Kommentarer om felaktiga färger och saker...


Jag blev lite full i skratt och kände jag måste ju bara göra ett inlägg om detta med bloggandet om "trender & färger". Vi har nog inte alltid koll på rätt tidsepok till rätt grej, i alla fall inte jag, men och, det gör ju inget, det har folk sällan haft, huvudsaken vi trivs i våra hem! Jag har aldrig utgett mej för att vara ngn tidsepokproffs eller byggnadsvårdsproffs även om jag gillar och även har studerat stilhistoria.

Fick ett par kommentarer i ett inlägg jag gjorde måndag 30 aug nedan med rubrik," från en annan tid". Vilket det är. Saker från förr alltså. Och jag tackar för inrednings och byggnadsvårdstips, även om jag inte efterlyst några men jag tycker det är ett intressant ämne, skulle vilja ha ett hus som man kan renovera och göra passande för den tid det tillhör. Helst ett hus mellan 1880-1930....

Angående mitt hus är det alltför sönderrenoverat genom tiderna. Skulle vi göra det enligt den tid det tillhör fick vi riva huset och börja om från början! Att jag har som ett par tyckte"för ljust "och vitt i rummet är självvalt och jag trivs med det, tillsammans med beiga och svarta detaljer. Att göra det helt enligt 1700-talet skulle bara göra kontrasten ÄNNU större i rummet bredvid, en utbyggnad från 2001 med klickparkettgolv!!

Jag trivs inte helt med 1700-talets färgsättning och mönster även om vissa färger och mönster är vackra. Och en stor veranda med plasttak är ju bara såååå fel för ett sånt här torparhus som det var från början så jag vill med detta säga, jag har aldrig påstått att VITT är färgen för 1700-1800-talet, men väl fr början av 1900-talet och framåt, och har jag ett par 1990-talsrum i ett 1700-talstorp så kan jag ju lika gärna kosta på mej att ha lite stil alá 1920 i ett annat rum: )

Jag har nog en mix av både 1800-tal, 1930-tal och 2000-tal!

Att jag har fel saker eller "för vitt för den tidsepok som det känns som att rummet försöker vara inspirerat av" som den anonyma skrev känns för mej som en ganska svår nöt att knäcka så det får du Sofi gärna komma med tips om vilka andra saker som passar bättre eller vilken stil  mitt rum ser ut att vara inspirerat av, spännande, det gör mej lite nyfiken...MEN i slutänden vill man ju ha de saker man valt för rummet i fråga i alla fall....men jag är öppen för förslag , man kan gallra bort det man inte gillar, även om jag lever med inredning dygnet runt så är det kul med andra åsikter från de som är proffesionella.

Jag gillar disskutionen, den anomyma säger att "jag har för vitt i rummet och vitt är på väg ut" , ja, jag är nog inte sen att predika om att det börjar bli en aning mättat...men vitt tillhör samtidigt en sådan "färgskala" att den aldrig kan bli helt ute. För övrigt kan jag ändå inte låta bli att bli lite full i skratt, jag anser mej tillhöra den skara som är ganska lite "vit" i denna krets av bloggar så det känns som om kommentaren hamnade i "fel" blogg. Det enda jag målat de sista 5 åren har jag målat andra färger än vitt nämligen!

Grått, svart, gammeldags pastell och omålat är färger som mer är på "tapeten" även om lantliga gammaldags hem i ljusa färger är sååå vackert och inget man någonsin kommer att tröttna på men visst, lagom är bäst! Jag kan inte leva utan en dosa ljusa vita möbler också.
Det handlar ju inte bara om vitt, det gäller ju att ha smak också...

Glöm dock inte, trender, arv och personlig smak vinner över korrekta tidsenliga stilar för resp rum och hus. Och vi bloggar ju inte för att visa att vi är stil & tidsepokproffs! Både för vita och för färgglada, för moderna  för omoderna, för lantliga och för "stilbrytiga" bloggar har någon inspiration att tillföra.

På bilden syns min lillstugas kök med Duros gammelsvenska tapet, inte säker från vilken tidsepok den tillhör men skridskon med bara skenor funkar till stugan som är byggd 1850 i alla fall : )

Kul också med lite åsikter,de som törs säga ifrån och inte bara ge komplimanger är ju ofta folk utan blogg, dvs anonyma...Jag fick ju ett blogginlägg gratis här, jag brukar inte vara så åsiktsstark i bloggen men detta rör ju just inredning, kul med lite tankar och disskution!

Tack för att ni alla kikar in på min blogg, och gillar den, även om den inte är korrekt tidsenlig i alla rummen och kommer aldrig att bli...

62 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Hej goa vän!

Jaa, Mari vad skall man säga...

Jag tycker att du har rätt saker och rätt färger! =)

Kraaaaam
Mia

hemtrevnad marie sa...

