Syftet med att blogga...

Foto Carina Gran

Stolar, det är ännu en av mina laster...

Min sambo sa häromkvällen med glimten i ögat, när jag visade honom en kommentar i min blogg, -" ni bara berömmer varandra, klubben för inbördes beundran.."

Tja, nog är det väl så. Men man vill ju så gärna sända en hälsning till en likasinnad bloggvän. Och är det fint det man ser kan man inte avstå från att skriva ngt positivt! Folk som bara kikar in och inte har egna bloggar tycker kanske ibland det ser löjligt ut kan jag tänka.

Ibland har jag haft planer på att ta bort kommentarsfältet- just utav den anledningen. Vill inte folk ska tro jag " är något" eller tycker jag får så mycket beröm att de inte klarar av att låtsas om min blogg i verkliga livet...

Men, jag behåller kommentarsfältet. Det är inte bara trevligt att få en hälsning, kommentarsfälten fungerar också som anslagtavlor och ett bra sätt att bli sedd, för andra bloggar.

Bloggen i sig är kanske ett litet "ego-näste" men någon måste ju bjuda på sitt hem, både i bloggarnas värld och tidningsvärlden, annars hade vi ju inte nåt att titta på! Så jag är glad det finns massor av såna som mej, som brinner för detta!

Sedan är bloggen en sådan bra inredningsdagbok, jag kan gå tillbaka och kika hur jag dukade just den julen, vilka blommor jag hade den sommaren osv..Bloggen knyter också kontakter. Vilket är jättebra utav många olika anledningar.

Så, stort tack för att ni kikar in, det gör mej verkligen glad - bloggarna är här för att stanna!
Trevlig helg gott folk! Med eller utan blogg.

62 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

It gives me so much inspiration, that's why I love blogging!

Enjoy your weekend! Lovely greetings, Ingrid (Home & Lifestyle)

(eddas) sa...

Godt skrevet....og en annen ting er jo at en skaper seg et nettverk med likesinnede......for meg var det en åpenbaring etter at jeg begynte og blogge.....og truffet flere andre bloggere i virkelig liv...det er bare så gøy:):)
Så får nu bare de som ikke har blogg og ikke skjønner dette ..si hva de vil:)
Ha en fortreffelig lørdagskveld....

eddaKlemmer

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen min !!
Åhhh vilket fint inlägg, prick så är det ju..kunde inte ha skrivit och förklarat det bättre själv..absolut så är det..
Och min karl, han brukar säga precis som din..fniss..
Men huvudsaken är att vi har roligt, och det har vi !!
Kika in så får du se mina nya stövlar, var bara tvungen att visa dom..är såå nöjd..
Kraaam Anette

Susanne sa...

Javisst är det så :)
Tycker oxå det är kul och gå tillbaka och se hur jag utvecklats i min blogg...Kram Susanne

C. Tvillingmamma sa...

;) Jag måste tillägga att jag ger ofta kritik som inte alltid är bara "bra bra",utan frågor om vad tanken ibland är...det handlar ju om att utvecklas med eller hur? Och dela med sig av åsikter,annars skulle man inte blogga? Jag blir alltid glad när jag för lite kritik som kan vara "ifrågasättande" de ger respons,vi är inte alla lika och gillar inte samma saker,sen råkar de ju oftast vara så,att vi foljer ju dom bloggar vi trivs med,blir ju ganska givet att man oftast har mycket beundran att ge,och hellre de än avund?

Jag uppskattar bloggandet något oerhört,jag har vuxit som människa och kan gå tillbaka,precis som du säger. Och om det nu är en klubb...ja,ja...bara vi mår bra så? :P

Sen finns de ju många bloggar,som jag aldrig skulle ägna tid åt,kändisar och skvaller,det är sånt jag anser är slöseri med tid...därav kommenterar jag inte om jag råkar surfa in på en. Negativ kritik bara för att man inte uppskattar en viss livsstil känns inte som det ger något alls,därav:kommentarer med uppmuntran på bloggar man trivs med - JA!

Anonym sa...

BRA tänk där Mari!

