Oxveckor...


Oxvekorna. Jag läste häromdagen att man förr kallade dem det, de tunga vinterveckorna efter jul och innan påsk. Och så är det nog, fick jag bestämma skulle jan, feb och mars kunna raderas ur almanackan, det kunde vara april-dec, april-dec jämt! Men de som är födda på vinterhalvåret och kanske också gillar vintersport brukar inte hålla med....:)


Nu är julen utstädad och det är ju långt till våren, men man får göra det bästa av saken, plocka in små ljushetstecken, kanske en bukett vide från blomsterbutiken!


Jag har så många ideer  för denna vår. Lillstugans sovrum ska få nya mönstrade tapeter, i ngt mustigare än vitt, skulle vilja ha nåt nytt till hallen också, och sovrummet inne förblev inte rött länge, nu är det bara vitt och grönt:) Man skulle kunna kalla sig galen, men jag väljer att kalla det livslust!


Ha en bra oxhelg så ses vi snart igen! Med hopp om att våren ska komma tidigt, änfast det blir en rekordsen påsk i år...

50 kommentarer:

Puumuli sa...

Jag tycker precis som du när det gäller jan-mars; de är helt onödiga också för mig. Våren kommer hit till oss först i april så man får verkligen vänta på den! Har ett nytt växthusprojekt som väntar i vår så jag står inte ut med vintern längre...

Ha en skön helg trots januari!

Kram
Sari från Puumuli

hemma hos lilla mej sa...

Håller också med att april-december skulle passa perfekt.Men tiden går ganska fort ändå.Önskar dej en mysig fredag.Varm kram Rita ♥

Ett Vitare Hem sa...

Jadu jag håller helt med dessa första månader kan få försvinna för jag har sån vårlängtan, härligt med ideerna du har ska bli kul att se sen!
Önskar dig en fin helg!
Kram/Lena

Dessie sa...

Januari- Februari skulle iallafall kunna plockas bort.. I Mars så kommer ju iallafall ljuset och ett löfte om vår! =)

Ha en trevlig helg

Kram Dessie

JULIEK sa...

Jan og feb er nog inte mina favoriter, men endå tycker jag om vinteren, nær det er vinter med snø och litt kyla. Naturen kan vara veldig vacker då oxå. Jag tycker alla sesonger har sin sjarm, selv om våren nog er min favorit. Tidlig nær dom førsta små knoppar syns och kunn tussilagon har huvudet upp.....då njuter ja : )

Ljuva Drömmar sa...

Nja, jag tycker nog att våra månader ska få vara som de är. Däremot så vill jag ha vitt på vintern annars kan det kvitta.

Det är ju självklart en livsstil och inte galenskap! Tänk vad tråkigt livet skulle vara utan förändring ;)

Hoppas du får en härlig helg, kramar Maria!

My Lovely Things sa...

Ur vackert.
Love love love!!!

Kram Anna

bakom berget sa...

Tittar in för att önska dig en skön helg. Håll ut...snart är det vååår! Kram Åsa.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Er så enig- slett noen måneder fra kalenderen, det burde gå rakt fra desember til april, hahaha! Men nei, vi må nok tvinge oss gjennom de her ukene, hmpf!
Nydelige bilder, virkelig vakre! Ha en fin helg!
Klem

Norrfrids Eija sa...

I love brownt! Det är också nu det börjar ljusna, jag ser solen på dagarna, inte lika mörkt på morgonen heller. Och vitt vitt snö så långt ögat når! Ser du vad positivt tänkande gör för själen?
Ha det gott, Mari
Eija

Mejrams! sa...

Jag gillar inte heller jan-feb men det är nog bra att de finns. Det måste finnas både ying och yang i våra liv. Man brukar ju säga att man ska vara litet sjuk för att uppskatta när man är frisk (ligger litet i det tycker jag). Nej njut av alla månader och livets dagar. Nu måste jag nog också köpa mig en bukett vide på vägen hem, ser så fint ut hemma hos dig! Ha en riktigt skön helg!/Kram Merja

Lisas torp sa...

Just det - så hette de - Oxveckorna! Man förstår att det inte bara är i vår tid som man ogillar januari och februari, men mars är däremot härlig - då har äntligen ljuset kommit på riktigt, så den månaden älskar jag!

