Då var vi äntligen inne i februari månad, kanske man överlever denna vinter också=) Tänk, bara drygt 7 veckor kvar till första april! 

Som ngn sa, vintern görs sig bäst på fotografier, och jag är benägen att hålla med...det är tungt, kallt, dött o sterilt i skog o mark, djuren kämpar för att hitta mat och överleva och som jag skrivit förut, jag är varken född under vinterhalvåret eller vintersportar, därför ser jag ringa positivt på denna årstid som för mej innebär snöskottning, dyra elräkningar, skiftjobb med lång bilkörning nattetid och inte ens alltid ha tillgång till motorvärmare och ett jobb som ofta innebär lite trubbel vintertid... MEN jag är väl medveten om att det finns enstaka som älskar denna årstid. Trots att hallen är mera fylld av ytterkläder =)

Men det gör inget att det är en motig tid, desto mera älskar jag maj- sept!  Och jag ser inte "svart" på denna tiden, jag blir varken låg eller deprimerad, jag konstaterar bara att det är en skitårstid, för mej, men jag har inga problem med att göra det bästa av varje årstid! Man får unna sig ngt annat helt enkelt- och det är jag specialist på ;)

Men lite inspirationstorka är det minst sagt lätt att få..... när den svarta julstjärnan i fönstret togs bort saknade jag just ngt svart i fönstret, så en ny liten svart lampa fick det bli!


Tallriset har bytts ut mot skira björkkvistar, hopp om vår, hopp om liv!  Skirheten i dem är så vackert....något vatten har jag inte i glasburken.


Nya tulpaner varje vecka och så fann jag äntligen passande sittdynor till mina svarta Ikeastolar, dessa grafitgrå dynor har jag köpt på Granit. Lite bulliga men de plattas väl ned med tiden... många goda vintermiddagar ska intas här innan det är dags att äta ute, i slutet av maj....

Något som vi kan glädjas över är att påsken infaller redan den 6 april i år, förra året så sent som 22 april! Och så har vi ju både alla hjärtans dag och våffeldagen innan dess, mao massor att fira:)

Ta chansen att vinna en fin stavmixer, dragning på lördag! Inlägget finner du lite längre ned här i min blogg!

18 kommentarer:

Puumuli sa...

Jag känner mig precis som du, Mari! Om sanningen ska fram så tycker jag att den enda positiva saken med vintern är att hundarna inte blir skitiga efter en runda ute... Ja, visst kan det vara vackert när solen skiner och snön glimmar men ändå. Usch.

Jag vaknade med förkylning i morse och det var -18 ute - ingen drömdag precis men det är februari i alla fall.

Ha en fin dag trots vintern! :-)

Kram
Sari från Puumuli

Unknown sa...

Hej vännen!

Ja vintern kan var kall o hård! Jag gillar vintern, tycker att våren blir som en fantastiks belöning efter kalla vinter månader! Hade inte det blivit kallt hade jag tyckt det vart jobbigt! Att ha höst i flera månader med regn o rusk tycker jag är knäckande!

7 veckor till vår, det låter snart! Det ska bli härligt!

Ps: jag är en soldyrkare och längtar efter att få känna hur solen bränner på min hud och färgar mig brun!

Jag ska till Falun i sommar, kanske vi kunde ses nån kväll om vi kan få det att funka!

Kram Anna

Kram Anna

Marthina, Holmbytorp sa...

Håller så med dig, men visst börjar man känna redan nu att det börjar ljusna, så mycket härligt framför sig! Kram.

Marianne sa...

Jag är av sorten som älskar alla årstider, men i år har jag inte känt något vidare för vintern:(
Tror det är för jag vill ha "riktig" vinter och inte de här småsnöandet och från dag till dag temperaturer....
Nu är i alla fall ljuset på gång och man blir såå glad:)
Ha en underbar dag!
Marianne

LantlivsAnette sa...

