Bakom kulisserna...

Bild på mej från reportage publicerad i Allt om fritidshus.

Bloggvärlden är härlig!  Och att blogga är det bästa och roligaste jag gjort!  Denna blogg har jag haft i drygt 1 år nu men jag har bloggat sammanlagt i snart hela 4 år!  Inte klokt va fort det går när man har kul!

Men bloggvärlden är ju bara en ytlig del av ens liv. De allra flesta förstår det men kanske inte alla, det ser ut som ens liv bara är en dans på rosor... Ja, jag är en livsglad person som njuter av livet men som alla andra har man motgångar och bekymmer, ngt man inte vill delge här förstås, det är ju inget kul att läsa om sådant, i denna värld vill vi bli inspirerande, lockade och glada! Jag har valt att inte ha med så jätteprivata saker i min blogg, för jag tycker inte det passar in i denna kategori av bloggar. Och det passar heller inte mej i min sits, bloggen kan vara bra att ha som referens tex.

Förutom att jag brinner för livet och det som sätter guldkant på det så måste ju jag som alla andra arbeta för att överleva. På arbetsfronten har jag haft det tufft ett par år, en del orättvisa, oflyt och motgångar. Jag har jobbat heltid i så gott som hela mitt liv, tills för några år sedan, då min arbetsplats i Falun lades ned. Efter det har jag skvättat och småjobbat, vikat och varit timmis, praktikserat och studerat. Det har gett mej så mycket och jag har trots allt även träffat många trevliga människor under resans gång.

Är i dagsläget timanställd och har de sista tre vintrarna arbetat heltid på annan ort. Långt hemifrån. Slitigt och dyrt men jobbet som sådant älskar jag, kollegerna och kunderna! Och arbetslös vill jag inte vara så jag hoppas så innerligt att jag får chansen att jobba där igen eller någon annanstans.
Jag står i bostadskö i Sthlm, Sundsvall, Västerås och Östersund, så ni hör, jag är ganska flexibel, fast jag trivs hemma så klart. Men sitautionen är som den är och jag har många järn i elden och brinner för mycket...

Det var det jag ville säga. Jag arbetar den tid jag får. Och så glad om jag hittar ngt mera på hemmaplan eller annan ort! Så om någon som läser detta har ngt arbetstips tas de tacksamt emot på min mail. Arbetslös på halvtid men långt ifrån sysslolös. Tack för att ni kikar in här-vi ses i morgon igen! nordingarden@gmail.com

27 kommentarer:

Lisas torp sa...

Grattis till alla bloggåren! Tänk, vad tider går snabbt!
Ja, din blogg har varit inspirationskälla för många, dessutom har du ju förekommit i flera reportage! Jag kan aldrig se mej mätt på ditt vackra hem!

Precis som du säjer så väljer man ju vad man vill lämna ut här och ibland kan det säkert vara skönt för en själv att bara välja ut de finaste och goaste bitarna, och kanske hjälper det en också att se på sitt liv med lite mera positiva ögon, även om man har det tufft.

Knepigt det där med arbete, särskilt om man bor i en mindre ort!
Hoppas verkligen att det löser sej för dej.
LÄgenhet i Stockholm är nog inte lätt, om man inte har väldigt mycket pengar förstås...!
Sen finns det ju 2:a handslägenheter förstås med ofta begränsad tid och rätt dyra pengar.
Jag har studenter på nära håll och ser vilka otroliga problem många har med boendet! De får flytta runt flera ggr per år!
Önskar dej lycka till med ditt sökande och ditt fortsatta liv och jag ser fram emot flera sköna inlägg här! TACK för ljuvlig blogg!
Kram
Lisa

Unknown sa...

Hej Mari!
Bra skrivet och bra intiativ, hoppas det löser sig. Är du beredd att lämna din gård alltså. Hoppas du får ett bra jobb i din närhet. Jag skriver inte heller om allt tråkigt som händer runt omkring mig. Bloggen ger bara en liten glimt hur ens vardag är. Jag har ett jättebra fast jobb med hyfsad lön så jag är så nöjd över livet just nu. Kanske skulle jag gå ner i tid, heltid är rätt tufft i bland.

Ha det bra Mari och en stor lycka-till-kram från mig:)

Anna

Mejrams! sa...

Hej Mari!
Är en följare av din blogg och njuter så av den. Tyvärr tillhör jag dem som sällan lämnar hälsningar. Visst är det så som du skriver att bloggen ska vara njutning och glädje och att man väljer vad man vill synas. Precis som det ska vara. Jag önskar dig lycka till med jobbsökandet, det är alltid tufft att stå utan jobb och jag hoppas du hittar ngt i ditt närområde. Kram Merja

(eddas) sa...