Det låter spännande med nya tapeter...!

Ljuvliga bilder!
Ha en fin fredag!
Krma
Lisa

Tina sa...

Står knappt ut jan- februari, mars känns bättre med en massa födelsedagar och kalas. Men oavsett KOMMER våren, alltid något..
Dina bilder gör mig varm i själen, videkissarna är så fina mjuka.

Kram o ha en skön helg!/Tina

HÖNSHUSET sa...

Hejsan!!

Jag håller absolut med dig - dessa vinter månader känns mest som en transportsträcka, en lång sådan :o)

Fin fina bilder !!!!

Ha en skön helg!!

Kram gunilla

Hulda sa...

Flotte vårlige bilder du viser i dag. Så fint med gåsungene i den hvite kannen.

Kunne godt tenkt meg å hoppe over jan og febr, men mars må jeg ha, for da har jeg bursdag. ;)

God helg!

Unknown sa...

Wonderful impressions!!!

Brunkullan sa...

Ja vintern känns som lång! Men jag har en resa till USA att se fram emot i vår i alla fall. Från påsk och 14 dagar framåt:)

Men först har vi min favvotid innan sommmaren. Slutet av februari, början av mars. Då är bästa tiden att vara i stugan. Vårsolen värmer, och det är fortfarande tillräckligt med snö, för att åka ut med skotern och grilla korv:) Samt fjällen, inte att förglömma, som har sin all time high då!

Kram Susanne

Karma sa...

Gåsunger er en fantastisk herlig ting som naturen byr på. Utrolig vakre i en vase slik du har gjort det. Enkelt og greit!

Klem Kaja:)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ja nu är det bara att ta i och sjunga oxdragarsången en bra tid framöver...=)

Fint med sälgkvistarna, minns när jag vara barn då tog vi loss "kissarna" och låtsades att det var små kattungar. De var så lena och sköna mot kinden.

Kram,
Regina

Snäckskalsdalen. sa...

Fint med sälgkvistar.
Men nej, jag vill allt ha alla årstiderna.....sen har man ju sina favoriter, men det är charmigt i alla fall, det tycker jag.
Agneta kram

Mina dagar sa...

Nej nej...ta inte bort dom där månaderna för jag fyller i jan (vill ju ha presenter;))och sambon o sonen i feb. och vi ska ju åka skidor i Åre i feb!
Jag mår inte så bra på sen hösten/vintern så jag tar gärna bort dom i stället! Smaken är ju som baken hi hi...
Ha en myyysig helg Mari!
(jag ska jobba)
Kramar Eva

Designe sa...

Ja, som du vet är jag ju både född vinter, gillar vintersport och gillar vintern!:) Men..jag tar oxå gärna in videkissar, tulpaner och sånt men jag lider inte av att det är vinter! Hos mig har vi ju en riktig vinter oxå med vit snö utan blask och slask och smutsig snö så det är ju vackert oxå! Har bott på sydligare breddgrader i Sverige och det gillade jag INTE!(förutom vår och sommar:) Det var grått, regnigt och blaskigt och snön stannade inte länge..då blir man ju deppig! I år verkar dock hela Sverige vara täckt med snö en längre period. Låter jättehärligt med nya tapeter i flera rum! Härligt att göra om från grunden och plocka in sånt som passar just till den stilen man valt på tapeten. Jättefina bilder på videkissar! Ha en härlig helg! Hos oss är det kallt med sol idag och även imorrn och söndag får vi mer snö :)

Anonym sa...

Hej hej
Jag skulle gärna hoppa över januari och februari... händer inte så mycket och väldigt kallt är det men å andra sidan visst är det vackert med snö.
Önskar dig en härlig helg
Kram Nina

Anonym sa...

åh vad härligt med videkissar! Så uppiggande! Nu går det mot ljusare tider och man kan fylla hemmet med massor av vårlökar! härligt!

Kram p.

Hulda sa...

Mailadr min: hulda.lyngmo@gmail.com

Ylva sa...

jaha tack för upplysningen, hade just en vän som lade detta i sin facebookstatus. Jag kunde ju ana lite vad hon menade men nu fick jag klarhet i det hele: )
/Ylva

Fröken Grön sa...

Oxveckor var ett bra begrepp, nog stämmer det att det är så.

