Ibland slår det mej att säkert någon, som jag skrev på Nordingårdens Facebooksida häromdagen, och kanske säkerligen ngn bekant, undrar -varför bloggar hon? En del kanske ser det skrytigt....och ytligt. Men eftersom jag varken är skrytig eller ytlig i min personlighet så ser jag det inte så. Det är tråkigt om man dessutom skulle trissa igång någons avundsjuka, vilket jag vet är lätt hänt om man inte känner sig lycklig med sitt eget liv...

Jag tror alla som bloggar känner så här ngn gång, man kan få känslan- eller som en bloggbekant sa en gång" bloggen ska liksom tystas ihjäl..." ;)

Man behöver inte beröm, det får man nog av varandra i bloggvärlden, men man vill inte ha känslan att man är "för mer" bara för att man bloggar om sin hobby. Det finns fina fiskebloggar också, men det är inte mitt forum ;)

Visst finns det flotta hus & hembloggar med stora härliga lantkök med öppna spisar, swimmingpooler eller kroppsfixerade egobloggar osv, men jag vet varför JAG bloggar och det är för att visa vad jag brinner för och vill förmedla den känslan av vardagslyx! För om jag så hade bott i en sunkig minitetta i någon trist förort så hade jag bloggat på exakt samma vis!

Jag brinner för att visa köptips, skulle gärna ha ett sånt jobb med egen sida i ngt magasin, passande köptips för veckan eller månaden, så vansinnigt kul att leta upp guldkornen, fota dem och sätta ihop röda trådar, men, nu jobbar jag inte med det, så jag bjuder på detta ideellt!

Jag vill visa loppisfynd, köpefynd, vill visa att en rufsig trädgårdsbukett många gånger är finare än en köpt floristbukett, visa mina drömtapeter som ibland hamnar på en vägg i mitt hus, en ljuvlig tvål, visa kattassar och hästbakar, tipsa om goda ostar och såsom Karl-Jan vill jag ofta bjuda på goda vintips:) Nämna ett mysigt café som jag hittat nånstans i landet, eller ge Köpenhamnstips såsom jag gärna delar med mej utav..


Såsom vi alla brukar säga, gillar man inte detta behöver man inte kika in!  Men det är lika illa tycker jag att man gillar detta men INTE kikar in eller ens låtsas om att ens sida existerar!  För då existerar inte jag heller, detta är en sån stor bit av mej, mitt liv, mitt intresse och även en del av mitt yrke!

Om ingen skulle bjuda på sånt här skulle vi varken ha ngt att kika på i tidningar eller på internet! Jag har bloggat i 8 år och tycker om det, jag brinner för att arrangera o styla ett hörn med blommor och nyinköpta kuddar, jag ser allt i “bilder” då jag är ute, om det så är i skogen eller på krogen 

Så ni som följer Nordin-gården,TUSEN TACK för att ni gör det, för visst är det jätteroligt för mej att nästan 5000 personer gör det på FB och blogg men jag hade glatt bloggat vidare om ni så bara hade varit 50 ! Instagram som jag vet är det enklaste sättet att bli följd på har jag inte riktigt anammat ännu, mest pga jag inte gillar att fota med mobil och har ingen mobil jag gillar i dagsläget..men Nordingården HAR ett Instagramkonto även om det mest är vilande ;)

Detta är mitt liv, jag är glad över att jag har livslusten att kunna se guldkornen i vardagen., livet kan vara nog så tufft ändå...



Så välkommen hit för en stunds livsnjutning. På mitt sätt....

Danska vällagrade hårdosten Skipper och en droppe körsbärs-balsamico från Törners i Östersund. Mmmmm så gott.....

27 kommentarer:

G:a Affären sa...

Oh ja Mari! Det är därför jag är en av alla dessa nästan 5000, för att det känns inspirerande att kika in på Nordingården. Enkelheten i vardagen som kan förgyllas utan en förmögenhet tackar jag gärna ja till. Alla vet att vardagen har annat också men låt oss ha dessa stunder med livsnjutning, det behöver vi så väl!

Varm kram från mig
Cia

Drömmen om ett hus på landet sa...

