Detta är vad det handlar om, och det kommer det fortsätta att göra!


Jo nog är det värt att ställa till med kalas....om några veckor har jag bloggat i hela 6 år, jag är alltså inne på 7e bloggåret, inte klokt!  Det är klart att bilderna, idéerna, tiden för fotografering och även inspirationen tryter emellanåt, då kanske det blir lite glesare mellan inläggen eller att jag använder mej utav någon gammal bild, om det ännu ser ut så i dagsläget vill säga.....

Jag vet också att under så många år så försvinner vissa bloggbesökare likväl som det kommer nya. Och därför kände jag att jag kunde kosta på mej en resumé, bilder som inte är nya för alla men kanske en del av er. Och så ville jag sammanfatta vad denna blogg handlar om!


Jag drömmer mej bort till försommaren.... Lillstugans veranda, här skiftar jag färger varje sommar, just denna sommar var det rosa mårbacka i fokus, något år har det varit vita och även ljust gula...sommaren -13 är inte riktigt planerad ännu men snart..( efter ett par år med knallröda pellisar på gården med blåa inslag lutar det åt en sommar med pastellfärger och silvergrått..)

Pelargoner är i alla fall Nordingårdens sommarblomma nummer ett.


Här lever jag i mitt 1700-talstorp på landet utanför Falun. På Nordingården. Uttalas Nordin-gården, efter en smed med namn "Nordin" som levde här förra seklet. 

Huset är tyvärr lite sönderrenoverat på vissa ställen kan jag tycka men vi trivs bra här och så är den bedårande Lillstugan alldeles intill. Här på gaveln har jag min planteringshörna, det är lycka att kunna stå och skvätta med jorden där i maj....förutom Pelargoner brukar vi också göra små försök med tomater, chili och paprika men.... ett växthus står högt på önskelistan!


Altanen är den jag gillar sämst, jag brukar säga att den är för stor till huset i övrigt, vintertid liknar den mest aktern på Silja Line men om sommaren bäddas den in i humlegrönska och blir riktigt trevlig... den röda gungstolen köpte jag förra året på Ikea, här trivs både jag och katterna....
Tapet: Duro, Kjellbergska gården 088-02
Varje år brukar man kunna sammafatta vad som hänt i inredningsväg. Detta året har jag inte medverkat med några nya inredningsreportage men dock två som förekommit i andra tidningar andra år, det ena reportaget var i Älskade Hem/Tove i somras och det andra i en finsk inredningstidning nu i höstas. Jag kan väl känna att jag har förekommit nog mycket nu, för är man inte delaktig i själva jobbet så kostar det mer än vad det smakar....

...rent inredningsmässigt här hemma har det heller inte gjorts så mycket detta år MEN, denna tapet kom upp i hallen och det valet känner jag mej mycket nöjd med! En svartvitmönstrad tapet, känns modern fastän trycket är gammaldags.



Det andra lilla projektet jag hade i somras var att "inreda" logen. Slänga ut allt skit som bara stod och tog plats för att i stället göra en "lantlig festlokal", kanske inte används så ofta som jag skulle vilja men å andra sidan har vi mer öppna fria ytor än förut...


I Nordingårdens blogg bjuds det även på fest då och då, tips på ostar och viner och ett och annat matrecept förekommer ..


Självklart förekommer mina gulliga vänner Eskil och....


...Sören då och då. De gillar att vara med matte och dona...Här ligger i Sören i lådan där jag skulle plantera blommor men han ville självklart pröva ligga i den. Bara just därför....
Tapet: Duro Soltorp 015-01
Tapeten jag har i Lillstugans kök. Gillar den mycket.


Tapet: Duro Västansjö 064-07

..och tapeten som vi satte upp för drygt ett år sedan i Lillstugans gästrum. Denna är gammaldags och jag gillar att hålla mej till den typen av färger och mönster i denna gamla stuga som är från mitten av 1800-talet....( yngre än det permanenta huset dock..)