Haha, ja underbar inredning har du iallafall, och vem vill vara strikt stilriktig?!
Å nej, ditt hem är väl då rakt inte bara vitt, utan just en ubnderbar blandning och just precis så lantligt som det kan bli!:)
Jag är såå trött på alla likadana hem, visst är det härligt att ha sin egen stil!
kraam

Anonym sa...

Tänk....

att det verkligen är precis som du skriver.

Folk som sticker ut hakan och har en lite tillspetsad åsikt är oftast anonyma. Ganska tråkigt tycker jag av dem, man skulle ju gärna vilja att de hade ett forum dit man kunde uttrycka åsikt tillbaka.

Många verkar glömma att folk som bloggar om heminredning inte är utbildat fackfolk och att man just som du skriver har färger och ting i sitt hem som man själv trivs med.....

Ja, suck o suck :)

Fina skridskor du visar idag!

//Lena

Mitt hvite hus sa...

God morgen Mari..

Et hjem er vel det hjemme du skaper av de skaene du liker... og det er jo det som er så spennende...

jeg nyter hvert bilde av hjemmet ... om det er tapet eller ting fra rett tidsepoke ..henger jeg meg ikke opp i... hverken hos deg eller andre ...

jeg liker den blandingen du har...
Og jeg liker at man prger hjemmet sitt med det man liker uavhengig av hva som er mote...

Ønske deg en fin høst dag..
klemmer 0)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he jeg må nu le...ja folk er rare..og de er tøffe i uttalelsene når de er anonyme...typisk..
Jeg synes du har en underbart hjem..og den tapeten du viser i dag passer så godt...
Trivsel og atmosfære er vel det som de fleste interiørbloggerene er opptatt av...ikke trender...
Eller for og si det slik,så er det vel kanskje bloggerene som skaper trendene he he
Ha en superduper dag Mari...
eddaKlemmer

sylvia sa...

hei på morran,
du har det helskjønt,å perfekt,
å hvitt er alle farger sier Petra og Ingela i lev vackert..
tror det viktigste er å stole på seg selv i hvordan en vil ha det,å ikke pusse opp som om det er et museum,men hjem vi vil trives i,
gode råd er alltid bra,men hvorfor skal en annen overta livet ens å bestemme hva som er rett for deg,
nei ,du har det vakkert.
elsker alt du gjør,dine innlegg oser av kjærlighet til det du liker,
ønsker deg en vacker dag.
stor klem fra sylvia

Man tänker sitt: /Tove sa...

Jag skrev ju också om färger i ditt förra inlägg, men min tanke var mest att tipsa om att det skulle vara snyggt med antikmålade lister i det rum du visade i inlägget. Jag tycker nog att din blogg hör till de mindre vita i den bloggvärld jag surfar runt i, annars skulle jag för den delen inte tipsat om färg. Jag har välrgt svårt är den "vita stilen" men jag försöker att inte mucka med de som gillar helvitt ändå, de kommer ju knappast ändra sig för det. Uppfattade dock inte att du hörde till dem och det var därför jag tipsade om traditionella färger. Jag tror att många som har lantliga hem i lusa färger skulle bli jätteinspirerade av att gå in i en byggnadsvårdsbutik och titta på de fina färgskalor med traditionella färgpigment som också finns att få i ljusa blandningar. Det är värt att lyfta. Däremot är byggvårdsnissar ofta ganska insnöade, jag hör ej till dem men känner många. Man kan ha god nytta av de om man kan ta dem på rätt sätt.

Nordingården sa...

...håller med ditt färgtänk till fullo Tove!!!

Lilla Huset sa...

Hej Mari!
Nu har jag smygläst din blogg ett tag och tänkte att nu så måste jag lämna en hälsning till dig. Jag tillhör väl den skaran som ofta tänker på att vi har våra hus till låns och att vi ska vårda dem till nästa generation. Men när vi kommer till färgsättning i huset så är det ju bara kosmetika och färg går ju alltid att byta ut. Det viktigaste måste ju ändå vara att de som bor i huset trivs och lever i harmoni. Att hämta inspiration från olika tidsepoker är väl rätt så självklart och vem är det egentligen som bestämmer vad som är rätt och fel? Trender kommer och går och det viktigaste är ju att du själv trivs. Jag måste ju säga att ditt hem uppfattar jag inte som något typiskt vitt hem utan ett väldigt vackert och personligt hem. Så fortsätt du att sätta din personliga prägel som jag dessutom tycker du gör med säker hand./Kram Merja

Fru Ekeby sa...

Du är ju bara bäst för mej Mari! Helt klart min största favorit!
Så skit i kritiken! Vem har frågat vad dom tycker?
Bloggandet är ju ett givande och tagande av ideer och inspiration som jag ser det ialla fall!
Kram på dej!