Härliga små videkissar du har satt in, jag får nog också ta mig en tur till blomsteraffären i helgen.

Må så gott och ha en skön helg!
/Anna-Karin

Kamilla sa...

Härliga små bulliga videkissar du köpt! Kanske älskar vi våren så för att vi får läääängta hela vintern?!

Kram på dig

Drömmar och Verklighet sa...

Ja, det är verkligen livslust med ett stort L :) Jag längtar också till våren, det är så härligt :) Fast jag tycker om alla årstider, fast några dem kunde vara lite längre och andra kortare :)

Hoppas du får en trevlig fredagskväll! Kram Anna

Stina sa...

Vackert Mari!
Jag vill ha vår nu. Längtar efter de långa ljusa dagarna.
Kram Stina

Så Vitt Jag Vet sa...

Ojdå, Jag är nog tvärtom, jag gillar vintern. I synnerhet nu då det småningom börjar bli ljusare....
Ha en skön fredagkväll !
Kraam
Sanne

irma´s uthus sa...

Du är väl inte allergisk nu mot de små videkissarna när dom slår ut:) ha en härlig helg, kram irene

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Vårigt o fint!!
Just idag, önskar jag mig vår, sommar o midnattsol!!

Thyrasgård sa...

Halloj Marie,
och OJ vilka vackra bilder blir helt lugn när man ser dem! Oxveckor ja, tycker det är fantastiskt hur ett nytt uttryck man aldrig hört talas om kan få fäste i alla media på ett dygn och sen vet hela Sverige plötsligt vad det är!
KRAM Kicki

Rose Garden Malevik sa...

Inte många röda dagar nu inte :)
underbara vide :)
missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

imorgon
Ha det gott
Håkan

Lina sa...

Visst har man ideér inför våren! Vi skall slutföra vår tillbyggnad och allt vad det innebär utomhus. Först en liten paus i vinter och sen en rivstart med målning och finplanering av tomten i vår! Ha en trevlig helg!

Kamomilla sa...

Oxveckorna är tunga.. det har du rätt i!

Bygdegården sa...

Go livslust!!! *kram* /emma

Gunilla L sa...

Jag skulle också kalla det livslust. Absolut.

linnea-maria sa...

Ja fy bövelen nu är det bara jobb o jobb. Jag tycker om den här årstiden när vinterdagarna blir ljusare. Jag önskar bara att jag hade råd att köpa liftkort så jag o killarna kan åka slalom :/
Ha en fin helg. /Therese

♥ Fyra årstider sa...

Tänk om jag fick städa huset nu och fylla på med vårblommor, men först får jag stå ut och ha oxveckor *ler*.
Kram Lotta

Mamma C sa...

Instämmer med ditt månadsval. Vem längtar inte efter våren, ljuset och värmen nu.
Kram Mamma C

Norrfrids Eija sa...

Hej Mari!
Tack och åter tack för ditt beröm! Jag rodnar! Tapeten i salen kommer från Gysinge, kan beställas nätledes.
Den finns i rött, blått och brunt. Strukturen är som på tapeter förr i tiden och det innebär också att den ska kantskäras. Utstickande men vacker är den!
Ha det gött,
Eija

Hem och Lycka sa...

Å så fint med vide, så vackert..

Mia

Vita små hjärtan sa...

Ååååå jag längtar sååååå till våren!!!!!
Så fina bilder du har som alltid...
Kram Agnetha

Madame Morell sa...

Vilka fina videkvistar. När jag var liten stoppade jag in en liten "videkisse" i näsan. Den har ännu inte kommit ut. Det är 35 år sedan.....
Kram Jessika

Elisabeth - anyhow.se sa...

Sååå vårhoppfullt!!! Och du din stjärna, Tusen Tack för ditt finaste beröm på min blogg där runt Nyår... du är grym Kompis!

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej

Vad fintdet ser ut..
Riktigt vårigt.

Ha en fin söndags kväll

kram

Josefine sa...

Heisan Mari..

ja det er desverre lenge til våren.
Men et lite glimt fikk vi jo her inne hos deg! Her jeg kommer fra kaller vi de fine greinene for pusekatter:))

Ha en fin ny uke, klem fra meg

Isabel sa...

I like so much this post. The stove is incredible.
Isabel