Rabarber. Så mycket gott man kan göra utav den växten. För att inte tala om bladen, som är så vackra i ett enkelt krus på köksbordet....

Ikea Livet Hemma har så mycket vackra bilder numera så man kan ju inte låta bli att uppmärksamma dem, tur för dem:)  Roland Persson heter fotografen för dessa bilder.

Rabarbertiden är här och så mycket gott man kan göra!  När jag hade gäster förra fredagen bjöd jag på rabarberkompott med kaksmulor och kesella varvat. ( Koka rabarbern med socker och ev en vaniljstång ca 5- 10 min)


Denna rabarbersaft ser väl lockande ut!  Förra året gjorde jag rabarberlikör, enkelt och mycket gott, mitt inlägg och recept hittar ni här.

Eller varför inte göra min goda sommarmarmelad, god till ost, receptet och inlägget hittar du här.

Syns i morgon igen, då ska jag visa mitt senaste fynd!!

11 kommentarer:

Hulda sa...

Delikate og vakre rabarbrabilder du byr oss på, Mari! :) Fristende!

Lyckans Smed sa...

Härligt! Jag är också en stor fantast av rabarber, som är så utomordentligt gott till så mycket! Nu gäller det alltså att njuta + att jag fryser in för framtida behov

Meta sa...

Hej1
Verkligen gott med rabarber kika in till mig får du tips på en lättgjord rabarberdricka som är jättegod med en isbit när det är varmt.
Det är så kul att få bra tips på grejer att göra av allt i sin trädgård. Tack för det!
Kram Meta

Lena sa...

Ser verkligen gott ut! Hinner man inte koka och greja är det ju så enkelt att bara skiva o frysa in till vinterns pajer o kakor!

Linda sa...

Oj så fräscht det ser ut med rabarbersaft! Nu blev jag otroligt sugen på rabarberpaj. Eller så som jag åt rabarber då jag var liten. Doppade i socker, och bet rakt av! ;)

Ha en fin kväll!

Kram Linda

svart vitt och rött sa...

Det ser jättegott ut med saften! Synd att jag aldrig gör saft för det är otroligt gott!! Jättefina bilder... håller med! :-) Kram

Annas skattkammare sa...

Mmmm, älskar rabarber och förstår inte varför jag inte har egna i landet, har tänkt skaffa varje år sedan vi flyttade hit!
Kram Anna

Norrfrids Eija sa...

Så läckra bilder och av erfarenhet ;) kan jag nu säga att rabarberkompotten är supergod! Ska se om inte jag kan få till något av rabarbern som växer så det knakar härhemma!

hemma hos lilla mej sa...

Bara så himla gott med rabarber.Härliga bilder.Ha en skön kväll.Kram Rita ♥

Designe sa...

Åh så gott det ser ut och så läckra bilder! Mmm...din rabarberkompott var supergod! Likören likaså för den fick jag hos dig ifjol och sen gjorde jag den oxå! Supergod! Jag måste ta och göra nåt gott av rabarber jag med, blir så sugen! :)

Juliannie sa...

Varm rabarberkompott till vaniljglass... mmmm... nu vet jag vad som blir fredagkvällens dessert!