Vad har ni för planer?


Varma dagar får pellisarna och penséerna kommer på sommarferie dagtid i lillstugans veranda... ett evigt bärande =) Jag köpte dessa på trädgårdsmässan. I mitten av april brukar jag sätta ut penseerna, undrar om det är möjligt i år.Man borde kanske flytta till Kalmar..

Jag känner mej priviligerad som har ett extrahus att leka i. Lillstugans lilla veranda är tacksam att enkelt förändra med hjälp av olika färger.

I år tänker jag faktiskt ha en färg där inne jag inte släppt in i mitt hem på över 20 år, nämligen gult!( Den ljusgula vedlåren jag köpte förra våren triggade igång mej..)

Fast inte så kraftig gul utan mildgul, vaniljgult. Är på blom och kuddjakt...

Ute brukar jag alltid på denna gård som har rött hus, välja vita, röda och möjligen rosa blommor. Brukar dock ha lite olika färger och nyanser i olika delar av gården, i grupper liksom. Men jag kände för en förändring i år. Kanke blått & vitt? Mildgult här med? Kanske orange?? Kanske lila? Bara mörka, nästan svarta blommor?

Hur tänker ni, planerar ni färger för sommarens blommor på balkongen, verandan el gården, el har ni bara perenner ? Eller har ni likadana färger på sommarblommorna varje år? Eller ändrar ni med? Tänker ni på husets färg när ni väljer? Eller har ni bara vita? Eller tar ni det som blir ( skulle inte tro det dock, i denna genre av bloggare =)


Längtar tills jag kan plocka in en bukett ljuva syrener, till mitt kök med ljust lila accenter denna vår..

35 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Här blir det blått, lila, rosa och vitt. Rött gult och orange, tror jag aldrig jag haft, det är liksom inte mina färger. Eftersom vi har himmelsblå detaljer på huset, betyder det så klart också en del...
Ha en fin måndag!
Kram Pia

Stina sa...

Jag ändrar varje år. Jag tycker det är mysigt att se hur det blir med lite olika färger och blommor. Vissa blommor har jag alltid.
Inne skulle jag också vilja klämma till med en färg, men jag kan ju aldrig bestämma mig för vilken.
Gult tänkte jag på i höstas, men det blev inget av det. Sedan tänkte jag på lila, men det blev det heller inget av. Har du något förslag till mitt allrum?;-)
Kram Stina

Mariette sa...

Hej Mari!

Jag kör på någorlunda samma kombinationer. Men faktiskt olika på olika sidor om huset. Eftersom det ska matcha perennerna i rabatterna!

På framsidan tar jag gärna in gult ihop med blodrött, lime, silver och rost...

På andra sidan måste det gå i rosa/lila/rött/vitt/silver....
, dvs pasteller...


Ååååh vad jag längtar!

Må så gott där uppe!


Mariette

Susanna sa...

Hejsan

Vacker bild du hade lagt in.
Här kommer det att bli alla möjliga färger. Men ska pröva på att köpa solros i en annan färg. Samt pröva på andra sorter som jag aldrig har prövat på att ha. Har bara en perenn och det är löjnatshjärta. Hade tänkt att flytta den men den kanske inte trivs där jag hade tänkt att sätta den.

Ha en fin måndag
Krammis
Sussi

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Morrn Mari,

Din syrenbild....... man saknar ord. Mitt hjärta vibrerar av längtan till att få hålla syrenklasen i min hand och suga in doften om och om igen...

Ha en finfin vecka, kram H.

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag ska göra en liten hörna på tomten med fyra stationer av sk pallkragar i olika höjder och med grus/sten runt om samt gångarna mellan. Då förhindras att ogräset växer in och lättare att komma åt med gräsklipparen, finare också tycker jag.
Jag ska sätta snittblommor i vitt, ljusrosa och ljusblå toner i en. Jag sätter oftast blommor som är fina att ta in samt att de är i olika höjder så att de syns bra.

Vi har rött hus och jag tänker inte alls på det när jag sår snittblommorna i trädgården. Sen har jag Mårbackapellisar i ljusrosa samt rosen New Dawn i ljusrosa/vitt. Så fina!

Lycka till med färgvalet, det är inte lätt. Men jag tycker att du ska prova det du känner för. Lite variation kan ju vara bra

Kram Teres

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Jag tycker det är så vackert med vitt, mörklila och lavendelblått, rosa toner är också fint..
Velken underbar bild på syrénen.
Ha en fin måndag.
kram
jessica

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
Hemma på balkongen varierar jag lite från år till år. På landet så finns det ett måste att välja rådjurssäkra växter, suck!! Men vissa år så käkar de upp de mesta...

