Grateful for shopping and cafe tips in Berlin?


Här kommer mina tre toalettalternativ om den riktiga toan skulle gå sönder;)... i alla fall är utedasset...


Guldkannan Towa som man också kan vattna med om man blandar ut med vatten, praktisk och bekväm att sitta på, och så......


..den gamla pishinken från gården toppenbra för övernattande i Lillstugan!

Nu ngt helt annat. Jag har inte varit i Berlin sedan tidiga 90-talet och tänkte snart åka dit, så nu undrar jag om ngn av mina bloggläsare har några bra tips på härlig inredningsshopping och extra besöksvärda caféer och resturanger?  Tar tacksamt emot alla tips, här i kommentarerna, på Nordgårdens facebook eller till Nordingårdens email.../ Does anyone have tips on interior design shops and cozy cafes in Berlin? Graciously accepted below or by email or facebook ...

14 kommentarer:

Unknown sa...

Kul inlägg ;) Min mammas morbror har faktiskt fortfarande enbart utedass, charmigt kan tyckas men lite galet år 2012! Firar jul där på juldagen och jag kan säga att det är ruskigt kallt att springa över gården och dra ner brallorna i (ofta) minusgrader, hua mig.
Har tyvärr inga Berlintips, har ej varit där.

Ha det gott,
kram Catta

LantlivsAnette sa...

Gomorron vännen !
Olika alternativ på toaletter..kan ju vara bra att ha för övernattade gäster.. :)
Det var ett tag sen nu, jag bloggar inte så mycket just nu, man hinner ju inte det är så mycket nu på sommaren, men jag försöker i alla fall kika in en stund varje dag, även om man inte hinner skriva o kommentera så mycket så vill man ju kolla runt lite snabbt..och till dig måste jag ju..du har ju alltid så fina inlägg..
Vad roligt att du ska till Berlin, jag har aldrig varit där, så vi får hoppas att någon ger dig tips..
Ha det gott
Kraaam Anette
P.s Och än en gång tack för att du lärde mig det där med schemalagda inlägg, det är ju toppen alltså..

Lena sa...

Charmigt med utedass!
Kiss-vattenkannan är ju praktiskt - blomsternäring är dyrt........

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket fint lock på utedasset, så fint med knoppen. Utedass är det som gäller för mig i sommar också, fast just nu har jag regnat hem från stugan. Roligt och åka till Berlin, tyvärr har jag aldrig varit där.
Kramar
AnnaMaria

Marthina, Holmbytorp sa...

Söta dass :) Berlin var åratal sedan jag besökte, så tyvärr inga bra tips där! Kram Marthina

Annas skattkammare sa...

Hihi, skoj inlägg! Har aldrig tänkt att det finns så många alternativ.. :)
Kram Anna

kariogjon sa...

Hei. Sender med en link til innlegg fra vår blogg da vi var i Berlin. Spennende by! Passer samtidig på å få takke at vi får følge med på Nordingården gjennom bloggen!
Mvh. Kari

http://kariogjon.blogspot.se/search?q=berlin

Designe sa...

Haha..du är rolig du!:) Skoj med Berlin!..har tyvärr inga tips däremot! Ha det bra! :)

lisashus sa...

Vilka härliga alternativ - alla tre!

Har inte heller varit i Berlin på länge, men du får säkert tips här! Ha en fin resa!
Lisa

fröken pensé sa...

Hej hej! Var i Berlin tidigare i somras med jobbet. Såg tyvärr inte så många butiker, men kan tipsa om att nästan inga restauranger eller caféer tar kort som betalning, det är kontanter som gäller (det finns massor av uttagsautomater överallt). Desigual har stor butik med outlet...
Åkte en guidad busstur genom stan som var intressant, shoppade lite i Kurfurstendamm och några i gänget besökte den turkiska marknaden som de rekommenderar!
Trevlig resa önskar Annica

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack Annica för dina tips! Ja, man finner ju mycket info på google men just butiker i den smak man har verkar svårfunna, även om jag hittat ett o annat guldkorn via internet, ja läste om att de flesta inte tar kort, det är ju bra att veta och ganska skönt också tycker jag då jag helst inte använder visa på resturanger utomlands, däremot i stora butiker känsn det ok...men då ska jag ladda med kontanter, tack Annica! Tack till dig också Kari!!! / Mari.

Annika B sa...

Godmorgon! Jag har inte varit i Berlin sen -85 men fick några tips från en vän som delvis bor där. Så jag citerar henne: favoritställena ligger i ÖstBerlin runt Alexander Platz, Hackescher Markt,Kollwitzplatz där är gott om restauranger, cafeer och butiker. På söndagar mysig marknad runt ett torg som heter Arkona Platz en lite stökigare och större marknad i samma område vid Mauer Park. Ett besök i Kreuzberg är också spännande. HoppascDu får en fin resa. Skulle själv vilja åka dit i "nutid" Ha en fin dag!

n o r d i n g å r d e n sa...

Tusen tack Annika!!!

Anonym sa...

Åh, bloggen din er så fin!
Jeg vet om ei som har vært en del i Berlin og har mange fine tips. Om du leter litt på glamourbibliotekaren.blogspot.com finner du nok noe :)