Guldkornscaféer...


Uppdaterat!  Jag har tagit bort ett café jag hade länk till här förut, skulle tipsa om dem igen men inte alla uppskattar reklam eller fotografering. Blev lite snopet, därav är detta inlägg förändrat, om ngn skulle gå tillbaka till detta inlägg  för att kika efter adress och namn.... //  Mari.

 

Ett av de häftigaste caféer jag någonsin varit in i, bara gamla udda möbler, dövackra tapeter occh detaljer och otroligt mycket gott fika och allt hembakt! Le Petit Café på Haga Göteborg. ( kunde tyvärr inte fotografera allt fint pga mycket kunder...)


Ännu ett café i Göteborg, Café kringlan, urmysigt, tapeter i min smak och mycket gott fika! Dessa båda två sistnämnda finns på Haga Nygata ganska nära varandra.

..och ett gammal kondis som heter Ahlströms konditori med mycket gott fikabröd delar bakgård med mysiga butiken Balders Hage, också värt ett besök, jag skulle kunna fika mej genom livet....=)

Fler fikatips kanske kommer från landets alla hörn, dessa kommer att kategoriseras som "Caféer och andra guldkorn" i mitt arkiv. Har DU några guldkornscaféer att dela med dig utav till mej och till de som läser min blogg, nämn dem gärna i kommentarsfältet!

23 kommentarer:

Thyrasgård sa...

Halloj Marie,
kanon med mysiga fikatips - vilka härliga ställen du hittat sen! Som de säger här på konditori Stålbohms i Falkenberg; "Livet är för kort för att inte unna sig en god fika!"
Kram Kicki

Två systrar sa...

Underbart med cafeer som är så personliga...man får lite utlandskänsla! Ha en bra dag med mycket fika :-) Kram C

Syster vit sa...

Kommer du till Falkenberg i Halland så ska du fika på Ståhlboms konditori. Ett gammalt charmigt hus som är tillbyggt i samma stil. Det ligger på Arvidstorpsvägen.
Kram Liselott.

Designe sa...

Åh vilka underbara fik! Nu blev jag sugen att åka dit! :) Mitt tips hade varit Hilmas Café i Bönhamn men de hade stängt ifjol och jag är osäker på om de öppnat i år! Myregårdens café i Resele utanför Sollefteå är supermysigt, i en gammal lada vid älven och de har även loppis! :)

Anonym sa...

Vilket drömjobb, fika det är livet:) // Caroline

Annas tipsblogg sa...

Tusen tack för tipsen. Jag kan tipsa om Gräddhyllan som ligger i skogarna utanför Markaryd. Ligger underbart vackert vid sjön, supergod fika och trevlig personal.

Livet på Vestergård sa...

Det var mysiga cafeér du tipsar om!
Ha en fin dag. Kram Kicki

Brunkullan sa...

Gillar också alla fina cafér runt Göteborg. De på Haga, och de i Alingsås i synnerhet:)

Här i jämtland finns många härliga cafér.
"Svenssons Café" i 50-tals miljö på Frösön.

"Stocke Titt" café i ett gammalt fint timrat torp, bortanför Frösö Kyrka. Har även mat och fungerar som vandrarhem.

"Kullens Gårdsmejeri" i Klövsjö, där hönsen trippar runt fötterna om man sitter ute, och fjällkor och getter betar i hagen intill. Jag säger bara fjäll-latte!!!.

"Jordgubbslandet" ett mysigt sommarcafé på jordgubbstema ute på Rödön.

"Skalets Inredning" är egentligen en inredningsbutik. Men man kan ta en kopp caffe och en biscotti vid disken. Miljön är så mysig så det väger upp butikskänslan:)

Jag skulle kunna rada upp fler, men du brukar ju vara här, så du känner nog till de flesta redan:)

Kram Susanne

Blandannat sa...

Mysiga tips och bilder! Älskar att gå på café.. Hoppas sommaren varit härlig! Kram Kerstin

Norrfrids Eija sa...

Så roligt Mari, med ditt nygamla jobb, att du åter är på banan, har ju undrat hur du ena inlägget är i Gbg, nästa i Danmark osv. Nu fattar jag! Mysigt med fik, vet du jag är den som oftast har en massa barn i släptåg, ser jag kaffe så köper jag och dricker på stående fot, miljön hinner jag knappt se då de minsta springer runt fötterna, det blir liksom inte lika njutbart då!
Men jag tar igen allt med råge i framtiden, jag lovar! Då gör jag utflykter - bara för att få sitta på mysiga fik och dricka kaffe och äta bakelse, och njuuuuta!
Ha det gott,
Eija

Moder Natur sa...

Håller med om att Kafferosteriet i Malmö är ett väldigt bra fik! Absolut topp 3 på min lista.

När vi ändå är inne på Malmö så är mitt absoluta favoritcafé Trädgårdscaféet i Slottsparken! Mysigt, blommigt, ekologiskt, åldersblandat och supergott!
Och väldigt trevlig personal!

Mariette sa...

Vilken trevlig grej! Att fika gott och mysigt är vi ju alltid på jakt efter!

Kul och bra kategori!

Må så gott!

Kram Mariette

Carin sa...

Gårdby Café & Lanthandel-Öland

Underbart ställe med genuin gammal lanthandel, Café och en massa fin inredning!

Steekjes en Stygn sa...

När jag flyger till Sverige blir det till Linköping och då besöker jag gärna "cafe Mathilda Milton på berget".Mysigt ställe mitt i centrala stan.
Anje

cat sa...

Det här var en kul idé, att samla ihop en massa bra och mysiga cafeér.
Passerar du Kalmar så, Kullzenska serverar kanongoda mackor och väldigt gott fikabröd. Hembakat och de vet verkligen vad allt innehåller, vilket är ett plus för oss allergiker.
I Emmaboda har du Fenix, ett riktigt nostalgifik. 50-tal hela vägen igenom, jättegoda mackor, serverar lättare luncher och gott fika.
Ha de gott. Catarina

Jenny sa...

Hej Mari!
Vilka mysiga caféer! Själv kan jag rekommendera Classic Coffe House i Alingsås, de har trevlig personal, gott kaffe och supersmarrig morotskaka:)

Kraam Jenny

azalean sa...

Va? Jobbar du med att bara fika runt i Sverige? Vilket GOTT jobb, skall nog rekomendera något bra till dej senare....
/Gotta dej vidare Anita

Anonym sa...

Nej, nej, mitt jobb är inte att fika men vilket drömjobb det vore=) Jag har mycket rast i mitt nuvarande jobb runtom i Sverige och därför hinner se och prova många fik bland annat!! Mari.

Mia, New Room Interior sa...

Så nydelig ut der! :-)

Livet och vardagen sa...

hej, Café St Clair i lilla Alvesta i Småland har allt. Gott fika, mysig miljö och supertrevlig personal!!

Anonym sa...

Taxinge slott i Nykvarn en liten bit från Södertälje är ett riktigt kakslott. Där du kan sitta ute och titta på alla båtar samtidigt som du njuter av både kakor, tårtor och goda smörgåsar.
http://www.taxingeslott.se/?show=startsida

Cottage and Broome sa...

Love the cafe, wish I could visit it! If you get a chance stop over on our side of the globe and see some of our summer treats. http://cottageandbroome.blogspot.com/2011/07/treat-time.html
Love your blog!

anita_senorita sa...

Du måste testa den jättestora kanelbullen de selger på en cafe i Haga i Göteborg om det inte var nån av dom du skrev om ;)