En glimt av vardagsrummet inne i huvudhuset. Mer bilder av både rum, hall och Lillstuga finns givetvis i min blogg och under "etiketter".

Kan tyckas "sjukligt" att blogga om sitt hem. För vissa. Men det är väl främst de som inte har förståelsen för detta intresse, fast numera är det inte konstigare än att blogga om sitt fiskeintresse, att visa upp sin fiskefångst eller blogga om de resor man gjort världen över eller om sina kläder eller smink!  Detta är hemmets "smink".

Att blogga är väldigt givande. Det handlar inte om att skrytigt visa upp sitt hem, för då skulle jag haft en helt annan kaliber i hemmet. Att få fota, arrangera och styla är mitt sätt att få uttrycka den lilla kreativa sida jag har, ett sätt att "måla". För jag kan varken måla, sy, baka, pyssla eller handarbeta så detta är mitt stora intresse och som gör att jag mår bra.

Sedan är det givetvis en bonus om jag kan glädja ngn annan och se att så många kikar in på min blogg. Jag själv njuter av att besöka andras bloggar likväl som att bläddra i inredningstidningar...


För de som inte brinner lika mycket för heminredning som mej så brukar jag också titt som tätt tipsa om caféer, krogar och restauranger i andra städer. Ofta Malmö, Köpenhamn, Göteborg och Dalarna. Men även Tyskland och Österrike har förekommit.( Godbiten på bilden har min vän Lisbeth bakat..)


Ganska ofta tipsar jag också om butiker i nämnda städer och såklart butiken där jag själv jobbar som timanställd och sköter dess blogg och facebook. Gruvgatan 13 i Falun.En härlig butik med massor av godsaker, gamla & nya möbler, stort sortiment av inredningsdetaljer, kuddar, textiler samt belysning- i hela fem rum!


Bästa tiden är givetvis sommaren, att få ta ut sin frukost på bricka och sitta här på sin gård och läsa morgontidningen- det är lycka!


Nutid och tillbaka inomhus i köket. Jag har tagit in några syrenkvistar som nu visar grönska, ett sätt att få vår lite snabbare! 

TACK för att ni orkat läsa hela denna resumé och stort tack till alla som följer min blogg och till alla som följer, dvs "gillar" Nordingårdens facebook! 

Och- till er som bara kikar in, det glädjer mej oerhört!  Man kan givetvis inte blogga hela livet ut men jag har inga planer på att lägga av detta året i alla fall ;)

Mari på Nordin-gården ( mina inredningstänk i inlägget under..)

36 kommentarer:

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så många fina bilder du bjuder på genom åren. Har följt dig ganska länge och finner alltid inspiration när jag lämnar din blogg.
Hoppas det blir många fler år.
/Theres

Torprosen sa...

Härlig resumé av din blogg! Tillhör den där sorten som kikar in varje gång du gjort ett inlägg men som tyvärr inte kommenterar så ofta,trots att jag själv tycker det är såå kul med kommentarer..I vilket fall som helst så gillar jag din blandning på bloggen. Bor själv på en liten gård så det är klart inredningsstilen tilltalar mig mycket! Ha en god fortsättning på det nya året! Kram Torprosen

Anonym sa...

Tack för alla inspirerande bilder. Följer din blogg nu & då men nån kik i veckan bli det alltid. ;)Flera tips som jag snappar upp.
/Kristina

Solstrimmor sa...

Kära Marie. Fortsätt på samma sätt... det är en fröjd att kika in hos dej:) Grattis till så många bloggår, tänk att det redan gått sex år!

Ha en solig dag!
Kram Eva-Mari

Rapport till Vänfors sa...

Å, vilket härligt inlägg. 6 år...Snälla fortsätt 66 år till...minst:)
Kram Annika

Hulda sa...

