Knock on wood...och butikstips!


Jag har så länge jag kan minnas haft salladsbestick i trä, mina gamla är nötta och fula och häromdagen fann jag nya fina i Göteborg, närmare bestämt i den smakfulla butiken Market 29 på Haga. Trä har ju verkligen gjort come back de sista åren..( fann ingen hemsida men jag länkar till en blogg som visar bilder från butiken..).. de hade även snygga skålar gjorda av palmblad, kostade nästan inget! Tyget som skymtar till höger har jag köpt på Gruvgatan 13 och ska bli skynken i köket, nu ska den kassa diskmaskinen ut, i stället ska där bli hyllor till brickor o skålar!

När jag ändå tipsar om shopping i Göteborg måste jag än en gång få nämna Floramor & Krukatös härlig butik, inredning, utvalda blommor och läcker keramik i gammal fabriksmiljö.

I samma huskropp finns två läckra cafeéer Da Matteo med egna kaffebönor och ännu en besöksvärd butik, nämligen Artilleriet. ( hemsidan gör inte rättvisa, butiken är verkligen häftig! )Smakfull, unik och lite annorlunda inredningsbutik, mysig butikslokal med många guldkorn....dock inget för de som jagar superreor...

Det ser ut att bli en fin helg så jag gissar att många inte kommer sitta vid datorn;)

8 kommentarer:

Unknown sa...

God morgon!
Fina salladsbestick, Market 29 är ju en riktigt snygg butik, Artilleriet med för den delen =) Där jobbar min fina vän Sophia!
Tack för tipset om Floramor & Krukatös, måste jag kika på :)

Ha en fin dag,
kram Catta

Marthina, Holmbytorp sa...

Väldans snygga saker, och nu blev jag lite sugen på att åka till Göteborg :) Kramar Marthina

lisashus sa...

Det är alltid snyggt med naturmaterial oavsett trender och så kul när man kan hitta sånt lite överallt! Tackar för tipset av butikerna!
Lisa

Norrfrids Eija sa...

Göteborg, ja inte såg vi så mycket mer än Liseberg, men så blir det ju när man har en hel drös barn med sig. Du hittar verkligen guldkornen Mari! Krukatösen såg verkligen intressant ut!
Dina salladsbestick och skålen ser riktigt läckra ut. Att trä kommer stort nu har jag koll på ;)

Ullis/Leva på landet sa...

Snygga salladsbestick. Kul med lite nya butikstips. Så bra väder vet jag inte om jag kan säga att det är;) Undrar verkligen var solen är som de lovade.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Yvonne sa...

Jag har tittat igenom din blogg och konstaterar att ni har det så mysigt i eran stuga. Du, logen blev väl något alldeles extra.
Jag har också gula pelargoner varav en inte visar skymten av någon blomma, bara stora blad, som jag knipsar bort ett och annat av. Den andra ska till och blomma, men det blir väldigt enkla blommor. Fast färgen är fin. Med röda ståndare.
Hälsningar Yvonne

annaslantliv sa...

Hej där, jag tycker dina kökslampor är så fina, såg dom bl a i senaste Älskade hem och har inte riktigt kunnat släppa dom. vad har de för diameter? Jag har hittat en liknande från bloomingvile men den är bara 24 så jag är rädd det blir för litet även om man har två.

Tack för mycket inspiration genom åren!

Anna

Gabriella sa...

Åh ja, fint med salladsbestick trä!