Katarina sa...

Att vitt skulle vara "på väg ut"? Hur då "ut"? Min svärmor har sedan 70-talet alltid haft vita väggar. Hennes föräldrar hade också vita väggar. De har många tavlor som de vill ska framträda mer, och då passar vita väggar bäst. Och vitt har alltid funnits som färg, både inomhus och utomhus, så detta med att vitt är "på väg ut" förstår jag inte alls. Sedan så är jag en vän av blandningar av nytt o gammalt, ärvt och köpt, fynd och plånbokstömmare allt enligt en person egen smak!

Anonym sa...

Hej,

Jasså, är vitt på väg ut??? Vem skrev det? "PÅ väg ut" Vem bestämmer det?

Jag har vitt och tänker fortsätta att ha vitt FÖR ATT jag trivs så oerhört med det och tycker att det är väldigt harmoniskt!

Skulle ALDRIG kunna tänka mig färg som svart eller en massa andra starka färger i mitt hem!

:=) Så det så!
Alla tycker vi olika, tur det! Jag följer inte trender, jag har som JAG SJÄLV VILL HA DET!!!


KRAM PÅ DIG!

Hulda sa...

Slik er det nok hos meg også. Ulike mennesker har bodd her, og forandret opp igjennom årene. Men, det gamle henger jo igjen i husene våre. :) Vakkert bilde. Så flotte ting som henger på knaggrekken.

Helena sa...

Käraste, raraste Mari,

Är det någon som "sticker ut" från den helvita bloggtrenden och med ytterst ljuvlig fingertoppskänsla har skapat en personlig blogg och ett hem MED LITE FÄRG, så är det ju du! De vackraste bilder, de mest genomtänkta detaljer, och du står för att du vägrar måla om ett gräddgult liten skåp-bord eller en grön stol - underbart och personligt!

Men visst är det intressant att ämnena tycks engagera många och jag tycker du i detta inlägg så fint och vänligt uttrycker att det är intressant att "få till en diskussion". Tänk att så många "tycker" om så mycket... Men visst har jag också insett att jag i och med att jag valde att bli offentlig med en blogg också blottlägger mig som måltavla för tyckanden. Och det är ju både lite läskigt och intressant, tycker jag personligen.

Hur som helst så är vi MÅNGA som älskar din personliga stil, ditt val av färger, ditt öga för arrangemang och hur man skapar vilsamma helheter i de olika rummen, oavsett eventuella stilepoksblandningar eller färgval. Och just det, att kunna blanda ting från olika "svunna tider" och få dem att gifta sig naturligt med varann, det är känsla, det!

Kram på dig, du härliga inspirationskälla!

Helena, The Swenglish Home

Birgitta sa...

Ja du Mari, visst är vi många som gillar det ljusa och det kommer alltid att så vara. Sedan att helt vita hem är tråkiga och ganska likriktade är ju en annan sak, men just som du säger att färger med ljusa pastelliga anslag är väldigt vackert och ljust utan att behöva vara vitt. Jag tycker det är roligt med hem som är personliga och inte lever efter en visst modellmått eller tidsepok, man vill ju gärna visa sin egen personliga smak i sitt hem och inte någon annans. Och nåt som jag jämt slår ett slag för är kontraster i ett hem, som får allt att förenas i vacker och harmonisk balans. Kramar och tack för en roligt och trevligt inlägg. Birgitta

Skogslyckan sa...

Ja det var väl lite fel blogg att ge sig på.. Det är just det jag gillar med din blogg att du har lite mer färg. Något även jag har i mitt hem. Det viktiga är att det finns en känsla, en själ i varje hus. Ditt hem är personligt och mycket vackert.
Tycker det är så viktigt att man låter var och en ha sin smak, och inte försöker pådyvla andra hur de skall göra. Jag gillar din blogg skarpt, och du ger mig mycket inspiration...
Kram Pia

Ankan sa...

Nej, inte tycker jag att ditt hem är specielt vitt, det är precis så lagom ljust och hemtrevligt som jag skulle föredra, med lite färg och vackra detaljer här och var.
När jag själv tittar runt i alla vita hem, oavsett om det är bloggar eller tidningar kan jag tycka att vissa hem ser aningen sterila och opersonliga ut för min smak, medan andra vita hem är väldigt vackra och skira med sin ljusa färgsättnig i olika vita nyanser. Dessa hem kan inspirera mig, trots att jag personligen föredrar lite färger.