Jeg har fulgt bloggen din helt fra starten, tror jeg, og den er en favoritt. Liker den jordnære, enkle stilen din, du har gitt meg mange gleder med bildene dine. Har selv denne fine landstilen hjemme. (Som du vet. ;) ) Håper du vil blogge i flere år. Fine bilder du har valgt ut her.

hemma hos lilla mej sa...

Grattis till dina 6år .Bara så himla härlig blogg har du och jag får bara så mycket inspiration.Ha en härlig dag.Kramar Rita ♥

In my house sa...

Ååååå vilka härliga bilder!!! önskar dig en fin vecka..

kram josse

Helena, The Swenglish Home sa...

Wow, Mari, vilken fantastiskt fin sammanfattning, dels av vad just din blogg står för och innehåller, dels din beskrivning om varför du bloggar.

Just det där att de flesta av oss inte bloggar för att "skrytigt" visa upp våra hem, utan att det dels är ett utlopp för vår kreativitet, dels ett utbyte av inspiration för likasinnade. Jag förstår om en del "icke-bloggare" kan uppfatta det på annat sätt, och visst finns det kanske de som har ett behov av att "visa upp" en speciell fasad, image, eller vad det nu kan vara, men de flesta av oss har ju en helt annan "bloggfilosofi". Tror jag i alla fall... .:-) Hur som helst så beskrev du det så bra, och hos dig får jag heller aldrig någonsin någon "skrytkänsla", bara intressant och trevlig inspiration!

Och bilderna är förstås lika ljuvliga att beskåda denna gång som när du publicerade dem tidigare på bloggen!

Kram på dig och hoppas värmen kommer både till Sverige och England snart!!!
Helena

Unknown sa...

Det var mange deilige bilder å se på en iskald januaronsdag. Takk!!

svart vitt och rött sa...

En kanonfin resumé! Jag hittar alltid in till din blogg med jämna mellanrum... alltid inspirerande och massor av fina fotogrfier! Keep up the good work i många år till... och grattis till ett kommande sjunde år!

Annas skattkammare sa...

Jättefin resumé! Och jag kommer fortfarande att följa dig, du har ett så fint hem och inspirerar alltid med dina inlägg!
Kram Anna

Viola sa...

Vilken härlig resumé..jag finns kvar men hinner inte kommentera så mkt längre..har fullt upp i butiken min..och du betyder ju extra för mig..det var ju du som hjälpte mig in i bloggvärlden med goda råd och till sommaren så är det 5 år sedan...inte klokt..VIOLAkramar

Karin S sa...

Inspirerande och härligt att läsa samt alla vackra bilder!! Du är verkligen jätteduktig på att berätta!! Man "fylls" av lugn o harmoni... Hoppas du fortsätter ännu fler år! /

n o r d i n g å r d e n sa...

Tusen tack allihopa!!! Och extra tack till "Kristina" och så Karin S ;) - blir så glad som lämnar kommentar trots att ni inte har egna bloggar, blir så glad!!! Mari.

Stina sa...

Underbart myisga bilder.

Ja, det är en äkta bukett. Hittade tistlarna i blomsteraffären i Kupolen och så köpte jag lite grönt till. Väldigt fint faktiskt.:-)

Ja, Maya har skaffat en liten Alfred. Han är så liten och pluttig nu efter det att han blev klippt.

Kram Stina

blockethuset sa...

Vilken härlig resumé..!

Norrfrids Eija sa...

En lysande resumé och ett lysande inlägg. Har följt din blogg nästan från start (och du var en av de första, en riktig pionjär och förebild för mig)
Ser fram emot att följa din bloggresa i minst lika många år till!

Huset på Backavägen sa...

Härlig resumé. Jag har följt dig länge så fortsätt blogga på, det inspirerar. (Jag har gjort lite reklam för Gruvgatan 13 idag).

Som sagt, bara inspirerande!!

Hem och Harmoni Marie sa...

Hej Mari!
Nu var det evigheter sen jag kommenterade men jag är här och läser varje nytt inlägg.
Allt är som vanligt fint hos dig och du är en stor inspirationskälla.

