Längtan..


Jag är en riktig hemmamänniska. Jag skulle kunna gå hemma hur länge som helst, bara jag hade mat, musik, flera påsar bilar, flera kilo ost, sol, vin, katter och fick inreda, laga mat och plantera blommor och om det inte vore för att man inte tjänade några pengar på det viset.

Jag är bra på att roa mej själv, jag skulle aldrig få långtråkigt, visserligen är det lättare om man bor i eget hus på landet, man har alltid ngt att hitta på- om man vill. Men en dator räcker också för att man ska kunna ha sysselsättning 12 timmar om dygnet...( det vet nog alla medlemmar av blogspot och "fejjan"=)

Men, trots detta längtar jag bort i bland. Jag har rest ganska mycket i mina dar, dels inom landet i mitt fd yrke som jag saknar varje dag, men också stora delar av världen, Usa, Europa, Australien, Fiji, Canada mm men aldrig till Asien, som jag till motsats många andra ej heller vill åka till, utav många olika anledningar...även om det finns många guldkorn i tex Thailand, det vet jag.

Mest av allt gillar jag nog lite kortare resor eller en enkel weekend, en helg i Köpenhamn är fantastiskt! Den staden är min favorit nummer ett, jag har helt tappat räkningen på hur många gånger jag besökt den. Men hemma i Sverige finns också en massa vackra platser, Höga kusten, Dalarna, Gotland, Västkusten, SommarStockholm, ja vi har många guldkorn..

För två år sedan åkte vi till Wien, vilken stad, den renligaste och trevligaste jag sett! Men vi gjorde också dagsavstickare till Tyskland, Ungern och Slovakien.

Här på bilden ovan ser ni vyn man hade när man satt på en lyxig tolalett just i Bratislava, fönstret gick ända ner till golvet alldeles där man hade fötterna, som gjort för att sitta ett tag va?


Kikade in snabbt på herrarnas bara för att ta en bild av denna urinoar!?


Men i denna stad blev man också påmind om den misär som en gång fanns och som för vissa ännu existerade ...


Japp, det vara bara en liten söndagskrönika- från Nordingården.

10 kommentarer:

Junk De Lux sa...

Jeg må le litt for den du skriver om kunne like godt vært meg:)
Definitivt borte bra,men hjemme best...kos å dra på tur, men ikke så langt *ler*

men det MÅ da være et godt tegn at vi er så glad i å være hjemme?..jeg kan i allefall ikke skjønne noe annet:)

Herlige bilder...og toalettet var jo nesten litt kult i sin enkelhet eller skal jeg si ekkelhet;)

Stooor klem!

Linda- Vildros och kaprifol sa...

En trevlig sådan tycker jag! :)

Själv älskar jag att resa inom Sverige, finns så mycket jag vill se och upptäcka. Det är fantastiskt egentligen vilket ombytligt landskap som finns i vårt land...

På somrarna åker vi alltid till Dalarna, lyckliga du som bor så vackert... Siljansbyggden är paradiset på jorden sommartid!! :)

Kan du inte göra en söndaskrönika om sevärdheter i vackra Dalarna?!! ;) Skulle uppskattas sååå...

Kraaam

Norrfrids Eija sa...

Härlig resekrönika Mari! De senaste åren har jag insett att det finns minst lika mycket att upptäcka på nära håll, det behöver inte vara långväga. Jösses, hela vår norrlandsflytt är ett enda stort äventyr, fortfarande! Vår storfamilj skulle aldrig ha råd att resa utanför norden för det första, det finns annat som prioriteras mer än resor och för mig finns även miljöaspekten som jag tänker på....skulle absolut kunna bli hemmafru och fylla dagarna på gården till fullo jag också -om bara ekonomin tillät- för resten av mitt liv! Men visst är resorna berikande...

dagdrömmar i vitt sa...

Jag är som dig älskar att vara hemma men en weekend ibland är uppfriskande:)
Kramkram / Nettan

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka vackra bilder, Köpenhamn skulle jag också vilja åka till igen!
Ha en härlig söndag!
Kram/Lena

Mina dagar sa...

Underbar krönika TACK för den!!:)

Jag blir mer o mer en hemmamännisk MEN jag skulle vilja bo som du gör! Åh, vad jag längtar bort från Stockholm!
Jag vill har lugn o ro!!!!!

Men vad du har rest mycket och fått se dig omkring i världen! (inte bara Hallsberg mm;);))

Ha en fin dag i Dalarna!
Kram Eva (just nu i Linköping)

Linnéa - Tre och en katt sa...

När det är långt mellan resorna brukar jag trösta mig med att själva längtan faktiskt är halva resan.

Designe sa...

Så charmiga bilder och vilken utsikt från toaletten!:) Håller med om att man inte behöver åka så långt för att va nöjd och att det är rätt skönt att greja på hemma! Finns ju huur mycket kul som helst man kan göra..särskilt den här årstiden och kommande! :)

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Härliga bilder och jag tycker också om att resa och önskar man gjorde det lite mer. Men visst är det skönt att bara vara hemma också. :)) Kram

Mia, New Room Interior sa...

Så flotte bilder du tar!! Ønsker deg en super ny uke!! Klem