Tittar jag å andra sidan i någon bygnadsvårdskatalog eller på bilder ur tex Gård o Torp kan jag bli helt lyrisk av alla vackra vågade färgnyanser som guldockra, kimröksgrå, pärlgrå, varmgrå, engelskt röd, kromoxidgrönt, bränd terra, ultramarinblå etc.
Skulle jag välja skulle det en mix av de båda "stilarna".
Det mörka murriga jag tvingades utstå på 70-talet vill jag inte vara med om igen ;)Men som sagt, smaken varierar och det är väl tur det :) Trivs man med att inreda, blir hemmet trivsamt och vackert oavsett vilken stil man tycker om. Det kanske är som matlagning, man lägger ner lite av sin själ i det...
/Ankan

Kattan sa...

Helt rätt! Man gör precis som man vill och blandar hejvilt stilar, tidsepoker, 70-tal med 20-tal eller vad du vill.
Huvudsaken är att man själv trivs med det! Ens hem är ju ingen utställningslokal eller muséum! Ingen ska komma och kritisera hur man har det, de får ju göra som de vill hemma hos sig, det borde väl de vara nöjda med, alla kan ju inte ha det likadant hemma som alla andra, hur trist skulle inte det vara?!
Heja Marie, fortsätt med din mysiga stil! :)

Mvh Ann

Lantligt i smultronbacken sa...

Oj, är vitt på väg ut. Men vad ska man då ha??? Vitt måste ju nästan vara den ultimata färgen eftersom allt passar till. Det är svårt att tröttna på vitt eftersom man kan ha allt annat runtomkring i färger och hela tiden byta om man vill det. Kan inte se att det går att få bättre.

Tråkigt att de "konstiga" kommentarerna kommer från anonyma. Men det bevisar ju egentligen bara att det inte vågar stå för sina saker.

Kram

Dessie sa...

Ha ha, ja men vem skulle få bestämma hur du ska ha det hemma förutom du själv? =) Jag förstår allt med att inreda tidsenligt men det är ju trots allt ert hem och då måste det ju spegla er och inte bara huset...
Ha en bra dag.
Kram Dessie

gamla skolan sa...

Åh ! Tänk att någon orkar !!! Man har det väl hemma , som man trivs med !! Jag har också mkt vitt och jag bor i ett hus från 1910 . Jag har pustade vita väggar och gråmålade golv . Men jag tycker att det passar i rummen . Rätt eller fel ??! Rätt för mig !! Bry dig inte om det Mari , du har ett vackert hem !! Kramar Susanne ♥

me and alice sa...

Hej vännen!
Ja du det blev en intressant diskussion av det hela! I och för sig ganska kul att höra andras åsikter...
Hoppas inget av detta påverkar dig bara! Du har en underbar personlig stil!
Jisses vi lever väl inte i några museum utan i fullt levande hem där vi inredningsintresserade bara vill visa upp våra ideer för andra intresserade...

Att vitt skulle vara på väg bort var nog inte så genomtänkt... Jag började då inreda med vitt när jag var i åtta årsåldern!!! Sydde vita kuddar och målade mitt skrivbord och till mina föräldrars fasa vände jag alla deras böcker bak och fram (precis som jag har nu!) ;O) Så vi är nog många vita inredare som alltid varit vita och inte följer någon modefluga...

Inredning tycker jag handlar om personlighet om man nu inte ska inreda Stockholms slott eller en stuga på Skansen eller om man sysslar med byggnadsvård eller liknande...
Hoppas vi ses snart!
Vilka dagar är du i butiken??
Kraam Susanne

Maria sa...

Vi har ett hur från runt 1910 som totalrenoverades runt 1960. Det finns inte många spår kvar av hur huset såg ut innan 1960 och det har jag accepterat. Besök på kommunen och frågor till grannar har inte gett mig mer info om hur huset var färgsatt eller inrett tidigare. Jag var själv lite stilpolis innan vi köpte hus, tänkte att vi skulle renovera fram det tidstypiska men vaddå?? Ett hus som är totalrenoverat 1960 (alla inredning, fönster, dörrar, färgsättning) har ju nu även ett tidstypiskt utseende från 60-talet! Bara att acceptera och blanda in vår 2010-års stil. Jag kommer aldrig att laga mat som man gjorde 1910 eller gå på toaletten utomhus, givetvis måste husen uppdateras med tiden och då är det faktiskt själlöst att inte sätta sin egen prägel på inredningen. Om 100 år, ska de som köper vårt hus då inte veta om huset stått orört inredningsmässigt i 200 år eller ska de se spår och historia från alla tidigare ägare? Jag hade föredragit alt 2! Sen ska man givetvis inte ta bort allt, då kan man ju köpa nyproducerat. Men att sätta egen prägel är viktigt, vi skaper ju historia hela tiden!

Ljuva Drömmar sa...