Önskar dig en fin vecka,
kram Marie

Tess sa...

Grattis :) Har nog inte följt dig i alla åren men iaf i fyra tror jag :)
Kram

Halmhatt och mamelucker sa...

Vilken bra resumé! Jag hoppas förstås att Du fortsätter att blogga lång tid framöver. Får aldrig någon skrytkänsla i dina inlägg bara massor av härlig inspiration från Dig som gillar det som gör livet lite godare, lite gladare och har ett mycket personligt hem och massor av vackra bilder och är generös nog att dela med Dig av allt detta.

Det finns många inredningsbloggar som är platta och ytliga. De tröttnar jag på direkt. Hos Nordingården kikar jag däremot gärna in. Många tips har jag fått här både på smultronställen i vårt avlånga land, mat och vin. Inspiration kan man väl aldrig få för mycket av? Så tack Mari för det och för att Du peppat mig som är nybörjare i denna bloggvärld.

Och till helgen blir det kyckling med ädelost och äppeltzatziki. Gissa var jag fann receptet?

Så ha ett trevligt 7 års kalas!

Kram Annika

Linneagården sa...

Så mycket du har inspirerat under åren, med bilder & text.
Jag är ju en trogen följare av din blogg & det var "Guldkant på livet" som var starten till att jag oxå börja blogga för många år sen!
Fast jag inte lämnar avtryck/hälsning varje gång jag kikar in här nuförtiden, så är jag ofta här & kollar.

Fortsätt i samma anda Mari.
Kram kram från en gammal bloggvän
//madelene

Unknown sa...

Hej!
Fantastiskt fin resumé och vackra bilder från din vackra gård.
Är ny i bloggvärlden och har nyss upptäckt hur mycket fantastiskt det finns i detta medium.
Kram Yvonne

Prinsessorna på Bellevue sa...

Underbara bilder och inspiration och så många kloka fina ord! Har jämt uttalat din blogg fel, men nu blir det ändring...

Kram
Petronella

Ewa`s Galleri sa...

Grattis till alla 6 åren som bloggare
Du har ett så fint hus o hem ,som jag uppskattar mycket att du visar oss
Härligt inlägg
ha en riktigt skön torsdag

Lerblomster sa...

Roligt att du hållit på så länge och hoppas du fortsätter att sätta guldkant på bloggvärden! Du är så bra på detta! Grattis till 6 år! Kram Annika

Halmhatt och mamelucker sa...

Fort och fel.... Du får fira 6 år först :-) inte 7 års kalas

Gabriella sa...

Åh vilken fin summering, så härlig!=)

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej fina Mari.
Vilken underbar resumé.
Jag uppskattar din blogg enormt mycket och tycker att du alltid visar inspirerande bilder och värdefulla tips :)
Grattis till dina härliga bloggår!
Stor kram
Jessica

Anna sa...

Vilket härligt inlägg!
Jag har följt dig under snart 4år och gillar verkligen det jag ser!

Kramen!

Urban white sa...

Så fina bilder och underbar resumè - jag älskar din blog - det är min sätt att få lite för min längtan efter den svensk inredning stil och frisk up språken.
Hälsningar
Kathrin

Maj sa...

Jättetrevligt inlägg!

Designe sa...

Har ju tittat in här men glömt kommentera!:) Superfina foton och du får verkligen till det här på din blogg och hemma såklart för det är ju det vi ser här! :) Jag fortsätter att titta in här och mysa och njuta! Låter kanon det att du fortsätter blogga! Ses snart igen! :)

G:a Affären sa...

En härlig resumé både när det gäller dina bilder och din inställning till bloggandet. Grattis också till dina sex år och jag blir så glad att du inte har en tanke på att sluta!
Jag har följt dig länge och trivs i den här vedspis- och trasmatte atmosfären!

Kramar
Cia

Jenny sa...

Vilken söt katt och mysig bod!