Modernt allmoge, typ...


Jag är ganska stilkluven. Och färgkluven. Och materialkluven. Ändå helsäker i min smak. Denna moderna allmogestil ala Ernst återkommer jag ofta till...sååå läcker svart järnskål för min rödlök, tung, maffig och snygg, den kommer från Gruvgatan 13 i Falun.


Liksom den fina lilla svarta tunga brunten och ljustaken, känns så mysigt att omge sig med sånt här material nu när det blir höst...lantligt men stilrent. Mer nytt från butiken kan ni se i den nyöppnade bloggen här.

24 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Kluven är man och smaken är som baken! Har också fötterna i olika "stilar och strömningar" blandar friskt ur alla kategorier...behöver inte vara det ena eller det andra! Visst är det skönt!
Järn är vackert!

Skatan sa...

Godmorgon!

Jag kan nog bara instämma i det du skriver. Fast jag vet inte alltid om jag får till det riktigt som jag tänkt...men det är väl en del av det roliga. Det ständiga grejandet.

Önskar dig en fin dag.

Anna

(eddas) sa...

Ja..så var det den Gruvgatan 13:)
Flott bilde det øverste med løken...:)
Ja..stiler ja...svirrer hit og dit jeg og....fra nostalgi til moderne.osv....
ha en flotters dag uansett stil:)
eddaKlemmer
i dag skal vi male:)

hagagården sa...

Jätte snyggt!!!
kram
ninni

Livet på Vestergård sa...

Kluven i stilen kan man ofta vara :) Den svarta hästen och ljusstaken tilltalar mig!
Ha en fin dag.Kram Kicki

Dessie sa...

Fast det är ju just det kluvna som gör ens hem personligt. Att blanda och mixa de saker som man själv tycker om. Och visst är det detta som är det härliga med denna Shabby chic stil som så många här i bloggvärlden (inklusive jag själv) älskar. Det är en bred stil och du kan blanda med många andra stilar och ändå få det att se toppen ut. Jättefin ljusstake du har! Ha en bra dag.
Kram Dessie

Lantliga drömmar sa...

Jättefint tycker jag ! Nilla

Lisas torp sa...

Det är väl just kluvenheten som gör det spännande tycker jag!
Kombinationen!
Härliga bilder!
Kram
Lisa

Rose Garden Malevik sa...

S
N
Y
G
G
T

Ha en fin dag :)
Håkan

Hulda sa...

Dette så flott ut. Jeg likte veldig godt den skålen på første bildet. Gode sammensetninger!

♥ Pia... sa...

Du är härlig du MAri..:)..det känns som om du myntar nya stil och så hela tiden... modern allmoge..jotack..den där svarta ljusstaken och skålen och föralldel brunten oxå...gillade jag skarpt...som mycket annat ..kluven mmm kanske man kan säga om mej och mitt hem..eller allt på en gång..!!.. nu hoppas jag att du vill kika in till mej och vara med i min lilla utlottning.. önskar dej en skön höstdag..kram..Pia

Fru Ekeby sa...

Smaken växer - förändras - går ihop - spännande! Jag vet ju aldrig vad som ska komma sen! Härligt!
Ha det bra!

Linda sa...

Jeg spriker og svirrer jeg også i stilen. Synes det er helt OK jeg... så låser jeg meg ikke fast, og omgir meg med de tingene jeg liker best

:-)

Klem fra Linda

Designe sa...

Hej! Jag känner likadant..är oxå kluven! Jag gillar oxå den stilen m.m.! Så snyggt! Har man en enkel bas så kan man ju lätt ändra stilar och även blanda lite. Ha det! :)

Unknown sa...

Gick in och kollade lite på Gruvgatans hemsida, vilken fantastisk butik med massor av skön inredning. Dina härliga tunga järnsaker är grymt fina och jag föll för en lampa de hade i matt svart, industristil.

Kram Catta

Ett Vitare Hem sa...

Åh det ska bli så kul att få komma till Gruvgatan!!
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

linnea-maria sa...

Mm rustikt är också snyggt. Röda äpplen i en spilkum. Grova linnehanddukar och annat fint. Gillar också Ernst. Har gör allt med sin egen lilla twist och det blir alltid fint. Kram/Therese

Mys och hemtrevnad sa...

jag kör med mitt eget race med saker jag tycker om...dock är jag ofta bunden till en och samma färgskala för att på så sätt få ihop någon slags helhet. DET finns ju så mkt att välja på...kramis semlan

katarina sa...

Haha....vi är nog många som känner oss så... Ena foten ien stil och den andra i en annan. fast oftast går ju dessa stilar hand i hand och det blir en skön mix...;)

Föstökte kommentera dit köksinlägg men det gick inte den dagen....
Meeeen ååååå säger jag bara....
Också sugen på lite ny färg i köket...;)
Kram kram Katarina

Syster vit sa...

Tack snälla du för tipset om dom tvinnade sladdarna. Jag gillar också Ernst och man blir så inspirerad av honom. Han fick verkligen ihop det i hyttan, så där snyggt som bara Ernst kan :-).
Kram Liselott.

Vintage House sa...

Hej
JAg håller helt helt med dig perfekt sagt...
ha en mysig kväll
kram
sandra

Sussi / Sussinghurst sa...

Fantastisk jernskål med rødløg, flot flot flot.

Norregård sa...

Hej!!
Så snyggt med löken mot det svarta. Så enkelt men så vackert;o)
Ha en mysig Helg nu!

Kram Malin

Anonym sa...

Supersnyggt!
Kram Malin