Klart man vill få en hälsning av likasinnade. Vi som bloggar tycker ju det är roligt och det är ju en del av blogglivet.

De med negativa kommentarer är baaara avundsjuka.

Jag säger som Stampes mamma (Bambi)

" har du ingenting gott att säga, så säg ingenting "

Fortsätt med kommentarsfältet du det blir så bra så

//Lena

Hulda sa...

Det er fint med blogger. Veldig flott å gå inn på ulike blogger og få inspirasjon. Din er jo min storfavoritt! Vakkert bilde. Så fint med kransen på veggen og søt stol. Har du sett den fine benken på bloggen min? Herlig og gammel!

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Jag håller bara med och tänk alla som du inspirerar som ej kommenterar.
Kram Anette

Josefine sa...

Hei Mari

Jeg er enig med deg, kommentarfeltet må være der, kjekt å få legge igjen hilsen når vi liker det vi ser:)

De ser smellgode ut de muffinsene under her, takk for at du la ut oppskriften...må prøve disse!

Ha en fin lørdagskveld:))

Tove sa...

Hei hei
Her hos deg er det utrolig koselig. Har aldri vært her før.
Tror jeg må bli følger av deg.
Håper det er greit for deg.
Ha en fin helg
Klem Tove

♥ Pia... sa...

DU..det där skulle jag kunna kopiera rakt av:)..ja nästan iallafall..jag visar kanske mer pyssel än mitt hem då förstås...får jag citera dej hos mej?....Och en dagbok ja definitivt... och en inbördes beundran..so what

JAg gillar iallafall detta med att blogga..med eller utan beundran..vi är trots allt väldigt snälla mot varann tycker jag och det gilar jag:)
Tycker bloggvärlden gett mer än det tagit..fått många nya vänner i verkliga livet och här..så va fasen Mari..vi fortsätter ett tag till va:)..
och du..stolen var fin...den ser ut lite som de där fyra som står på min altan och som jag inte vet vad jag ska göra?? måla eller icka..de är frågan de..nää nu ska jag göra ett litet inlägg..och fråga om råd...ha de gött..kram..Pia

Hem och Lycka sa...

Vi inredningsbloggare är ju snälla ;-) (de flesta) och ser man nåt man tycker är fint så skriver man ju det. Och visst har din sambo rätt delvis men så är det ju så att gillar man inte det man ser så skriver man ju inget heller och då brukar man se det på antalet kommentarer att det kanske var mindre omtyckt. Så tänker jag för egen del i alla fall..

Så har jag fått en hel del kommentarer som inte varit så snälla heller eller kritiserande så alla är inte snälla eller berömmande.

Gillar din stol, sådär charmigt härligt nött.

Mia

Norregård sa...

Hej!!
Håller med, det är ju så kul att "träffa" på andra som är lika loppistokiga och glada för gamla ting!! Som dina stolar tex....

Kram Malin

Tidsmästarinnan sa...

Hej min goa vän!
Jag tycker det är rätt härligt att det finns en sån här "klubb" med många snälla och positiva kommentarer. Det är ju också väldigt lätt att vara anonym och skriva taskiga saker på nätet, så blir det lite väl positivt ibland så är det väl bättre så tänker jag!
och så blir man ju så entusiastisk och inspirerad så man kan inte riktigt hejda sig ibland, i alla fall för mig som är lite ensam om inredningsintresset eller "piffandet" i min familj, de blir lite trötta på loppisfynden
:-D
STOR kram!

Lauras gård sa...

Man kan ju inte göra alla glada och nöjda, det är ju bara så. Men gillar man inte en blogg behöver man ju inte besöka den, och man behöver ju inte skriva en kommentar. Om jag inte gillar något en person visar väljer jag hellre att inte skriva något alls. Blogga på du och låt oss fortsätta skriva en liten hälsning. Visst är det kul att gå tillbaka och titta i sin egen blogg. Det är ju även toppen för släkt och vänner som finns utspridda i landet och världen att se vad som händer hemma hos en själv. Kram Stina

Millygarden sa...

