Göteborg, jag älskar den staden, här skulle jag verkligen kunna tänka mej att bo.... men, jag är glad över att jag har möjligheten att besöka stan på mina långraster i jobbet och får ligga över och hinna njuta av stadens utbud....

Jag har en kategori i min blogg som heter "Caféer och andra guldkorn". Här kommer påfyllning av tips! ( Alla ord med kursiv stil i min blogg är klickbara och innehåller länk till stället i fråga..)


Först ut är detta ljuvliga cafe, i Trädgårdsföreningens stora grönskade och blommade oas, mitt i stan!  Jag pratar om Rosencaféet. Underbar miljö, ute som inne, många sittplatsreer och gott fika!  De har även mat och vin....och samtidigt kan man kika runt i den enorma trädgården som har ett fantastiskt utbud av växlighet!

 



Rosencáféet på håll, sett från andra sidan kanalen, massor av grönområden, mitt i stan!


Från rosenträdgård till rosentapet, detta ljuvliga lilla café på haga har jag skrivit om förr, otroligt mysig fikamiljö och massor av hembakt! Le Petit café



Läckert va?


...och när man ändå befinner sig i gamla Haga kan man lika gärna ta en promenad upp till gemytliga Linnéstan!  Här skulle jag inte ha ngt emot att bo;)  Ljuvliga små cafér och vackra hus. Saluhallen Briggen, mycket smått och gott och massor av bra lunchresturanger under samma tak, för alla smaker, värt ett besök!

Ett riktigt läckert gatucafé i Italiensk trendig stil är Bar Italia. Man får verkligen en continental känsla, urläckert, gott kaffe, skön stil!


Saluhallarna har goda ostar i överflöd men är man i Linnéstan kan man lika gärna kika in till Linnégatans Ostaffär...


Nästa ställe är inget café utan mer Bar & Resturang. Inga rosor så långt ögat kan nå men mycket läcker "rå" miljö i ett gammal magasin intill kanalen, inte långt från Fiskekörka....Inte billigt men heller inte överdrivet dyrt, verkar vara bra kvalité på maten...





Lagerhuset heter denna läckra resturang!


Fikat med ljuvlig Sverigebakelse med hallongrädde intogs slutligen på Rosencaféet.....Idag är det examen i stora delar av landet , mao inte så mycket bloggtid kanske, men vi ses senare i helgen igen!

17 kommentarer:

Vibeke Sæther Svenningsen sa...

Tusen takk for ferie (altså semester..)inspirasjons tips ! Nå vet jeg hvor jeg skal i sommer:))))Du har bare en fantastisk blogg,herlige bilder og gir slikt som dette:INSPIRASJON!! Takk igjen:)


Klemmer fra Vibeke

Anonym sa...

Håller med dig, Göteborg är en helt underbar stad! O jag älskar att bara strosa runt där. Tur att dottern bor där, så man har många anledningar att fara dit
Härliga cafeér, restauranger, o miljöer som gör en rent lycklig
Sedan som grädde på moset, så är Göteborgarna helt underbara.
Ha en härlig dag, vi skall uppvakta en student som säkert så många andra.// Kicki

Annika B sa...

Ja nu är det ju nästan så man tycker det är lite synd att ingen son ska spela Gothia Cup i år....
Men spar tipsen till en annan gång.
Trevlig helg!

Lilla Majken sa...

Vad roligt att du hittade till min blogg, jag brukar smyga in på din fina fina blogg. Vad kul att du visar bilder från Göteborg, vi bor 3 mil söder om, och fick ändå fina tips från dig. Jag hade ingen aning om restaurangen i Lagerhuset till exempel. Rosencaféet är ljuvligt.

Kram Therese

Casa of Mia sa...

Så fantastiskt roligt att jag hittade till din fina blogg och ditt fina inlägg från "min" stad! Underbara bilder och så kul att läsa, kram

Tina sa...

Och vem tror du har mer varit och fotat där i veckan, he he..

Kraam o trevlig helg!

Lena sa...

Göteborg är en underbar stad!!! Vackra bilder på fantastiska platser!

Maj sa...

Bra med en påminnelse om caféer och miljöer lite vid sidan av centrum. Tyvärr blir det ofta Kungsgatan med omnejd när jag är i stan och uträttar ärenden. Bor i Kärra ca 20 min med bussen. När man ändå är vid Rosencaféet måste jag tipsa om vårt nya Hotel Clarion vid Drottningtorget. Ett helt annat koncept men ett Smultronställe iallafall. Bilder finns på min blogg./M

n o r d i n g å r d e n sa...

Clarion tänkte jag ta med!! ;) Så lustigt att du ovan nämner detta,tack för det! Har hört att det är ett guldställe, men har bara sett utsidan. Ännu... ,mari.

Designe sa...

Men ÅH vilka underbara caféer och butiker!:) Göteborg är mysigt och känns inte så stort som det är! Linnéstaden gillar jag!..Så kul att upptäcka nya caféer så där! Du, kakan där på sista bilden ser ju supergod ut! Ha en fin helg whereever you are! :)

Millas hem sa...

Så mysigt allt ser ut! Hade gärna strosat runt där....några timmar!=)

Lilla bakelsen ser helt ljuvlig ut!
Trevlig helg!

Kram Camilla

♥ Fyra årstider sa...

Å vad många bra tips, blir flera turer till Göteborg i sommar.

Kram Lotta

Min lantliga dröm sa...

Vilka bra tips! Dessa ställen ska jag definitivt besöka nästa gång jag kommer till Götlaborg :)

Ha det gott!
Kram Ulrika

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Gokväll :)
tuusen tack...Jag har mest varit en Stockholms person då huvudkontoret till mitt jobb ligger där... Men sen flyttade min syster till Göteborg och jag har mer o mer lärt mig älska den staden.. Nu har jag ju mer att upptäcka... tack snälla o stor kram till dig.
jessica

busana muslim trendy sa...

Thank you for posting this. It’s exactly what I was looking for!

lisashus sa...

Åh, vilka härligt vackra platser från Göteborg! Jo, jag håller med - Göteborg är en härlig stad!
Säkert har du också en förmåga att hitta smultronställena!
Lisa

Cattis sa...

Tack för alla fina tips från Göteborg. Kommer att besöka Göteborg på semestern så då kommer jag att gå i dina fotspår.

Kram Cattis