Et flott innlegg fra deg..takk for at du deler så mye med oss...jeg velger nok mest og ikke si så mye om mitt personlige liv...men der er vel for at jeg synes det er vanskelg...
Jeg er en mest lett, glad og humørfylt person utad...men her er mye annet på innsiden og:)
håper at dt ordner seg for deg i nærheten av hjemmet ditt...
ha en koselig dag..
eddaKlemmer

Atelier Kari sa...

Ønsker deg all mulig hell få veien videre. Du som inspirerer så mange, håper det løser seg for deg! Ha en fin dag!

Mina dagar sa...

Jag om någon förstår ju verkligen vad du menar med att älska jobbet, kollegorna och kunderna! HOPPAS att du kommer tillbaka på heltid!!!
Du är "rätt person på rätt plats" då liksom:)
Hoppas vi får åka ihop snart!!!
Jag lovar att hålla ögon och öron öppna vad det gäller boende!!
Din blogg är bäst ingen protest..;)
Kram Mari!
Eva

Sussi sa...

Visst är det kul att blogga! Även om jag inte har varit lika framgångsrik som du... *smile*
Jag hoppas verkligen att du hittar nåt som kan fylla ut de timmar som du behöver för att komma upp till en heltid igen! För så är det ju...man vill jobba, det behöver man både för själen och plånboken. Men jag är HELT säker på att det löser sig...du är ju ett under av flexibilitet med alla de platserna som tänkbara arbetsplatser.
Håller tummarna för dig!
Kram
Sussi

Fröken Grön sa...

Jättebra inlägg idag! Jag är nog lite som du, vill inte vara för privat på bloggen utan försöker hålla en lagom distans. - Personlig, men inte privat. Tycker att du har hittat en jättebra balans i din blogg, som jag gärna läser!
Lycka till i jobbsökandet, - jag är själv i samma sits efter att ha lämnat livet i storstan bakom mig. I glesbygden växer inte jobben på träd, precis, så man får nappa på det som dyker upp.
Må så gott!
/Anna-Karin

Made in Persbo...Carina sa...

Vilken kämparanda du har! Jag hoppar innerligt att det ordnar sig för dig så du får en heltidstjänst på hemmaplan och slipper ha det så tufft framöver.

Varma kramar
Carina

♥ Pia... sa...

ja men visst mari..att blogga har bara varit hur kul som helst och öppnat en helt ny värld även för mej..kanske jag inte hållit riktigt samma stil på bloggen som du men tycker ändå att det har varit en mix som passat mej..även liiiiiiite av det där tråkiga.. men för det mesta vill jag ha en positiv anda..för det speglar mej mest.. Du är en av de där som jag följt hela tiden av mina snart fyra år i bloggvärlden. Inpirerande och sköna vackra bilder som du bjur på det är en fröjd att ta del av det.. på ¨nåt sätt så är du inte en sån där perfekt person när allt är tillrättalagt i samma stil..förstå mej rätt nu:)..det är posivt det kan menar.. och jag formligen älskar att sitta och titta in i ditt kök och i lillstugan för att drömma mej bort en stund..för det är det jag gör en hel del i bloggvärlden..drömmer:). så fortsätt i samma anda ..länge till.. kram..Pia

Nordljus sa...

Sååå synd att vi inte har råd att anställa dig för du skulle ju vara klipp och skuren för NORDLJUS :))
Jag har dig i tankarna om vi expanderar i framtiden :)) Man vet ju aldrig vad som händer!
Kul att du gillar Sundsvall!
Kraaaam
Lina

Fru Ekeby sa...

Jag önskar dej Lycka till! med jobb och boendet!
Hoppas det löser sej!
Du är min favorit bloggare!
Du skulle bara veta så mycket inspiration du ger!

Mariette sa...

Hej Mari!

Så himla bra skrivet!

All heder åt dig,- och din blogg är en riktig klippa vad det gäller att leverera!

Jag hoppas detta kan ge något bra "napp". Att vara en människa som ligger i, är positiv och framåt och villig att arbeta med diverse är en stor fördel! Det brukar ge resultat!

Trevlig tisdag!/ Mariette

Designe sa...

Den där bilden är så härlig! Du gör det verkligen bra som tar extrajobb här och där och är öppen för att jobba på andra orter! Jättebra skrivet! Hoppas det kan ge något napp! :)

annika sa...