Jovars vistt är det väll lite av en klubb för inbörden men så träffar man likasinnade och det är ju toppen så då får det väll vara så då...hälsa gubben det fråm mig!!!Hihi. Har en gubbe som säger samma sak här hemma. Brukar säga att han själv kan börja blogga!
Kram Marina

Nina sa...

Så väldigt fint!

Lilla Blanka sa...

Hej goa vän!

Bloggandet ger så otroligt mycket tycker jag. Innan jag började tänkte jag att det bara skulle vara ett utbyte av inspirationoch idéer, men oj vad mycket mer det ger. Mycket mer än jag nånsin kunnat gissa. Så jag hänger i jag med, 3 år har det blivit och jag har inga planer på att sluta än :)

Fortsätter att njuta av alla härliga bloggar och bloggerskor!

Kram
Mia

Små steg till ett enklare liv sa...

Från att knappt suttit vid datan till att startat egen blogg-om mina små inredningsprojekt och kolonin.Har alltid gillat den 'lantliga' stilen,skapande och pyntande och pysslande. Så härlig värld härute...välj och vraka, valet är ditt...det Du själv visar eller det Du väljer att se och kommentera!!!
och Din blogg med foto och 'tankar' ger mig inspiration. kram *piah*

Sussi / Sussinghurst sa...

Ja, indimellem gør man sig tanker om hvorfor man egentlig blogger, i de første år havde jeg ingen blog, jeg kiggede kun på de andre blogsider og fik en masse inspiration - men tit havde jeg lyst til at komme med en kommentar - og det er nemmest når man har en blog-id. Tak for inspiration fra din blog - keep on!

Vita Falkens Lantliv sa...

Kunde inte skriva det bättre själv:) Så sant så sant!!

Millas hem sa...

Håller med Du!=)

That's the reason!

Trevlig kväll önskar jag dig!

Kraaam

The Secret Garden sa...

Jag är så glad för alla bloggar som finns som jag kan titta in till och bli både inspirerad och peppad av! :)
Bloggandet är också mycket en slags dagbok, man lägger in bilder, man tar bilder, som man annars antagligen aldrig skulle fotat. Och det är ju jättebra!

Att man sedan skriver kommentarer är ju en extrabonus som är guld värd, tycker jag i alla fall. Man blir på glatt humör och känner att man får extra kraft när folk ser vad man gör och att man får respons på det.

(och ja, visst är det konstigt när folk som vet om bloggen inte låtsas om den, liksom vill tiga ihjäl den av nån anledning...skitmystiskt...nästan sjukt på nåt sätt. Kan det vara den svenska jantelagen tror du? som spökar.)

Trevlig helg!

Brunkullan sa...

Jag ser bloggen som en dagbok tillgänglig för alla. Gillar man inte, behöver man inte läsa:)

Sen ser jag andras bloggar som inspirationskälla!

Kram Susanne

Unknown sa...

Så sant det du skriver! Visst är det svårt att inte skriva något när man läser något som fångar ens intresse, och då gärna något possitivt såklart!
Keep blogging:)
Kram Anna

Gitte S sa...

Hej
Fortsæt endelig og lad os andre kommentere dine indlæg. Det er altid vældig inspirerende at se hvordan andre gør eller har fundet på. Og selvfølgelig må man da godt dyrke sit ego her, vær stolt at dit mod til at stå frem......
Hilsen
Gitte S fra DK

Unknown sa...

Fantastiskt bra skrivet, du har så rätt.
Kram Catta

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Just så är det.
Ser mysigt ut på er veranda. Muffinsreceptet måste jag prova. Det blir så gott och saftigt med kokos.
Ha en skön fortsättning på helgen!
//Susanne med glasbitarna

Unknown sa...

Blogging validates me! Yes, there is a lot of support here.
Enjoy your weekend!
KarenSue

LOPPISLIV sa...

Tack själv raraste Mari för all inspiration du alltid ger. Visst är det så, lite av en klubb för inbördes beundran är det ju...hihi Precis samma har maken här hemma sagt ett par ggr också :-)) Men vi gillar ju alla samma stil som kikar in till varandra och bloggandet ger ju så himla mycket inspriation och nya ideér som vi utbyter med varandra. Och så länge vi har roligt så varför inte...eller hur?? Kramisar Paula

♥ Fyra årstider sa...