Ha det gott, hälsningar Monica

EKTE INTERIØR sa...

Jag känner också för första gången på många år att jag är klar för att inreda med gult igen. Har börjat så smått med en liten kanna osv... ;-)

(Jag var gultokig ett tag och har kört helt utan gult i många år på grund av det!)

Här i trädgården är det så mycket planer på olika ställen att jag nog inte har ett helhetstänk än. Jag faller för så många olika former och färger på växter! Hoppas på sikt få många favoritperenner som kommer tillbaka och så variera sommarblommor och grönsaker från år till år.

Charlotte sa...

Gult är inte så himla tokigt! Jag har efter många år lärt mej att väva gula mattor! Det blir himla soligt och glatt! Har en just nu till salu på min ena blogg!

Fru Ekeby sa...

Hejsan Mari! Jo jag jag har ett falurött hus och inriktar mej på gammaldags perenner och rosor. Så då kan det bli lite olika färger i landen.
Jag försöker att ha olika färgkombinationer i olika blickfång.
Sommar blommor blir det som är vackrast just då. Kram.

Vicky Pedersen sa...

Oj vilken skillnad det är i Sverige. Jag har haft mina penseer ute nu i snart 3 veckor. Bor iofs i Skåne =) I mina rabatter är det bara perenner men i krukorna byter jag färger ofta. I år blir det gula och oranga pelargonier framför huset iaf. Övriga krukor blir det mixat i. Kram Vicky

Magdalena sa...

Man blir smått svartsjuk, jag bor nämligen i lägenhet och har bara en smal balkong. Där ska sambon plantera örter. får se om vi planterar lite blommor också för att få lite liv även där. Har inte hunnit tänka så mycket på färger ännu, men skulle nog vilja ha gula och orangea blommor, skulle nog gå bäst ihop med husets gula tegel.
Kram Magdalena

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för din kommentar Vicky, jättekul!!

Gula pellisar säger du, vilken sort har du, jag har kikat på Frensch vanilla men tycker inte den är så gul?

Unknown sa...

Heeej,jag ska så buskkrasse snart,älskar dom färgerna..Dom lyser upp..Sen får jag se vad jag köper för blommor,finns ju så mycket fint..:))Men spännande och roligt är det och längtar till jag kan sätta ut penseer..Ha en riktigt härlig måndag nu...KRAM!!!

Tina sa...

Jag byter nog färg varje år, fast vitt följer med som ett säkert kort. Nu ska huset bli vitt och då vill jag ha mer färg, tror jag.
Svarta violer och petunior har syrran som har blomsterbutik, sagt att hon ska ta in. Det ihop med något annat blir det kanske...
Gult har avancerat fram hos mig och lockar lite också, får se vad det blir.

Kram o må så gott

Designe sa...

Åh va härliga bilder! Låter fint med dina färger! Är så nyfiken på om du kommer att tapetsera om på lillverandan?! Måste kolla om det finns några minipenseer att köpa här hos mig nu! Ha en bra dag! :)

incasadisilvia sa...

Magnifico!!!
CIAO...
Silvia

Elin sa...

Tänkte önska dig en fortsatt fin vecka!
Kram Elin

Mor Grön sa...

Jag är väl en katt blandhermelinerna här, mitt intresse för blomsterpiff är nästan obefintligt. Vi brukar få hemuppdrivna sommarblommor av svärmor och fylla några krukor vid ytterdörren med dem. Det får bli de färger det blir helt enkelt. Själv fyller jag såväl landen, rabbatterna, urnorna på altanen och balkonglådorna med grönsaker, kryddor och nyttoväxter. De får gärna vra vackra också, mangold med regnbågsfärgade skaft till exempel, bara de gr att äta. Mitt intresse för trädgård är 90% praktik (ett intresse för bra mat, sjalvhushållning, ekologiskt, närpoducerat osv) och 10% estetik.

Vicky Pedersen sa...

Jag har flera gula sorter.
P.Gibbosum (vildpelargon med gula blommor som doftar banan på natten),
Creamery(limegula)
Guernsey Flair (helt gula) har jag kvar sen förra året.
Köpte First Yellow(gul med knallröda ståndare) i år.

Lantliv i Norregård sa...

Hej!
Blir så sugen på att köpa pensèer nu!!! Jag gillar vita & rosa blommor bäst! Men det blir lite som det kommer & vad jag hittar;o)

Kram Malin

Vita små hjärtan sa...

Hej Mari!
Ja men visst, samma världsliga problem som varje år! Vitt såklart, sen då....rosa, vitt, eller varför inte båda...hm...
Underbara bilder du bjuder på!
Kram Agnetha

Kamomilla sa...

