I måndags när jag hade en vanlig övernattning i Göteborg som jag brukar ha då och då via jobbet så passade jag på och träffa en gammal vän till mej. Vi arbetade tillsammans på Brandts Handelsträdgård i Umeå i början av 80-talet och tänk, det kändes nästan som om tiden stått stilla fastän vi fått andra dialekter och några kilo till på våra kroppar;) ( I Annikas fall syntes det dock inte bör tilläggas!!)

Jag ville så gärna vi skulle besöka Floramor & Krukatös och vi hann precis innan stängning, en butik i min smak, så läcker miljö med vackra blommor och utvalda inredningsdetaljer och så otroligt fina keramikkrukor!!




Vi hade så mycket att prata om och Göteborg har så många guldkorn att vi hade svårt att bestämma var vi skulle gå men vi hann med några ställen, bla detta läckra Lagerhuset som jag skrivit om förr under kategorin " Cafeér och andra guldkorn".


Miljön är både rå, tuff och som i detta hörn bohemiskt!

Tack Annika för en mycket trevlig kväll, tänk att 30 år kan gå så snabbt och att vi är samma tjejer!
Annikas blogg heter "Rapport till Vänfors".


...och titta vilken fin gåva Annika hade med till mej, hon vet verkligen vad jag gillar, Doftljuset Fjällbacka från hennes nuvarande hemtrakter, helt ljuvliga små burkar med dofterna Havtorn, tjära och Linne! Förpackade i små konservbukar likande färgburkar! Doftljusen gjuts i små metallburkar för att påminna om Fjällbacka historia inom konservindustrin- läckert!

Inom kort ska ni få se en kollegas läckra båthus, blev så avundsjuk och inspirerad så jag vill ha ett också, undrar om man kan ett utan sjötomt, kanke jag kan tända tjärljuset och blunda;) 

15 kommentarer:

Juliannie sa...

Hade förmånen att träffa ett gäng gamla jobbarkompisar nyligen och kan bara hålla med om hur fantastiskt det är att vi fortsätter att vara samma person där bakom ytan som kanske ändrar sig mer eller mindre! Rösten, sättet att prata och gestikulera, blicken... det fanns kvar!

No34 sa...

Vad härligt att bara få sitta ner och prata en massa minnen. Fin present Du fick!! Önskar Dig en skön fredag, kram Kate

svart vitt och rött sa...

Så kul att träffa gamla vänner!! Jag förstår att ni hade massor att prata om. Det brukar vara som att man inte varit borta från varandra när man träffas igen... samtalet flyter på och man vet precis var man har varandra även om lång tid har gått. Härligt! Ljusen i metallburkarna var ju hur coola som helst!!! Riktigt fräcka! Ha en bra fredag! Kram

Karin A sa...

Du har verkligen hittat till två riktiga guldkorn - härligt! :) Låter mysigt att återse en gammal vän och ljusen du fick ser jättefina ut! Trevlig helg!

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

Så mysiga små ljus du hade fått♥
Verkligen ett speciellt ställe ni hamnade på..ser coolt ut.
Hoppas du får en härlig helg nu.
Kram Gabriella

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att ni hållit kontakten fastän det gått ett tag sen ni jobbade tillsammans.
Härliga foton! Ser fram emot båthusinlägget.
Kram Kicki

Lena sa...

Vilka läckra doftljus!
Verkligen snyggt!

LantlivsAnette sa...

Nämen såå härligt att få träffa en kompis..och känna att man är kompisar ännu !! Såå mysiga ställen ni var på..och vilka fina ljus du fick !!
Du, jag mejlar dig..har frågor om blogger, jag blir tokig får inte till det, du är ju experten på förinställda inlägg, hoppas att du har tid att hjälpa mig !!
Kraaam Anette

Maj sa...

Jättefin butik är det och innergården såå mysig. Var ett tag sedan jag var där så det var bra med en påminnelse./M

Designe sa...

Så mysigt ni haft det! Underbar butik och fina bilder! Vilka underbara ljus, precis din stil! Så kul att träffas efter så många år och kul att även hon har blogg, tror jag känner igen den! :) Ha en fin helg!

Maria sa...

Önskar dig en RIKTIGT go helg, Kram Maria

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Va mysigt med storstadsbesök och att träffa en gammal vän..
Finns väl inget härligare än att sitta och prata i lugn o ro över ett gals vin :)
ha en underbar fredag.
Kram kram
Jessica

anna k. sa...

Oj, Floramor & Krukatös ser jättespännande ut - tack för tipset! Ha en fortsatt fin helg nu!

Rapport till Vänfors sa...

Tack Mari för en superkväll:) Hoppas ljusen doftar gott och att det blir fler "träffar". Ger sån energi:))

Kram Annika

Queen of Kammebornia sa...

Vilka mysiga ställen, jag vill genast åka till Göteborg!