Gryttips och mello-åsikter!


Måndag och ny vecka. Jag tänkte ge er receptet på en god vardags el festrätt, beroende på hur man serverar, vad man serverar till och vad man dricker till, men det är en mycket enkel och god gryta:

Ca 1 kg Fransyska el älgkött i grytbitar el skivor
2 små klyftade gula lökar
33 cl lättöl
33 cl coca-cola
1/2 dl soja
1/2- 1 tärning köttbuljong
Svartpeppar.

Bryn först köttet. Blanda sedan allt samman i en gryta och låt puttra under lock ca 2-3 timmar.
Sila köttet och löken från skyn och blanda i 2-3 dl grädde och mjöl, puttra ett par minuter = en god sås till köttet och klart att äta!

Från mat till mellon, det är ingen tävling på så vis tycker jag utan bara kul lördagsunderhållning, för annars tycker jag ändå att i detta sammanhang skulle inte denna låt ha blivit utröstad och hamnat på sista plats?? Inte bland det gänget i af, ( ljud på) vad tycker ni?? Fortsättningsvis har många av de bättre och mer passande låtarna också blivit utröstade till sist. Tråkigt. För Sverige...

15 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Hallooo !!
Åhh vad glad jag blir att du har hittat den låten..jag röstade på Dilba..fattade inte vad som hände där egentligen, då hon kom sist !!! Vaaaa..hon var ju kanon bra ...roligt att vi tyckte lika om den !!Mycket bra låt, jag gillar henne..
Och du, den grytan tackar jag för, den måste jag prova till helgen, jag är sååå kass på att göra grytor, måste bättra mig, det är ju gammledags husmanskost ..sånt får inte tappas bort..!!
Kraaam Anette

Mina drömmars hus sa...

Helt fel låtar som blev kvar i lördags tycker jag.
Men men jag påverkade inte resultatet med att rösta.
Ha en bra dag
AC

Stina sa...

Det där låter som en god gryta.:-) Kram Stina

re.do sa...

Klockan nio på lördagkväll blev jag jätteförbannad och gick och la mig. Ingen låt av de jag tyckte var självklara gick vidare, huvva! Tycker att Dilbas låt är OK också. Men smaken är som baken tydligen :)

Norregård sa...

Kikar in & önskar Dig en bra vecka!!!

Kram Malin

Anonym sa...

Härligt recept det ska jag pröva. Tack ska du ha <3

Ha en skön vecka

Kram

Sussi

OlgaA sa...

Jag har varit så skeptisk mot cola i maten, men efter jag avsmakat n kyckling med cola, vet jag att det är gott ;)

Din gryta ska jag pröva och njuta! :)

Ha en fin vecka!!

kramar

Lantliga drömmar sa...

Vilket spännande recept, måste provas. Ha en skön dag ! Nilla

Uttan sa...

Här har Du en till som måste testa den grytan.

Ha det gott!
Kram!

Vit som snö sa...

Tack för recepttips! Det behövs ny smaksättning ibland, man snöar lätt in i samma gamla banor.
Och jag har gott om älgkött så det passar bra!
Mello måste jag nästan generat erkänna att jag inte lyssnat en sekund på:-/ Det har bara inte blivit av. Kanske ser finalen....vi får se.
Ha en fin dag!
Kram Cilla

Linnea Silversmed sa...

Vilken fin blogg, vilka mysiga inlägg...

MVH
Linnea Silversmed

Designe sa...

Ser mumsigt ut! Härligt med gryta! Börjar lessna lite på mello nu..blir lite utdraget med alla dessa finaler!..jag gillar i alla fall Moniker som gick vidare men är inte så förtjust i Varga däremot..men man vet aldrig, man kanske ändrar sig. Snälla, snälla var inte min favvo heller men efter ett tag gillade jag den jättemycket!:) Minns inte dilbas låt... Ha en bra dag! :)

LOPPISLIV sa...

Grytan låter mums, måste provas, tack för att du delar med dig. Vet du, jag gillade också Dilbas låt väldigt mycket, den har något visst, är så ljuvlig i melodin. Tror den kommer att spelas mycket i radion i sommar oavsett röstningen :-)) Ha nu en toppendag. Kraaam P

Elin sa...

Hej!
Köttgrytan låter jätte gott. Ska prova att laga den till helgen. Det är så roligt att laga köttgrytor för man kan blanda i vad som helst.

Ha en fin dag!
Kram Elin

Mamma C sa...

Det här receptet tackar jag för. Låter jättegott och kommer att provas. Mello blir man bara så trött av. Men ändå sitter man där varje lördag och kollar.
Kram Mamma C