Ja du...jag gör nog inga planer alls.... Jag är hopplöst ointresserad av blomster. Fast jag gillar när det blommar och är vackert! -önskar bara nån annan kunde fixa det åt mig... ;)
Det är en sida hos mig som få vet om, men jag erkänner glatt att det är så. Jag pysslar med annat istället.

Ninette sa...

Åh, så fina bilder! jag längtar så efter vår och sommar, längtan blir inte mindre av såna där fina bilder!
Jag har bara haft trädgård två år, så vi har inte hunnit variera färger så mycket, men satsar främst på rosa och röda blommor som passar bra till blivande husfärgen, plus mer färggrant i köksträdgården (mellan gula uthus). Alla mina sommarblommor i år går i nån sorts rosa eller vit variant har jag för mej. Och perennerna är främst rosa, lila, svart-lila, förutom en gul-blå rabatt vid uthusen.

Mamma C sa...

Vi har gått över till mer perenner i vår trädgård. För bara ett par år sedan var blomkontot väldans högt för allt som skulle köpas. Mängder med krukor och altanen var översållad. Slog i huvudet både nu och då i alla amplar som hängde där. Men visst blir det något att stoppa i krukorna vid ytterdörren.
Kram Mamma C

linnea-maria sa...

Ockragult är faktiskt väldigt vackert till falurött :)
Kram /Therese

Norrfrids Eija sa...

Tack Mari för dina alltid så stärkande kommentarer hos mej, man får ju en liten släng av "blues" när man åter landar i verkligheten efter resan jag gjort i helgen...
Ja, färg i rabatterna var det...brukar faktiskt inte ha någon färgplan alls, bara växterna är gammaldags torpväxter, eller "mormorsblommor". I år blir det mest ätbart och sommarblommor tror jag. Men jag gillar gult, speciellt de vaniljgula tonerna. Då kan du ha hela skalan från lime till grönt!
Dina kissar är otroligt söta i bilderna nedan, vilka bilder du tar kvinna!!!
Eija

Marie sa...

ja det måste vara kul att ha ett extra hus att pyssla i, vackra bilder på koppar o syréner, längtar verkligen till våren nu. Ha det gott // Marie

HÖNSHUSET sa...

Hejsan!!

Jag brukar ju "snöa" in på vitt men de senaste åren har min dotter fått välja egna penseér till "sina" krukor och så brukar det bli lila eller rosa :O) I år blev det ganska svagt lila penseer = jätte fina - helt i min smak också! O det funkar fint till vårt röda hus också!!

Ha det gott!!!

Kram gunilla

Madame Morell sa...

Jag gillar mest olika grässorter, gärna höga. Elefantgräs vore ju toppen att få tag på. Annars LAVENDEL!!
Jessika

Stina sa...

Hej!
Nu ar sjalen kommit - tusentack! Den var ju helt ljuvlig! Det var även det lilla extra hänget! Det tänker jag ha runt halsen så fort jag hittar en passande kedja. Tusen tack för det med! Blomfärger ja, jag håller på att bygga upp en trädgård där det inte fanns en enda blomma utom lavendel. (Här i Kalmar frodas de, och penseerna står vid dörren i detta nu!) Jag frösår därför många perenner, så då blir det ju nytt varje år:) Annars har jag mest vitt, blått och rosa... Gula solrosor är ett måste dock, och i år tänkte jag skaffa en bernstensfärgad ros (Leander) ihop med mörkbrun-röd-lila alunrot till vårt ljusgula hus med gröna accenter...

Kram!
Stina

Helena, The Swenglish Home sa...

LJUVLIGA bilder, Mari. Först en härlig ask fylld av hopp och längtan (och ditt ljuvliga ljus där på lillstugans veranda) och så syrenbilderna som bokstavligen gick rakt in i mellangärdet... himmel så jag älskar denna färg på dessa magiska doftblomster. Synd att deras blomning inte varar i flera veckor, månader helst, men vi får försöka njuta extra mycket medan de varar. För mig återstår projekt "övertyga sambon att få plantera dem här hemma"... Det kan ta tid...:-)

Hoppas allt är bra med dig.
Stor kram till dig,
Helena

Puumuli sa...

Jag brukar blanda färgerna nästan hur som helst, jag är ingen bra planerare. Färgstarkt är kul. Man tager vad man haver...

Kram
Sari från Puumuli

Ann sa...

Åh så lekkert!! Jeg lengter etter våren, og gleder meg noe helt ubeskrivelig til våre 150 synintrær igjen står i blomst! Det er virkelig en herlig årstid vi går i møte! :))

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.