Oj, oj, oj vad har du satt igång...;)

Jag håller med de flesta om att man ska ha vad man själv gillar. Är meningen att göra något helt tidsenligt så är det naturligtvis viktigt att få allt rätt.
Dock tror jag att de flesta av oss som gillar saker från förr gillar dem oberoende på när de kommer ifrån. Det viktiga är ju att sakerna som finns i mitt hem är saker som jag gillar och vill ha. Om de sen passar ihop har ju att göra med vad jag tycker om.

Detsamma gäller självklart färger. Gillar man vitt så ska man ha det. Jag är precis på väg att måla om till vitt hemma hos mig så jag ansluter mig till den stora skaran som snart är omorderna...;)

Den person som tydligen är trött på alla vita hem kan ju börja läsa bloggar som visar härliga färgstarka hem, är säker på att de finns därute.

Jag tänker fortsätta njuta av ditt vackra hem, kramar Maria!

Ljuva Magnolia sa...

Lägg inte energi på såna som Sofi, inte värt det. Iofs skulle det vara intressant att se hur ett "proffs" som hon har det hemma eller hur? Äh,att uttala sig så som anonym är som att gå i ett demonstrationståg med huva över huvet, att inte stå för sig sak helt enkelt.
Verkar ju vara fantstiskt många som tycker att du har ett underbart och "rätt" hem, inklusive jag, och man måste ju komma ihåg att folk inreder ju för sig själva (antar jag) och om man kan inspirera andra är det ju bara ett plus.
Lite ris och ros kan väl vara ok, men detta är väl för 17 inget debattforum.

Stor kram, Catta

Mina dagar sa...

Men gud, hur kan man haka upp sig på nått dyligt????
Det spelar väl ingen roll med årtal hit eller dit när det gäller sin egna inredningsstil!!!
Men tydligen så gör det det för endel!?
Du ska bara fortsätta i exakt samma bana du är på för jag älskar din stil!!!!!
Kramar Eva

Designe sa...

Jätteintressant inlägg! Tänk så många stilar det finns! Jag kan tycka att det mest intressanta är en personlig inredning där inte allt är till punkt och pricka! Man gör sin egen blandning av det man gillar, då blir det rätt..åtminstone för en själv och de som bor där, det är ju det viktigaste! Om sen även nån annan gillar det är det ju bara kul! Jag gillar din stil..precis i min smak. Jag gillar många stilar men inte det som är alltför vitt med vitt tak, vitt golv och vita väggar och vita möbler...då säger jag som Ernst..."det är som att vara i en torktumlare, man vet inte vad som är upp och ner" :) Ändå kan jag tycka att även det är fint hos andra men själv har jag svårt att ha så...måste ha in lite färg oxå och lite träfärgat och lite grått och lite svart osv. Men alla är vi olika och tur är väl det! Gillar lantligt, gammeldags, vitt, allmoge, 1700-tal m.m. och köper sånt jag gillar och blandar!
Intressant att läsa allas kommentarer gällande detta! Fin tapet förresten och fina saker som hänger där! Gillar! :) Ha en bra dag!

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Festligt inlägg...Jag håller med om att du tillhör verkligen dom som har minst vitt i ditt hem av de bloggar jag gillar och kikar in i....

Kraaaaaaaam Malin

Härligt hemma sa...

Det roligaste och finaste med inredning är att det handlar om tycke och smak. Det är ju därför det finns så många härliga inspirerande personliga hem. Man plockar inspiration här och där och väljer det som passar just dig och så blir det personligt!! Ska man börja prata om korrekt eller inte så blir det ju skittråkigt. Sen är det ju så enkelt att välja vilka sidor man vill titta på, de jag inte gillar låter jag bli och de jag gillar kan jag glo på många gånger om dagen. Visst går det trender i inredning oxå, men korrekt eller inte USCH VAD TRÅKIGT!!
Här hos dig finns massor av härlig inspiration att hämta sen kanske jag inte kopierar allt rakt av för då skulle det ju inte vara mitt hem ;). Tack för en fin blogg!! Kramar Madeleine

Lisas torp sa...

Härligt med lite diskussioner! Vitt eller inte - tidsenligt eller ej...det är frågan, men har nog aldrig intresserat mej!
Vitt på väg ut????!!! Jisses! Gammal som jag är hade jag vita väggar redan på 70-talet och har så haft sedan dess...nåja, inte helt vita - det finns ju vita nyanser...äggskalen har många färger!
Jag har nog alltid haft samma stil, om man nu kan kalla det för "stil"!
Det du visar här på din blogg är inspirerande och härligt med en blandning av både gammalt och nytt! Med en ljus bakgrund blir ju dessutom saker och möbler i rummet synliga och inte till ett gytter som man inte ser....!
Jag håller verkligen med "Helena" här ovan - du har en härlig känsla för grupperingar och stilleben och dina bilder är ljuvliga!
Kram
Lisa

Härligt hemma sa...

