Sparrissoppa. En god och lättsam vårrätt!
500 g grön sparris
5 finhackade schalottenlökar
5 dl grädde eller creme fraiche
5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
En gnutta:
svartpepar, salt & cayenepappar
Skär upp sparrisen i små bitar och koka 2- 3 min i lättsaltat vatten.
Hacka löken och fräs i en kastrull. Tillsätt alla de övriga ingredienserna, inkl sparrisen och koka ca 10 min.
Mixa soppan med en stavmixer. Servera med gott bröd. Smaklig måltid!
Förresten, ni som bor i Falun med omnejd, missa inte att Gruvgatan 13 har hela 20 % rabatt på ALL tygmetervara hela veckan ut, och de har massor av tyger!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
11 kommentarer:
Mmm, låter gott och ser fint ut på den vackra Fasan-tallriken som är min absoluta favorit!
Kram
Sari från Puumuli
Mmmm, det där lät gott! Måste prövas! Kram Kate
Mums så gott och vårlikt, gillar mat som hör årstiden till och så vackert du visar det!
Ha en fin dag.
Lotta
ser mumsigt ut...sådana där tallrikar har jag ärvt ett gäng av♥
ha en underbar dag
kram Gabriella
Soppan verkar supergod! Just den lila tallriken du har där tycker jag är så himla fin de är inte så vanliga i den färgen. Läste det du skrev om i förra inlägget och visst finns det en himla massa fint porslin och glas, man får verkligen försöka hejda sig för att det inte ska spreta iväg allt för mycket :) Själv har jag Matteus i blandade men samstämmiga toner och tycker de är toppen. Ha det gott, kram Katta
Måste jag absolut testa:))
Ha en bra onsdag!!
Kram från Norregård
Tack för smarriga receptet och för din gulliga kommentar hos mej! Det värmer!
Kramar Eva-Mari, med rötterna i Falun.
Åh va det ser gott ut! Tack för recept! Såå fint på köksbild i nedre inlägget oxå! Kul med lite variation i färger precis som du säger! :)
Mmmmm vad det ser gott ut! Det måste jag prova i vår :)
/Pernilla
Ps. Tack för hälsningen hos mig! Blev så glad : )
Mmmm...mumma.....
Ha det fint i vår-rusket!
Kram Agnetha
Mmmmmmmmmmm...
Kram Annika
Skicka en kommentar