Vi är lika galna allihop. Vi ändrar om, fotar, stylar och har det KUL! JAg älskar din blogg..helt ärligt:-) hälsa mannen det. Godnatt. Saknar dig på facebook,,vi nära bloggtjejer har lika kul där och lite mer normala då.
Kram Lotta

Mys och hemtrevnad sa...

vad är det för fel med den klubben*ler*? Så länge man trivs själv med det man gör kan det väl inte vara så farligt med lite beundran? Varför ska det alltid kritiseras och utvärderas? Jag gillar inredning och relationer så jag bloggar och jag kommenterar för att lämna ett litet fotavtryck för att uppmuntra andra bloggare...jag hoppas med på kommentarer på min blogg. Det är ungefär som att man brevväxlade förr fast i superspeed*ler*...tack för en fin blogg...kramis semlan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ett jättebra inlägg Mari, såklart vi ska skicka små hälsningar. Kan nog se ut som en låtsasvärld för en del, men i så fall en väldigt trevlig sådan. Det här är ju ett intresse, fota, göra inlägg och skicka hälsningar. Tvivla aldrig på att det är bra, sämre hobby kunde man ha.
Stor kram
AnnaMaria

Annika Christensen sa...

Hej !
Det var längesedan jag tittade in här.
Du har så rätt när det gäller bloggandet.
Man skapar så många nya kontakter och kan man glädja någon annan så är det väl jätte kul.
Dessutom så har du en jättefin blogg.
Ha en bra dag
Annika

Marie Elisabeth sa...

Jag håller med dig Mari :) Så fint och hemtrevligt du har det. Jag njuter!

Önskar dig en skön söndag!
Kram Marie

Kristin sa...

Hej Mari, jag känner som du, min blogg är som en dagbok - det är många gånger jag gått tillbaka och kollat "när var det jag gjorde så" eller "hur såg det ut då". Sedan är bloggen en stor inspirationssamling, typ som en klippbok i elektroniskt format, där jag samlar länkar etc till sådant jag gillar. På något sätt är man väl lite knäpp som tar kort på sitt hus och lägger ut på nätet, men jag gör det inte i första hand för att folk ska tycka det är fint. Jag älskar att skriva, och jag övar mig på att bli bättre på att ta foton och det är resultaten av det som syns på bloggen. Det är en övning för mig, helt enkelt. Sedan är det naturligtvis kul att det läses och tittas på av andra och ännu roligare är det om någon lämnar kommentar, så man får se vilka det är som kikar in där. Genom att följa länkarna har jag hittat jättemånga nya, fina bloggar som ger mig otrolig inspiration. Bloggarna är ju som dagliga inredningstidningar - gratis. Helt fantastisk uppfinning! :-)

Så snälla Mari, fortsätt blogga som du gör, och jag vore glad om kommentarsfältet fanns kvar...

Kram kram
Kristin

Anonym sa...

Brukar alltid kolla din blogg, så mycket vackert du visar... alltid... dessutom kulla, nästgårds från mina "gamla" trakter.

Nu slog du huvudet på spiken, precis så är det med bloggandet! Jag har blivit beroende av min blogg... och att kika på andras!:) Så roligt, är inne på mitt andra bloggår och tänk... det blir bara roligare! Så många likasinnade man träffar. Kommenterar inte alltid de bloggar som har många kommentarer, nöjer mig med att titta på allt det vackra.

Så fortsätt glädja oss Marie, jag vill gärna se dina inlägg om hemmet, fynden och maten/vinet!!

Kramar Eva-Mari

Körsbärshöjden sa...

Visst är det såå, man bloggar för att visa och läser för att få tips hos andra...en helt underbar värld :)

Ha en toppendag
Eva

Mitt hvite hus sa...

Heisan

Så bra skrevet... Kommentarfeltet må være der...

det er hyggelig med hilsen og det skaper et nettverk..

klemmer =)

Anonym sa...

