjåpte et eple tre i vår,å det kommer med 4 atore epler på sine spinkle grener ,er så vakkert .
ønsker deg en nydelig torsdag.
klem fra sylvia

Brunkullan sa...

Vid stugan sparade vi, nu när vi röjde, ett stort hallonsnår. Det borde vara moget nu...måste nog dit och spana:)

Susanne

me and alice sa...

Mums vad gott!! Och vilken underbar bild!!!

Jag är som du... Har aldrig varit någon bärplockare heller, men brukar försöka plocka hem lite grann så det finna i frysen...
Ha det toppen!
Kram Susanne

Anonym sa...

Hej ursäkta språket redan men jag är portugisiska och denna översättning på Internet. Bara för att berätta att min syster och jag älskar din blogg. Måste ha ett vackert hem och ert land måste också vara vacker. Fortsätt att visa oss hur underbara bilder så här långt och önskar honom lycka till. Daisy kyssar

Mamma C sa...

Så gott att plocka fram i vinter till efterrätten.
Kram Mamma C

pippigul sa...

ja de kan man verkligen kalla vardagslyx! Tänk en god hallonpaj mitt i vintern!
Du har verkligen en mysig blogg!
kram Tessan

Margareta sa...

Visst är det härligt att ha egna bär och grönsaker.Våra hallon har getingarna tagit hand om.Vissa år är det ju så.Men man kan ju gå till skogen istället och plocka blåbär.

Ha det gott!
kram Margareta

Love Your Homes sa...

Hej Mari,

bärplockning sitter i mina rötter, önskar bara att ens rygg ville hänga med på i alla fall hallonplockningen.

Är lite dålig på att dela mig av dem, smackar gärna i mig härligheten i ett nafs....ljuvliga små bär!