Förra helgen gjorde jag en riktig livsnjutarhelg med start hemma hos Lisbeth som har bloggen deSigne!


Lyxig välkomstdrink med smak av jordgubbar! ( alla små bilder är klickbara och förstoras om man klickar på dem 2 ggr. Och alla ord med kursiv stil är också klickbara och innehåller länkar..)


Lisbeths hemtrevliga kök med doft av hägg...



Prinsessan själv, gulliga Signe!


Till förrätt bjöds Jordgubbssallad med prosciutto och halloumi och till huvudrätt supergod laxgratäng och sist, kokosmarängtårta- allt så gott att man kunde svimma!




Och här är den söta kocken själv i sin mysiga "kajuta" med usikt över Ångermanälven...


..och det var inte bara jag och Signe som var inbjudna, även Eija. Vi hade en mycket trevlig kväll!




Vackra rum och stilleben hemma hos Lisbeth...De fina ljusstakarna finns att köpa i Norrfrids gårdsbutik.


...Och så en frukost i min smak, gott bröd, ostar, bär och bara såååå gott!


Denna kreativa kock är inte bara en fena på att laga god mat, hon är otroligt duktig på keramik också, snygg & stilren. Detta är hennes keramikverkstad!






Vi gjorde stan också. Sollefteå har mycket trevligt att bjuda på i inrednings-shoppingväg, och trevliga loppisar!

Butik Lillasyster till vänster i bild är en urmysig liten inredningsbutik i en röd stuga med allt för dem som gillar den vita/ljusa romantiska stilen, också romantiska kläder och café.

Kaffe Petter bästa fiket på stan, till höger i bild, är ett läckert café med personlig stil med gamla möbler och en himla massa gott hembakt och goda smörgåsar-värt ett besök!


..och självklart besökte vi även butik Norrfrids gårdsbutik, otrolig läcker butik för oss som gillar den lantliga lite "ruffa" stilen med stort utbud med allt från vackra inredningsdetaljer för kök och rum, husvårdsprylar såsom beslag, linolja mm och även skafferivaror som saft, marmelader och så café med hembakt.

Mer om denna butik och tillhörande B & B kommer i nästa inlägg, så kika in igen, jag har en massa sevärda bilder som får snålvattnet att rinna och kanske det blir ett bra semestertips...

8 kommentarer:

Eva sa...

Vilken härlig utflykt!! Önskar jag bodde lite längre norrut, så det bara var att svänga förbi de fina ställena som du rekommenderar, bums... Tack för dina tips!

Suz sa...

Vi kanske skulle styra cabben norrut för sommartur i år? Här på din fina blogg dyker det upp tips som jag lockas väldigt mycket av:)

Härliga bilder du bjuder på och jag skulle inte säga nej tack till att öppna fönstret och ha hästar alldeles i närheten. Nu ska jag inte klaga, vi bor i en liten by med naturen alldeles in på knuten så det går absolut ingen nöd på mig;)

Ha en härlig söndag!
Kram
Suz

Meta sa...

Vilken härlig resa, jag gillar den norra delen av Sverige. är nog snart dags med en tur dit. ni såg ju ut att trivas på alla sätt och vis.
Ha en fin söndag med
Kram Meta

Designe sa...

Men tack snälla du för ditt superfina inlägg! Tänk så fint allt blir genom någon annans lins;-) Såå fina foton! Tack för trevligt sällskap! Önskar vi hunnit med mer dessa dagar!!:-) Ja visst har vi guldkorn här i krokarna!! Ler när jag tänker tillbaks på helgen! Ha en fortsatt fin helg! :-) kram

Gabriella sa...

Åh vilken mat, ser supergott ut! Så mycket vackert på dina bilder. Härlig livsnjutarhelg!=)

Norrfrids Eija sa...

Det är så här man inser hur mycket vår stad med omgivningar har att erbjuda, det är dånande vackert och det finns hiskeligt mycket att se, om man vill! Där har vi också en av anledningarna till att vi valde att sätta bopålarna här för fem år sedan. Har inte ångrat en sekund!
Tack för att du uppmärksammar vår bygd Mari!

G:a Affären sa...

Så roligt att ni har träffats igen! Gissar att det blev många skratt och mycket gemensamt.
Så många fina bilder från båda hemmen och utsikten från Lisbeth är också helt makalös!
Härligt inlägg i bloggvärlden, så bra det kan bli!

Kramar
Cia

A. Elisa Lattke Valencia sa...

Me encanta esta cafetería cada vez que vengo a Suecia y visito a mi hija y su familia en Solefteå y su estilo acogedor y tranquilo. También resulta un lugar ideal para las familias.