Fortsätt i samma stil... Du inspirerar och tipsar om allt det jag tycker är mysigt....
P.s. Var har du hittat körsbärsbalsamicon??
Kram Jeanette

Maria-snickaregården sa...

Keep up the good work. Gillar vardagslyx och enkelheten utan att ha en förmögenhet i bakfickan.
Kram Maria

Meta sa...

Om man nu inte tycker det är bra varför inte låta bli att titta där då, hur svårt är det. Vissa människor måste bara tråka någon jämt. Usch det gillar jag inte.
Jag är glad för att du bloggar och även om jag inte är så där flitig att kommentera så finns jag här och kikar in.Det går inte att kommentera alla jämt som du vet. Välkommen att hälsa på hos mig om du känner för det.
Ha det gott på Pingstdagen och vi ses
Kram Meta

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå och tack alla, Balsamicon fann jag på Törners, länk i inlägget nu ;) Jättegod! Ang kommentarer så hinner man inte med sånt så mycket längre, jag skriver vid ngn enstaka gång på enstaka blogg, det är nog att ens hinna kika in hos folk :) Där är kommenteringen lättare på Facebook tex.. Och ingen har "tråkat" mej heller utan detta var mer en allmän känsla man lätt kan få... tack för att ni kikar in, jag tar en bloggdrive då o då och kikar in hos er med :)

Halmhatt och mamelucker sa...

Återigen tack för all inspiration hos mysiga Nordingården. Jag hoppas Du fortsätter läääänge :)
Jag läser några få bloggar som gör mig glad och ger mig inspiration och tips i vardagen vad gäller trädgård, mat, inredning i en blandad kompott. De som enbart handlar om lyxprylar,plutmunnar och dagens outfit med priser för vem? finner jag ointressant och lämnar därhän. Det är ju helt frivilligt att välja vad man vill läsa. Inte svårare än så.
Kram och må så gott i försommaren!
Annika

Viveka sa...

You go girl! Jag tycker så mycket om det "enkla" i din blogg. Skönt att det finns alternativ till allt som ska vara trendigt och inne. Fortsätt i samma stil du ger mig så mycket inspiration och idéer till mitt eget hem!

Unknown sa...

Jeg synes det er herlig å lese dine kjøpetips. Selv om jeg bor i Norge så hender det jo at vi tar en tur over grensa til Sverige. Da er det kjekt at du har tipset om for eksempel hva som er godt å helle opp i glasset!!! Fortsett med det. Det er herlig å få noen gode tips og flott å se de små gullkornene i hverdagen som du sier. Stor fan av dette!!!
Klem fra Marit

Ewa sa...

Jag njuter varje gång jag kikar in till Dej!!! Du inspirerar och gör mej glad :)
Vad man än gör så är det alltid nån som missunnar eller är avundsjuk .... tänk istället på alla dina glada nöjda bloggsupportrar <3
Ha en härlig dag
Kramar från
Ewa

Anonym sa...

Hei! Jeg elsker bloggen din, takk for at du lar meg ta del i ditt hjem. Har fulgt deg i 5-6 år og det er så godt at du er tro mot den stilen og stemningen som er rett for deg, og ikke følger nye stilretninger etter hva som er mote. Jeg føler meg hjemme hos deg! :)
Alt godt.

Klem fra Kine, rett på andre siden av grensen. :)

Margareta sa...

Tack för din fina blogg.Den tilltalar mig på ett särskilt sätt.Sören och Eskil är två som jag tycker mycket om. Det jordnära,enkla,goda,vackra,vardagliga...det är det som betyder något.

Kram Margareta

Anonym sa...

Tack för att du finns! Jag har följt din blogg under flera år och det har gett mig så otroligt mycket. Det är alltid lika kul att titta in hos dig och jag uppskattar verkligen dina tips och inspiration som du delar med dig av. Det är alltid tråkigt när man väcker "Jante" genom att göra det man brinner för. Det är en styrka att fortsätta med det som man vill syssla med och bortse från de som vill vända detta till något negativt. Fortsätt följa ditt hjärta och gör det som du känner är kul så lovar jag att vi är många som fortsätter följa dig både på bloggen och Facebook.

Kram från Kicki i Ö-vik

Anonym sa...

