En gammal stol med röda pelargoner vid husets uppfart... Här är så gott som dagsfärska bilder, tagna i går eftermiddag!  Många gånger är det veckogamla bilder här i bloggen, utav förklariga skäl, man kan inte både fota, förminska bilder och skriva text och lägga ut samtidigt... det hinner sällan jag i alla fall,  men nu är det bara nattgammalt;)


Jag har en hel del ogräs här och var för mej är ogräs inte ogräs utan vackert gräs, jag ogillar alltför perfekta trädgårdar, raka linjer, symetriska planteringar och krattade grusgångar, det är vackert i slottsträdgårdar och stora allmänna parker men hemma känns det mer avslappnat att låta nåt "ogräs" synas här och där...


"Hej, hallå alla bloggtittare, här ligger jag under flaggstången och har det bra!"


Någon dag till sedan är det väl slut för syrenerna, så tråkigt, och i södra Sverige har de blommat ut för länge sedan, önskar att allt kunde blomma till september, minst!



Eskil är en riktig livsnjutare...






Sören har fullt upp, bråda tider att ha koll på alla humlor, fåglar, flugor, möss och förbipasserande sommarstugegäster...



Mycket röda pellisar på Nordingården denna sommar....


Hundkex, en av mina favoriter intill ladugårdens vägg....

21 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vilka underbara bilder du bjuder på idag .Bara så himla fint har du .Ha en skön söndag.Kram Rita ♥

Solstrimmor sa...

Ljuvliga bilder som speglar ditt paradis. Håller med, perfekta trädgårdar är inte heller min grej, nej, lite vilt och rufsigt ska det allt vara!

ha en skön söndag.
Kram Eva-Mari

G:a Affären sa...

Härliga sommarbilder från Nordingården och Eskil under flaggstången fick mig att skratta högt!
Jag blir så glad att det finns fler som har samma inställning till allt det gröna omkring oss. Här njuter jag också av de sista syrenerna och solen!
Önskar dig och katterna en fin söndag.
/Cia

lisashus sa...

Hundkex är också en av mina favoriter, en kommer kirskålen som blommar så vackert, den har jag massor av!:)

Vilka ljuvligt, lantliga sommarbilder från dej och katterna är sååå goa och ger verkligen en bild av vilsam harmoni - precis så som det ska vara på landet!
Lisa

Mariette sa...

Svenska fina ljuvliga sommar!
Dina bilder känns så genuina och äkkta! Älskar dem.
Visst ska det var vildblommor och lite naturligt, det tycker jag också! Det är bästa inramningen!

Skön söndag!

Lena sa...

Mysiga bilder!
Nej, en trädgård på landet ska inte vara perfekt. Det ska finnas små "överraskningar" här o där :-)
Eskil är så lik min Sussie!

Lena

♥ Pia... sa...

Va väl dä javisste...;) att du gillade ogräs;) härlig trädgård... Skulle vilja ha en sån .. Men bor man i mindre trädgårdar så gör man;).. Kram på dej.. Pia

LantlivsAnette sa...

Men ohh så fint du har det..Lantlig charm kan ju säga..verkligen mysigt, skönt att höra att du också gillar lite rufsiga trädgårdar precis som jag, här finns det inga raka kanter eller krattade grusgångar..
Sören och eskil är riktiga godingar, såå söta..vår Maja har fått vara till veterinären i Torsdags, hon hade en böld i örat..hon hade varit i slagsmål, det var bithål genom örat, stackaren..
Nu blommar Häggen här..och sen syrenen, tänk vad olika det är i vårt avlånga land..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Hulda sa...

Åh, så vakkert og sommerlig innlegg fra deg, i god, landlig stil. Så skjønt med katten på steintrappen, fint å se litt av døren også. Falt også sånn for måten du har tatt bildene på, med hagemøbler og det hele. Alt kom så fint fram. :) Har også lagt ut et sommerlig innlegg nå.

Maj sa...

Underbara bilder på din katt Eskil!

Maj sa...

Hej igen! Om du tittar under rubriken "Fint i Gbg" så hittar du Clarion. Tyvärr fattade jag inte i början att bilderna "försvann" från bloggen när jag rensade i mitt bibliotek så därför fattas en del bilder och bara text syns./M

svart vitt och rött sa...

Så härliga trädgårdsbilder!! En trädgård som man bara njuter av att titta på :-) Ha en bra söndag!

Norrfrids Eija sa...

Tittade just ut genom fönstret mot syrenerna, och de har inte börjat blomma ännu, snart har jag mängder i vas! Kanske ska ställa en vas vid UFOn för att lätta upp ;)
Rufstufsträdgård passar så väl i den lantliga miljön hos dig! Såg några skräckexempel på resan, mitt i skogen någon som har gräsmatta som en golfplan, som en böld mitt i pannan - nej det ska vara hundkex och maskros för trivseln. Då har humlorna någonstans att landa också...
Dina bilder ger löften om en svensk solig sommar när den är som bäst! Hälsa grabbarna, nu när de vågar sig fram då gäststugan är tom! Ha det gott,
Eija

Linda sa...

Vackert med röda pelargoner! Här hos oss har inte syrenen ens börjat blomma än, så allt det vackra har vi framför oss här! :)

Kram Linda

anna k. sa...

Vilken sommardröm du lever - så vackert! Krama kissen från mig, vilken goding!

Livet på Vestergård sa...

Så vackert ni har i er trädgård. Jag håller med om att lite ogräs är bara charmigt.
Vi har syrenernas tid framför oss ännu :)
Kram Kicki

Vitspets sa...

Åhh vilka härliga bilder ...
Kram Karina

Inspiration i vitt sa...

ljuvligt ljuvligt, jag njuter av allt fint hos dig Mari. Eskil är ju bara för söt, jag älskar katter och tycker de är så roliga. Kram på dig/Ingela.

Vibeke Sæther Svenningsen sa...

Du har bare DRØMMEPLASSEN ! Takk for alle dine fine,fine bilder!

klem Vibeke

Designe sa...

ÅH! Ja, jag säger det igen! Du bor på ett sommarställe!:) Såå mysigt! Inbjudande med pellisen i stolen där vid ingång till trädgårn! Så fina trädgårdsbilder och så myskatterna, så hemtrevligt! Hoppas helgen var bra! :)

Juliannie sa...

Fantastiskt vackra bilder! Så svenskt och somrigt så man får svid i hjärtat!