Och så en sak till...har så svårt att förstå att det är provocerande att välja att inreda sitt hem helt i vitt. För det har jag märkt att det är!! Varför!? Någon som vet!? Har man svårt för en stil, låt bara bli att titta på den...eller!?
Hejå..igen ;)!

Jenny sa...

Hej Mari!
Tack för ett bra inlägg!
Så länge man trivs i sitt eget hem med saker som man själv valt ut spelar det ingen som helst roll om man är utbildad inredare eller inte tycker jag. Vill någon ha vitt från golv till tak eller hela huset målat i pastell, ja det är upp till var och en:)

Jag gillar dina tapeter från Duro!Ska ta o kika in på deras hemsida. Jag vill själv ha tapeter i gammaldags stil i vårt matrum. (halva väggarna har bröstpanel)

Ha en fortsatt bra dag!

kraam Jenny

Humlina sa...

Oj, oj alla dessa trender som vi förväntas följa inom livets alla områden, från åsikter, utseende, heminredning mm. där "alla andra" ska avgöra vad som är inne/ute. Har just startat min vita era, bara för att jag gillar vitt just nu. Ett hem känns för mig mysigt och hemtrevligt när det är personligt inrett och gag väljer att inreda mitt hem så att jag själv och min familj trivs att vistas där. Skulle jag låta trender/andra människor styra ..ja men då blev det ju andras hem jag skapade/andras liv.

”Bra och dåligt är inget annat än namn som ges åt än det ena än det andra.
Det enda som är RÄTT är det som överensstämmer med min natur,
det enda som är FEL är sådant som strider mot den.” (Emerson)

Tack för ditt inlägg
Låt oss ta över styret i våra egna liv och inte överlåta till "trenderna":) att styra åt oss. Humlina

Humlina sa...

Humlina här igen...glömde att säga TACK för all inspiration som flödar från din vackra sida..och som gett min krativitet en "knuff"framåt.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei godeste Mari!

Puffda, man lever med de farger og ting som gir en glede og behager øyet.
Landstil er en livsstil, pleier jeg å si - da er det lite som kan plasseres under hot or not!
Du har det så fint og personlig at det er en fryd for øye og sjel.
Ha en knakenes fin torsdag.

Klem

Ewa sa...

Hej,
jag njuter varje gång jag kikar in på din blogg oavsett vilken färg eller stil du visar....allt du gör ser jag att du verkligen gillar och då blir det "vackert och hemtrevligt"!!
Själv har jag varit "omodern" sen sent 70tal då jag började med mycke vitt och pastell, speciellt rosa och jag trivs fortfarande med det.....
Fortsätt "din väg" för den är underbar!
Ha en fin dag
Kram
Ewa

Anonym sa...

Visst inspireras ni bloggare av varandra "Nu har hon en sån, då ska jag kolla på tradera" "oj har ni sett nu har hon helt bytt stil till industri,,men oj " Så visst är det en trend med vitt det kan ingen säga något om.

Attha en personlig stil är väl då något helt annat. ävan om det är vitt eller brunt. A De flesta shabby bloggar har ju samma stil hemma, har man sett en har man sett alla, man ser en massa foton på avlidna människor menkanske inga bilder på de egna familjemedlemmarna... bara ett exempel på hem jag har sett när jag jobbar som fotograf.

Så trenden är vitt, nästa år kanske trenden är vita väggar med en brunfondvägg igen eller kanske en i betong.. för det kommer nu..industri rufft och 60-tal.

Kramar
Nenne

NerbyKatta sa...

Intressant med diskussion som sagt :)
Huvudsaken är väl i alla fall att man trivs i sitt hem! Sedan om man tycker om enbart vitt eller vita inslag, har mindre betydelse. Likaså om man blandar möbler och inredning från 1800-, 1900- eller 2000talet. Man bor väl inte i ett museum heller??!
Jag bor i ett hus från 1950talet ( dock ej funkis) och jag avskyr 50tals möbler och grejer! Jag blandar "hejvilt" och gillar vitt och ljust. Jag stortrivs! Men så är jag ju absolut inget proffs heller förstås. Däremot har jag ett JÄTTESTORT intresse, har haft sen jag var liten.
Älskar din blogg och tycker du har ett ljuvligt hem!
Kram Katarina.

Anonym sa...

Jag har alltid gillat rosa och har inte mycket av det i mitt hem , men ganska orientaliskt vita väggar och mycket mörka möbler...

Men jag skulle aldrig måla om allt vitt bara för att det är trend...måla golven vita tex.

Min lght har sett ut så här sen jag flyttade hemifrån och det är min stil... bara min.

Kram
Katarina

K A T A R I N A sa...

Hej!

