Neggotid har blivit favvotid!


Det är en segtid, men lusten att dona infinner sig mer och mer för var dag som går, här ljuvliga videkissar i vackra krukor från Affari  som också tagit bilden. Nu börjar man drömma om vilka blommor som ska sättas ute kommande sommar. Det är ljusare allt längre om dagarna.

Förr gillade jag lustigt nog inte våren så mycket, jag tyckte det var en opraktisk årstid, fult ute, innan löven slår ut på träden och det blir grönt, allt skräp som kommer fram under snön, inkl hundskit, vårsolen skiner obarmhärtigt på de skitiga köksfönstren, man vet inte vilka skor man ska ha från dag till dag osv. (tur gummistövlar har blivit så inne de sista åren - jag älskar såna skor!)

Hösten har alltid varit min årstid nummer ett, och så sommaren förstås men på senare år har jag börja gilla våren nästan mest av alla årstider!  Egentligen inte årstiden i sig, pga ovan nämnda men vetskapen av vad som komma skall och allt mysigt man har framför sig! Såsom första advent är, för en som älskar julen!

Så vi är lyckligt lottade vi nordbor är som har äran att få njuta av hela fyra årstider och längta efter dem! Fast... januari-mars är inga favvomånader för mej, än hur jag vrider och vänder på det men att april har blivit det är fantastiskt nog..

26 kommentarer:

Stina sa...

Hösten har varit bäst för mig också. Kanske börjar jag ändra mig. Har aldrig längtat till våren så mycket som nu.
Den där bilden är otroligt fin.:-) Kram Stina

Tina sa...

Absolut, det är så viktigt för mig med årstider. Fast hösten har länge varit en favorit för mig, känner mig så nöjd efter sommaren med all utevistelse och vill bara tända ljus inne och mysa.

Kram Tina

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tycker nog som du tyckt att våren är en jobbig tid med allt fult och det är den årstid jag fortfarande tycker minst om. Tror jag. Bloggandet har gjort att det är lite bättre, jag smittas en aning av alla som älskar våren! Det är bra.
Kram

Det vita dårhuset sa...

Många av oss Svenskar får både vår depression och höst depression av olika orsaker...
men jag tycker som du...Så skönt ändå att ha årstider. Ibland i alla fall *ler*
Även om jag hade velat ha sommar större delen av året =)

Kram och trevlig dag*

Lisas torp sa...

Vilken härlig vårlik bild du visar idag! Så fint att kunna ta in lite kvistar och sen se dem slå ut!

Ja, visst är det skönt att vi ändå har olika årstider! Själv tycker jag nog bäst om tidig vår, och då är det ljuset som tilltalar mej mest!
Ha en fin dag!
Kram
Lisa

Ingalill sa...

Ja, visst är det underbart med ljuset?? Jag har tillbringat några vintrar utomlands, från början tyckte man det var underbart med sol och värme året om, men sedan började man sakna dom norrländska årstiderna!! Njut av ljuset, ta en promenad - det mår själen/kroppen/knoppen bra av!!
Ingalill

Skatan sa...

Godmorgon!

Just den här våren känner jag mig extra fylld av energi. Kanske för att hösten var så lång, mörk, tung, grubblande och fylld med diverse segdragna förkylningar. Jag längtar efter videkissar, takdropp och fräknar på näsan så att det gör ont!

Önskar en fin dag!

Annakarin

Fru Ekeby sa...

Jag är helt klart en sommar människa! Men ju äldre jag har blivit har jag upptäckt att vintern inte är så gräslig...det är en fråga om anpassning och att njuta av det som är ...här och just nu!
Vi har ju många årstider om man räknar vårvinter, försommar osv.
Kram.

(eddas) sa...

Flotte krukker...de likte jeg kjempegodt:)
Nei..januar-mars er stri tørn...men men det lakker og lir:)
klemklem

Puumuli sa...

Jag gillar maj; april är lite ful med slask och kala träd. Det kan ju snöä ännu i april eller så är det +20 grader varmt - april är en månad som man inte kan lita på när det gäller vädret.

Ha en skön tisdag!

Kram
Sari från Puumuli

Mitt hvite hus sa...

Våren er nok min favoritt tid.. da alt våkner til liv igjen... lukten av ny sprunget løv.. og gresset som våkner opp av vinterdvalen..

Nydelige farger som springer ut..

nyter denne tida..

ha en skjønn dag =)

klemme r

Madde - Dagarna.nu sa...

Så fint med videkvistar

Vintage House sa...

Hej
Vilken härlig bild.
Det är verkligen skönt att ha olika årstider för man njuter lite extra av varje.
Håller med dig om jan och feb...
kram
sandra

Annas skattkammare sa...

Ja jag har också kommit att gilla våren mer och mer, den är mer kravlös än sommaren då man ska hinna med så mycket roligt och man har bara allt framför sig- semester, sol och bad.
Men som du säger så är det vårens senare del jag mest gillar.
Kram /Anna

Maria sa...

Åh vad jag håller med dig!! Älskar våren och är på plantskolan var och varannan helg för att se vad för nytt som kommit in :)

Jan-feb suger men om man bokar in en v semester då så känns de genast lite ljusare!!

Kramar från ett soligt men blåsigt Skåne!

Sussi sa...

Håller med dig....visst är det härligt med årstider! Var också en höstälskare, men nu blir våren mer och mer favorit! Och det på grund av LJUSET! Så jobbigt med detta mörker, man kanske blir mera påverkad ju äldre man blir....
Kramen
Sussi

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej!

Härlig med viden!

Ha en fin tisdag!

Kram Sirpa

Designe sa...

Underbar bild! Jag gillar nog alla årstider men har haft svårt för hösten..att acceptera att sommaren är slut och så men det har gått lättare och lättare för varje år och dessutom har det ju varit väldigt fina höstar på sistone. Sommaren är bäst och i vackerhetssynpunkt så gillar jag mest maj-juni när det knoppas och grönskar och man ser skillnad från dag till dag! Idag skiner solen och jag har åkt skidor, härligt! :)

incasadisilvia sa...

Ciao cara, un saluto e un abbraccio...
Silvia

Lantliv i Norregård sa...

Hej!
Visst är det härligt med årstider!!
Jag gillar alla förutsatt att det är vår när det är vår osv...

Kram Malin

Två systrar sa...

Älskar dessa krukor...sommar som vinter passar de och vi får in dem i butiken strax :-) Vet nog var några kommer att hamna :-) Kram och fin vecka! / C&M

Livet på Vestergård sa...

Javisst är vi lyckligt lottade som har våra fyra årstider. Jag tycker om alla, men vintern skulle ju inte behöva vara så lång.
Härligt ändå att vi går mot vår och sommar!

Mamma C sa...

Jag är en sommarmänniska, men ändå gillar jag våra årstider hur nu detta går ihop. Men januari till mars då är det gör segt.
Kram Mamma C

vitadrömmarobusigabarn sa...

Åh vilka ljuvliga bilder
Må så gott kram Tina

Mia, New Room Interior sa...

Jeg elsker våren!! Da dagene blir lengre og lysere, sola varmer, det blir nytt liv ute!! Ha en super kveld! Klem

ide-puffen sa...

HI.
Jeg har samme gamle tapet på mitt soverom. Men den er kjøpt hos Sprossa i Norge, naturvenlige kopier fra historiske tapeter. Link ligger på siste blogginnlegg. Så funny at vi blogget bilder av den nesten samtidig.
Fin er den iallefall
God natt fra meg.
Randi