Hej hej! Jag håller också med dej och jag hoppas verkligen att dessa bloggar är här för att stanna. Och att "såna som jag" som inte själv har någon blogg kan/får fortsätta att ta del av er bloggvärld för det är ju hur härligt som helst. Ren och skär terapi för min i övrigt stressade hjärna! Att jag är dålig på att lämna kommentarer hoppas jag är OK men jag både vill och ska försöka bli bättre på det.
De som av någon anledning är negativa till denna bloggvärld, klubb för inbördes beundran eller vad de nu kallar det... ja men de kan väl ägna tiden åt något annat som DE GILLAR och låta oss andra vara ifred, tack.=)
Massor av kramar från en utan blogg som aldrig missar något här på din härliga och inspirerande blogg! // Kristine

Lisas torp sa...

Lite som du känner jag också! Det blir som en loggbok för en själv och ett stort plus att andra reagerar positivt på det man lägger ut! Sedan väljer man ju VAD man vill lägga ut och belysa!
En del reagerar ju också på att allt är så perfekt och tillrättalagt! Jovisst - men vi alla VET ju också att allt inte är som på bilderna.
Otroligt inspirerande att titta på andras bloggar, så många fina tips och tankar man får.
Och precis som du säjer så knyter bloggen kontakter också, som ett nätverk där man också hittar flera att titta in hos!
Bara positivt känner jag också!
Den blogg är så otroligt läcker och du har alltid så fina inlägg och vackra bilder...så fortsätt du som du gör!
Kram
Lisa

Ett hus i vitt sa...

Åh jaaa så bra skrivet Mari!! Att man hållit på flera år med en sak och fortfarande älskar det måste ju betyda att det är något bra! Jag tycker vi kan vara lite dåliga på i verkliga livet att berömma varandra, men här bakom skärmen så blir det lättare. Visst behöver vi människor bli sedda och bekräftade, det är inget konstigt tycker jag. Jag älskar att ta del av andras liv i bloggar, och därför är det roligt att bidra med en liten del själv också. Visst kan det förekomma avundsjuka i bloggar, men det förekommer ju även i verkliga livet...

Nej fram för mer inbördes beundran, visst är det väl hääärligt :-)

Kram från Anette
Medlem i klubben :-D

Skogslyckan sa...

Så fint du beskriver bloggandet, du hittar verkligen rätta orden.
Kram Pia

Livet på Vestergård sa...

Precis den kommentaren har jag också fått, men alla som har hobbyer av olika slag vill ju också ha kontakt med andra som gillar samma saker och ger säkert också beröm när de ser något de gillar :)
Visst är det roligt med kommentarer!
Ha en fin söndag!

June J. Larsson sa...

Bloggingen er jo en måte å knytte nye vennskapsbånd på og å utvide nettverket sitt - i tillegg til at man utveksler idèer og erfaringer med andre som har samme interesse. Dermed blir kommentarene i all hovedsak positive! Selvfølgelig er det lov å være kritisk, men som regel lar man vel bare være å kommentere det man ikke liker..? ...og hvem trenger vel ikke gode ord og oppmuntring? :))
Veldig bra at du beholder kommentarfeltet syns jeg!!

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Menageriet sa...

Vilken retsam gubbe Du har! ☺
Var skulle vi andra få vår inspiration ifrån om inte från alla fina bloggar? Jag är inne nästan dagligen och kollar, men skriver sällan kommentarer. Blir ju såå inspirerad och får många fina idéer. Kommentarsfunktionen är ju perfekt, både som hälsning och förfrågan, så ta inte bort den, det skulle vara trist.
Själv har jag ju både hemsida och blogg, men skriver mest om min vardag och det kanske inte är så intressant, men några har jag fin kontakt med genom bloggen och det är jätteroligt.
Så ♥-ligt TACK för en superfin blogg!
Ha det så gott!

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Vilken vacker gammal stol!