Jag har gett ut boken Lantlig Charm tillsammans med Anette Hjerpe och jag tycker vitt är en trend just nu. Och Chabby Chic är en trend, fransk stil är en trend och mycket förändras. Självklart kan man väl ha vitt som en grund och sen själv ändra med färger och möbler. Jag är själv ingen Shabby chic människa men jag har mycket vitt och blandar friskt med gamla och nya saker...mest gammalt kan jag erkänna.

Ha sin egen stil är väl bäst, tråkigt om alla ska ha samma..smaken är ju delad..eller hur

Och varför lägga ner energi med att bry sig hur andra vill ha det :-)

Kramar
Katarina

LantlivsAnette sa...

Ojj ojj ojj vad detta ämne väckte många känslor..hii..hii
håller med om att man ska ha som man trivs bäst med i sitt hus..
Smaken är som baken..
Men jag gillar ditt hus o dina färger !! Även fast jag är en vit person som oftast klär mig i svart..ujjj..måste nog få ijn mer färg i mitt liv, kanske en ny jacka i cerise..
Kraaam vännen

MrsUniversum sa...

Men nog är det roligt med liiiite diskussion i alla fall, eller?? Tycker jag.

Dina bilder är väldigt vackra men hemmet helt annorlunda än mitt.

linnea-maria sa...

Jag antar att du inte strävar efter att inrätta ett museum utan ett hem och då får man faktiskt göra som man själv vill :).
Jag har bott i ett hus från 1880 som var ganska bevarat med kakelugnar osv men renoverat på 60talet. Vi strävade då efter att återskapa så mycket som möjligt men man kan inte vrida tiden tillbaka. Nu bor jag i ett hus där jag kan göra precis som jag vill. Det finns ingen tidsepok att referera till alls så jag väljer att anpassa mig efter husets utseende och göra det till min egen stil. Kram /Therese

Susanne sa...

oj vilken sak det blev av detta..Klart att man inspireras av andra bloggare trodde liksom det som var meningen,,man snappar upp lite här o där..Jag bryr mig inte så mycket om vilken epok..Hos dig trivs jag du visat alltid så vackra saker o bilder..Ja ja det kommer alltid att finnas "Tvärtom" tyckare..Kram Susanne

Hanna sa...

Ja jag tycker då att ditt hem är utomordentligt alldeles, alldeles underbart.
Skulle gärna byta med dej, och vad gäller färgen vit så vill jag bara säga att den fortsätter jag med fast med lite saker runt omkring i svart, silver, rött, beige.
Så fortsätt precis som du gör nu för det gillar vi bäst.

Superkram från mej

Mamma C sa...

Tycker du har det toppenfint.
Kram mamma C

The Secret Garden sa...

Vad det gäller inredning, som med det mesta, så kör jag min egen stil, mitt eget race. Tror att det finns många som rynkar på näsan när de kommer hem till mig... men alla är ju olika, det tråkiga är när folk bara härmar andra för att de inte har någon egen känsla alls.

Och så struntar jag fullkomligt i vad som är modernt för tillfället eller ej. Det tråkiga är bara.. :) att det har blivit modernt med kristallkronor nu!!! Jag har alltid älskat dessa prismor men nu har de blivit så dyra så att jag, som alltid gillat dem, knappt har råd att köpa nån. får vänta nåt år tills de går ur modet igen.

Ha det gott!

Monica sa...

Hej Mari, fortsätt att vara precis som DU är med det hem DU har och de färger DU gillar. Jag förstår mig inte på kvinnor som måste hacka eller vara elaka mot varann. Men efter vad jag hört finns en särskild plats i himlen för de kvinnor som inte hjälper varann ;). Tror det var Madeleine Albright som sa det.

Kram Monica

Kamomilla sa...

Ja du... jag har ju aldrig uppfattat dig som en "vit" bloggare...lika litet som jag själv är. (och varför det nu skulle vara fel med det vita heller??) Men anyway- ingen av oss har väl nånsin uppgett oss vara museimänniskor eller byggnadsvårdare eller annat..
Det som just mest retar en, är det att man inte kan stå för sin åsikt. Anonyma inlägg hör till skräpkorgen...

Margareta sa...

Hej!
Så mycket tankar det finns...
Jag gillar din blogg mycket. Kanske är det hemtrevnad på hög nivå jag känner?Lagom blandning av gammalt och nytt och färg och...känner mig hemma.
Hos mig är det hemtrevligt tror jag tack vare att jag har det jag tycker om.Fel färg eller tidsepok gör ingenting.
Den fina tapeten du visar har vi i köksfarstun.Den gillar jag skarpt.På golvet en plastmatta,men det tänker jag inte så mycket på.

Ha det gott!
Kram Margareta

irma´s uthus sa...

MARI, det är såå fint hos dej:) gör som du vill! kram irene

Om mina b:n sa...

