Torftigt på ytan..För ett par år sedan i min gamla blogg Guldkant i Livet visade jag denna bilden, eftersom jag inte är hemma och inte har så många inlägg på lager denna vecka så tänkte jag att denna kunde jag bjuda på igen, då skrev jag så här:

....redan vid så här unga år gillade jag det som satte guldkant på livet, i alla fall det jag ansåg göra det, som att hjälpa till med grisarna hos mormor tex..vi ser ut som fattiga barn från något östland, det var dock på 60-talet i norrland.. Min kompis hade inte ens skor på sig, jag var rustad för en dag i ladugården som synes, med gummistövlar, "lagårdsjackan" och hilka ( huckle/sjalett.)

21 kommentarer:

(eddas) sa...

Festlig bilde...ja tiden har forandret seg:)
ha en fin fin dag
eddaKlemmer til deg:)

mig & alice sa...

Hej min vän.

Men du vad du var lik dig...såg direkt vem som var du :-).

Tyvärr hann vi aldrig smaka av Likören...men det doftade väääääldigt mycket kaffe av den...så det är nog en fördel om man gillar kaffe iallafall :-).

Hoppas att du har det bra annars och att du får vara hemma lite.

Kraam
Melinda

Anonym sa...

Hi hi. Så sööööt.
Har en bra dag.
"S"

Hulda sa...

Det bildet husker jeg! Dere var så fine begge to. :)

Gnistrande snö sa...

Nämen åh vilken fin bild, det raraste jag sett på länge, underbart helt enkelt! Söta, söta Du och din kompis :-)

Kramar Katarina

Lisas torp sa...

Åh, så söta ni är! Ja, det där med guldkant är ju individuellt, jag tror ändå att jag vet ungefär hur dina guldkanter ser ut, och jag känner igen mej, även i ladugårdskläderna!
Kram
Lisa

Margareta sa...

Jag känner igen mig. Så såg vi ut även i Småland ute på landet på 60-talet. Visst kan det vara den enklaste sak som sätter guldkant på livet.

ha en bra vecka!
Kram Margareta

Mina dagar sa...

Men Mari, hur söt får man vara??
Ååååh vilken fin bild!

Mjölkkannan på trappen ger mig barndomsminnen! Mormor Hade kor och sålde mjölk till grannarna. Hon hängde alltid ut dessa kannor på en spik på väggen och varje morgon kom dom och hämtade sin mjölkkanna:)
Må bäst!
Kram Eva

Designe sa...

Så kul att se den gamla bilden igen! Härliga minnen! Ha det bra i veckan! :)

Annas skattkammare sa...

Så söta små tjejer! LÅter som en härlig barndom att mjölka och växa upp på landet!
Kram /Anna

Josefine sa...

Hei Mari..

Ikke noe problem å få noen av dine koselige bilder i reprise. Så søte dere var, sikkert kjempekoselig å få hjelpe til med grisene...tipper mormor syntes det var kjekt å ha dere der og:)

Min mormor hadde også griser. Husker at jeg syntes det var god lukt når hun sto å rørte grisemat i en stor bøtte...hi.hi

Ha en fin onsdagskveld, stor klem

Livet på Vestergård sa...

Ja en dag i ladugården var ju hur roligt som helst i den åldern :)Jag fick ibland vara med mormor eller farmor när de skötte korna och det var roligt!
Ha en skön kväll!

Kamomilla sa...

En fin bild, ett härligt minne.
Jag var för det mesta klädd i bara strumpbyxor, t-skirt och jympadojor utan snören i den där åldern :) Det var inte så nog då som nu.

gamla skolan sa...

Åh ! vilken underbar bild ! Kul att ha den kvar ! Ser nästan ännu äldre ut , tänker mig nästan 100 år tillbaka ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

MormorRuthsAnn sa...

Hej Mari!
Härlig bild måste jag säga!! Ja, jag levde inte på 60-talet så jag vet inte riktigt hur det såg ut då ;) men 70-talet då jag kom till världen såg ju ungefär ut sådär också....hihi..

Vi hörs igen!

Kram Ann

Tanten sa...

Underbar bild. =)

Home No.1 sa...

Hihi Mari skulle lika gärna kunnat vara jag =) Kram Annica.

Inspiration i vitt sa...

hej sötis, vilken underbar bild, åå vad jag gillade den, så söta ni var där ni står och ser så förväntansfulla ut, härligt.
Kram på dig/Ingela.

andi sa...

Så söta :)

Trevlig Valborg!

Marieberg sa...

Vilken underbart skojig nostalgibild. Det var ju precis så där som vi såg ut då :-)

Helena Dovier sa...

Vad kul att få se bilden - jag har en nästan exakt likadan på mig själv från min uppväxt på en bondgård i Småland :-). Jag har också tänkt många gånger att jag ser ut som ett fattigt öststatsbarn på min bild, men jag antar att det var så de flesta "bondbarn" såg ut då. Tiderna har definitivt förändrats mycket sedan dess!

Kram från Helena