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej där!
Har säkert varit in till dig någon gång tidigare men kanske aldrig kommenterat. Jag håller verkligen med dig om alla dina kommentarer om bloggens vara! Så bra, precis som du säger! Man ger och tar, som att bläddra i en inredn tidning eller trädg tidning, behöver inte få svar, behöver inte ge kommentar, bara att få vara i den världen. Dessutom har då iaf jag och säkert du (så många som tittar till dig....) fått vänner som känns väldigt betydelsefulla!
Ha det så gott och hälsningar från mig i norr
Carin

Åsa sa...

Så bra skrivet. Precis så är det som du beskriver.

Kram Åsa

disa sa...

Hej på dig! Jag är ny i bloggvärlden, men fann min väg till din sida för någon månad sedan tror jag det var. Du har mycket fint i ditt hem och allt ser väldigt mysigt ut. Och gamla härliga slitna stolar kan man aldrig få för mycket av!! Jag älskar dem jag med. *ler varmt*

Lisas torp sa...

Dessertvinet heter Sommavite, Santovino - by Castellani. Är ett Toscanskt dessertvin och finns på Systemet! Flaskan på 37.5 cl kostar 58:-
Vet tyvärr inte numret.
Lisa

Soltorpsgarden sa...

Hej! ja jag tycker bloggandet är en stor inspirationskälla sen har inte alla samma smak så är det ju, man får så bra tips och idéer tycker jag sen om det kommer någon trevlig kommentar så kan ju det lätta upp en trist dag, så är ju! KLubb för inbördes beundran....ja och vad är det i så fall för fel med det? Istället för att hålla på något fotbollslag eller så så kan man gilla en blogg, hvudsaken man blir glad och lycklig! kram kram från Vivi

Designe sa...

Såå bra skrivet!!! Jag håller med helt och hållet! Man kan verkligen känna sig som en idiot ibland bland icke bloggande människor...de undrar nog om man inte har något liv. Men..sen inser man ju själv att man tycker det är så kul och det finns ju fler likasinnade..och många har familj med många barn och bloggar ändå..så visst har man ett liv! Man har bara lite olika intressen helt enkelt! Jag blir såå inspirerad av att titta in här hos dig och d är klart du ska behålla kommentarfältet! Vi vill ju kunna skriva här! :) Hoppas du haft en härlig helg! ps. superfin bild och jag älskar oxå udda stolar.. :)

Malmkakan sa...

Hej Mari!

Jättebra skrivet och förklarat varför man bloggar.

Det är sååå tråkigt med de som skriver aviga inlägg.

Kram, Cecilia

Mari Berg keramik, sa...

Jag kan bara säga att jag håller med om din blogg-kommentar. Att bli sedd och att se andra är en stor del av livet.

:-)
Mari

Kamomilla sa...

Hej- Nu kikar jag in här och berömmner dig :D

härligt att du håller kvar kommentarsfältet, jag gillar att få skriva vad jag tycker och visst är det kul att kunna ställa frågor eller bara ge feedback i positiv anda.

Din blogg är en favvo och utan kommentarer till vore den inte det samma.

hundenstina sa...

Håller med dig!!!
Tack för en trevlig Blogg ...

Designe sa...

Hej igen! Byxorna är korta...är vida till strax nedanför knäna, där blir de snäva vid snörningen och slutar en bit ner på vaden!:)

Galleri Hönshuset sa...

Kunde inte ha skrivit det bättre själv =) Bra där Mari!

Ska få det stora nöjet att träffa en bloggvän för första gången imorgon, och hennes vän. Hur kul som helst. Hade inte våra bloggar funnits hade inte vi träffats =)

Ha det gött. Kram Pirre

Stina sa...

Det var ett bra inlägg.
Så fint du har det med allting.
Kram Stina

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för alla gamla och nya bloggare för era kommentarer och åsikter och till dig Kristine, utan blogg, det är alltid kul med en hälsning från såna som du: ) TACK! Mari.

Härligt hemma sa...

åååå vad du har rätt!!! Är ganska ny i branschen men jag har oxå funderat i dessa banor, men kommit fram till att det är skitsamma om det ser fånigt ut i andras ögon, alla har vi våra så kallade "nördgrejer". Vissa går igång på fäljar till bilen och jag går igång på vacker INREDNING!! Leve inredningsnörden :))
Kram Madeleine