Jag äälskar den tapeten!
Och din smak och stil för det vackra och goda.

Hoppas du får en mysig helg,
kram Kerstin

Josefine sa...

Hei Mari..

Du setter ditt eget preg på det fine hjemmet ditt, det er nettopp derfor vi liker det så godt. Ikke fordi det er tidsriktig, men fordi du har en fin blanding av sjarmerende saker:))

Stor klem fra meg til deg

bykerstin & butikblandannat sa...

om mina b:n lät ju konstigt.. håller på å gör om lite på bloggen.. testar igen vad den säger :)
Kram Kerstin alltså Stina :)

Inspiration i vitt sa...

Jag tycker om ditt härliga hem jättemycket. Hos dig finns det enormt mycket personlighet och det är väl viktigast. Jag gillar alltid det du visar och så gillar jag dig. Kramar i massor/Ingela.

Hanna i Det stora grå huset sa...

Nä men!!!! "Poliser" finns överallt verkar det som... Helt otroligt att någon orkar. En lite avundsjuk besserwisser månne? Måste leta p åkommentaren och läsa den.
Du behöver absolut inte försvara dig, det är ju DITT hem, och du gör som du vill.
Tråkigt att vitt är på väg ut, jag som ha så mycket vita saker i min butik som ska öppnas... Kanske ska jag sticka ut o köpa lite ny färg. Undrar om stilexperten skulle kunna ge MIG några tips... ;)

Önskar dig en fin helg Mari!
Ditt hem är personligt, och vackert.Kram Hanna

Pilgården-Susanne sa...

Var o en gör som den vill och trivs med. Ditt hem är inte bara vitt! Ljust o fint o hemtrevligt. Har en liknande stil själv. Skulle inte vilja ha helt tidsenligt allmogehem. Håller med dig i allt du sagt. Titta på Karin Larsson tex hon var ju inte tidsenlig men oj vilken uppmärksamhet det hemmet har fått för att det just är så personligt o annorlunda för den tiden! Hellre ett original än en blek kopia!
Kraaam Susanne

Vicky Pedersen sa...

Jag är en sån där kass smygläsare som aldrig kommenterar men måste skriva nått efter att ha läst detta inlägg. Blir så glad varje gång jag läser din blogg. Älskar dina bilder och inredning. Kan vara för att jag jobbar som inredare och har ett eget litet Falurött paradis på sommaren i Dalarna. Du har en helt underbar mix av gammalt, nytt och väldigt personligt. Love It =) Kommer att fortsätta "smygläsa" din underbara blogg.. Kram Vicky

Nordingården sa...

Tusen tack för alla kommentarer, läsvärda och snälla, tack till er anonyma också och till Vicky, så glad jag blir! Mari.

Anonym sa...

Du sa det själv så bra! Det är faktiskt uppfriskande att ha lite diskussion och inte bara korta komplimanger. Men att direkt säga att du gjort nånting FEL... Det låter väl lite konstigt! Vem är ens intresserad av att göra ett museum av sitt eget hus? Vi lever ju året 2010 och det får synas också. Jag gillar gamla hus och antika saker, men tycker att alla sorters inredningar kan vara vackra om man inrett med hjärtat. Att man bara väljer saker som man gillar. Då blir det personligt och hemtrevligt. Det är inte heller många som kan köpa ett 120 år gammalt, fint hus och välja bara äkta (dyra) saker...

Älskar din blogg!

H.En annan smygläsare från Finland

"Kul också med lite åsikter,de som törs säga ifrån och inte bara ge komplimanger..."

Anonym sa...

Men herregud det är ju ingen som sagt att hon har gjort fel. Hur konfliktkänslig får man va'

Jag tycker också att inredningen tappar känsla pga sin blekhet. Får man inte säga det så?

Tittar vi in i nordingården om tio år tror jag det kommer se annorlunda ut. Vi påverkas alla av trender och man växer med sitt hus.

Man kan ta vara på sitt hus själ utan att bo i ett museum. Allt är inte svart eller vitt varken i tankevärlden eller inredningen.

Snögården sa...

Å att en del orkar. Det finns inga rätt och fel ,det finns inget som heter inne eller ute.Jag har bott i 8 olika lägenheter genom åren tapetserat och målat styrt och ställt men nu när jag hittat min drömkåk där jag kan riva väggar fixa och måla så blir det helt klart i vitt och herregud vad pengar jag sparar.Behöver inte tapetsera om eller måla om hela tiden.Jag bara älskar det vita livet och vad man kan göra om utan att det kostar en förmögehet.
Du har ett fantastiskt hem som du ska vara stolt över och..... du bry dig inte om vad alla säger lägg inte ner energi på energislukare som levererar negativ energi utan njut av livet för det är väldigt kort.Massor av kramar Anni