Fortsätt!!! Underbart att titta in hos dej! Det är ju inte för att skryta som man skriver, utan för att förmedla och dela med sej, vilket är en fin tanke. De som inte vill läsa eller se, låt bli och lev kvar i er lilla värld! Jag har också många gånger blivit irriterad på folks trångsynthet och den förbaskade Jantelagen! Trevligt att du skrev om detta, men synd att du skulle behöva göra det! Ha det bra!

House and Garden by Bia sa...

Jag gillar din blogg och tittar in lite då o då....tycker du har så mysigt hemma....helt i min smak...själv bor jag i ett tegel hus från 60-talet inte särskilt charmigt , men jag trivs bra...bloggen handlar om allt möjligt, från loppis till trädgård och resor ;))...fortsätt som du gör ;)))
Ha det gott!
Kram bia

Unknown sa...

Och det där är också väldigt trevligt att läsa om!
Kram!

Solstrimmor sa...

Åh Marie, jag gillar din blogg precis som den är och jag är så glad över alla tips och framförallt, all inspiration du förmedlar genom den! Vardagslyx är att njuta av det enkla och att se det stora i det lilla!

Kramar från Eva-Mari

Gabriella sa...

Det är så roligt att titta in här och titta på alla härligheter och få inspireras! Så tack:)

andrella sa...

Dear Mari,
I really love your style , your tips and your blog, keep going on!
Man greetings from andrella

Anonym sa...

Tack för en blogg med genuin känsla. Jag har följt dig i många år och tycker fortfarande att du är en stor inspiratör, fortsätt du, det här vinner i längden.

Glamourbibliotekaren sa...

Tommelen opp herfra! :) Har fulgt deg nesten fra starten, og blir med videre. Ha en fin 2. pinsedag!

n o r d i n g å r d e n sa...

Tusen tack alla fina människor!!!! <3 <3

Anonym sa...

Heja dig Mari! Fortsätt med det du tycker om för det gör både dig & uppenbarligen 5000 glada :-) Du är jätte duktig, kom ihåg det! Catharina

Anonym sa...

verkligen inspirerande fortsätt

Designe sa...

Åh det där ser toppengott ut! å i din fina lillstuga! :) Du är en fena på att piffa och styla och det tycker jag du ska fortsätta med! Förstår hur du menar med att om folk "inte ser" bloggen eller hur man ska säga så ser de heller inte dig för att det är så stor del av dig och ditt liv! Bra förklarat!..för som du säger så tror nog folk ofta att man själv tycker man är nåt bara för man har blogg..men det är ju inte det som är grejen..det är ju ett intresse! Precis som du ser jag världen i bilder men eftersom jag blivit smått lat och upptagen med min keramik så förmedlar jag oftast mina bilder snabbt och lätt via instagram istället eftersom mina mobilfoton inte gör sig lika bra i stora bilder på bloggen! :) Jag ser ju verkligen vilken skillnad det blir med riktig kamera! :) Du är en av de bloggar som jag verkligen vill och måste titta in till ständigt! Hoppas du vill blogga vidare å förgylla vår tillvaro! :)

Rapport till Vänfors sa...

Ja, nog är det märkligt när människor som har samma intresse inte kan ge varandra en glad komplimang eller visa lilla minsta intresse. Menar inte att man ska få en massa beröm och dyrkan för att mata sitt ego utan vanlig normal hyfs. Jag är i alla fall oerhört glad över ditt intresse och din blogg som ger så mycket...dessutom är du ju en sån som lyfter, peppar och ger uppskattning. Tusen tack :)
Kram Annika

n o r d i n g å r d e n sa...

Tusen tack ALLA fina människor, kända och okända!!! Ni som har bloggar och ni som inte har det, dvs "anonyma"!!!!!!! Och tack söta vänner och bloggvänner "Designe" och "Rapport till Vänfors", mycket talande och bra skrivet!!!

Anonym sa...

Hej!
Du har en jättefin blogg! Fortsätt på det sätt som känns bra för dig. Jag tror de flesta tycker som jag, att det är en otrolig tillgång och lyx att få tillgång till all inspiration som du och andra bloggare ger!