Jaaa..gulliga du..precis så känner jag också för vintern, jag vinter sportar inte heller..är ju född på våren..så jaa vintern är inge kul alls, men vi får lov att härda ut, snart, snart så kan vi sitta ute o mysa, och jag ska banne mig köpa den där fina trädgårds gruppen i år, den som du har..och så ska jag plantera i trädgården så det slår härliga till.som en mullvad ska jag vara..hii...hii..
Kraaam Anette

Designe sa...

Såå snyggt! Ja det är inte kul då man inte har tillgång till motorvärmare och ska frysa. Som du vet funkar vintern bra för mig och jag njuter för i år har vi ju en mild vinter jämfört med ifjol! Just nu snöar det mysigt här! En kompis hade fotat såå vackra vinterbilder utöver Sandslån med soluppgång och det var helt fantastiskt! Har lånat bilderna som bakgrund på min dator!:) Ha en bra dag!

Sallys hus sa...

Godmorgon!
Jag är ovanligt trött p vintern i år...brukar tycka om den...men nu vill jag ha sol o värme jag me..;)
Underbara bilder...som vanligt!
Kram Katarina

Hulda sa...

Jeg gleder meg også til våren! Godt at det er februar nå. :) Jeg har bursdag i starten av mars, da føler jeg alltid at våren er kommet, henger alltid opp sommergardiner på kjøkkenet da. :) Lekre bilder, som alltid hos deg. Likte så godt muggen med tulipaner. Flott å kunne ta inn litt fra hagen på denne tida av året også. Fint med greinene. :)

lisashus sa...

Vilken fin liten svart lampa i fönstret!

Jag skriver under på varje ord du säjer om årstiden, men man gör det bäste av varje årstid ändå. Men en "skitårstid" är det, precis som du säjer, med dyra elräkningar och allmänt trist och dött överallt! En "vårmänniska" är jag och vaknar till liv nånstans i slutet av mars och vill gå i ide nån gång i oktober!!!
Håll ut! Idag är det första februari - yippiee!!!:)
Kram
Lisa

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

Vintern är vacker då den visar sig från sin bästa sida, då känns den som magi MEN tyvärr är ju dagarna fler som den inte gör det om man ska vara ärlig. Då man sedan jobbar 7-16 om dagarna så får man ju inga ljusa timmar alls och det tär på krafterna . glädjas kan vi dock nu för i våran del av landet är det ju ljust till 16:30 nu♥ Spring is coming tralalalala!!
Kram på dig

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh det låter ju underbart med bara 7 veckor kvar, hoppas dom går fort för här i norr har kylan kommit och jag som trodde vi skulle slippa varga vintern i år. Måste nog bylsa på mig och hämta in lite björkris så det även här blir lite mera vårkänslor.
Ha en bra dag.
kram Theres

Vintage House sa...

Hej
Jag gillar vintern när den är som den är nu kallt och snö och högt i luften...
Älskar att vara ute och känna den härliga luften...
Men det är så härligt att ha årstider så man verkligen kan uppskatta det som kommer.....
härligt fin lampa passar utmärkt...
kram
sandra

Kamomilla sa...

Jag skulle gilla snö, -2 grader och solsken! Men INTE -16 och bitande kyla som tränger in i huset..

Rapport till Vänfors sa...

Vinter...njaaaäää,bara pyttelite och bara runt julen.
Kram Annika

Lotta sa...

Jag är väl en av de där "enstaka" som faktiskt tycker om snö å kallt...det är väl så vintern ska va?! Våren är en härlig tid oxå men svenska sommaren är inget att hurra för...ska man ha sol å värme som ni säger får man boka en resa. ;)

Gabriella sa...

Fint det ser ut hos dig!

where the forest end... sa...

ÅÅh.. ja det är ju klart att det bara är sju veckor kvar. Det är ju ingenting egentligen! Tur att jag gick in här och läste det. Behövs lite positiva tankar en dag när det är såhär kallt!

rosenälvorna sa...

Hej och tack gör de ljusglimtar du lyfter fram för att utstå kyla och snö;) vi får ta det med ro ingen vår står över ett år:) Christina