Hej Mari!
Vilken tur att vi kan använda bloggar för olika ändamål. Jag tillhör dem som noga väljer vad jag bloggar om.
Att vara ständigt arbetssökande måste vara jobbigt. Vilken tur att du är så flexibel så du har en större yta att söka jobb på. Hoppas att du kan få ett mer långvarigt jobb så du vet vad du har att rätta dig efter.
Kram
annika

Hulda sa...

Skjønner godt at det må være slitsomt med jobb langt hjemmefra. Du som er så hjemmekjær, kan jo ikke syns at det er noe bra. Håper virkelig at det kan ordne seg, slik at du får jobb i nærheten av der du bor. Klem fra Hulda i Ingeborgstua. :)

Marie sa...

Jättebra skrivet Mari, precis som du väljer jag noga vad jag skriver om på bloggen, vill heller inte vara för privat.

Håller alla tummar jag har för att det ska ordna sig för dig med jobb!!!!

Kram Marie

20-talshuset sa...

Håller med om att man normalt bör hålla sig till det bloggen är tänkt att handla om. Men ditt inlägg berör verkligen för man vill ju att det ska finnas jobb till alla som verkligen vill jobba. Att du sen verkar ha så mycket att ge och är så bra på så mycket. Det är ju slöseri att inte få användning av dig. Det visar du ju verkligen på din underbara blogg. Vi är många som följer dig! :-) Håller tummarna för att det löser sig med jobb för dig. Kram Anna

Tidsmästarinnan sa...

Hej Mari!
Vilket fint inlägg, önskar dig stort och varmt lycka till, helt säkert kommer du att hitta något roligt och utvecklande med den sköna inställningen du har.

Jo! Hem & Villamässan! Bilderna på min blogg, den där med emaljen kommer jag tyvärr inte ihåg vem som stod för, men den bilden med glasen är från Årstidens monter (www.arstidenstockholm.se), de gör alltid så snyggt.
Kram på dig, vi hörs!
Susanne

myflower sa...

Dear Mari, I found now your blog and I tell you that it's BEAUTIFUL!!!

Ciao from italy!!

Lantliv i Norregård sa...

Hej Mari!!
Jag är oxå privat på bloggen! Men berättade tex när vår älskade katt blev överkörd och så mycket tröst som jag fick!!! Ibland kan det ju kännas ok....Tog över ett år innan jag visade mig på bild!!! Och har bara gjort det den gången;o)
Lycka till med allt, jag är en trogen läsare av din fina blogg!!!

Kram Malin

lottens vita och gröna sa...

hej mari önskar dig all lycka med din sökning, man vet ju aldrig vem som läser!!

en del folk som läser ens blogg tror nog att dom vet precis vad som försegår i ens liv och att ens hem är offentligt, det är liksom baksidan av där här men jag tycker som du mari där, det finns såååååååå många härliga bloggisar som gör att man trampar på, så länge det är närande ska jag bligga på, när det tär, jepp då slutar jag!
tycker att du verkar vara en helt undebart varm människa mari och hoppas att någon som letar efter en varm en med underbara idéer ska kontakta dig BUMS!!! älskar din inlägg skaruveta fast jag är dålig på att skiva, morr på mig!
må väl, nu kramas vi//lotten

LOPPISLIV sa...

Hej hopp Mari! Grattis till alla dina blogg år, tiden går fort när man har roligt. Jag är likadan, vill inte heller vara allt för privat här på bloggen, men gillar bloggar som vågar. Men alla är vi ju olika och skriver vad som behagar. Hoppas det ordnar sig på jobbfronten för dig. Kramis Paula

Ingela på fröst sa...

Hej,
Tack! Tunnan kom jag över från gamla Vin & Sprit i Sundsvall. Har även köpt en mycket större som det varit sherry i! Luktar fortfarande av båda tunnorna.
Trevligt att göra bekanskapen...
mvh
Ingela

Anonym sa...

i wish i could help but from switzerland can only wish you good luck !
good day to you ! :)
corinne

Marieberg sa...

Man vill vara personlig men inte privat eller som du så bra skriver:
"Men bloggvärlden är ju bara en ytlig del av ens liv."

Men också, som du påpekar är alla sociala medier idag dessutom var och ens referens (på gott och ont), vare sig man vill eller ej. Undersökningar visar entydigt detta.

Hoppas att du hittar en bättre arbetslösning. Att ha dubbelt boende o.s.v. är slitsamt som ingen orkar med i längden hur trivsamt arbetet än må vara.

Trevlig helg.

EvaB sa...

Vilka varma goa stöttande kommentarer du fått! Härligt med den generositet som finns i bloggvärlden. Jag sällar mig till dom som önskar dig lycka till, jag tycker du är fantastisk som är så flexibel och jobbar o bor långt hemifrån ibland.