Ladda för vintern...


Jag älskar livsnjutarböcker som jag kallar dem. De kan handla om trädgård, mat, fika, inredning, ja allt det som sätter guldkant på livet helt enkelt!  Tareq Taylors "Sylta, safta och lägg in" är en sådan. Och eftersom jag gärna skyltar med aktuell bok för årstiden i kökshyllan så flyter ju denna ljusa vackra bok in lätt...Ernst sommarbok har just fått flytta in i skåpet;)


Lite hallonsylt har det blivit, och lite lingonsylt. Jag är ingen storsaftare men varje höst kan jag tycka det är roligt att göra nånting, såsom en sylt,marmelad, saft, likör eller annat...mysigt att ha under de trista bistra vintermånaderna...

9 kommentarer:

Unknown sa...

Jag älskar oxå såna böcker, önskar mig fler!

Ha en fin dag,
kram Catta

Lottas Fotografi sa...

Det är en mysig ide det där med att ha minst en "säsongbok" på kökshyllan. Så har jag också. :)
Kram Lotta

Designe sa...

Åh va härligt! Gillar ju hans trädgårds-matprogram! Han gör såå mkt gott! Önskar bara man tog sig tid att göra mer sån mat man hittar i kokböckerna!

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh visst är det härligt med böcker som inspirerar både med ögat och lusten att göra något. Ha en bra dag /Theres

lisashus sa...

Så härligt att spara lite till vintern och så skönt med lite livsnjutarböcker! Denne Tareq verkar ju vara en spännande kock med lite speciella och roliga kombinationer, efter vad man har sett på TV!
Lisa

MODERN COUNTRY sa...

Der er vi så like Mari, jeg elsker også å bla i fine "Livsnyter" bøker! Ofte kjøper jeg dem bare på grunn av de fine bildene med hus, kjøkken, mat og andre saker som gir en piff i hverdagen. Man blir så utrolig Inspirert.

Ja det er mysigt å nyte det man har laget selv på sensommeren. En stor bit brød med deilig hjemmelaget syltetøy og man er med en gang tilbake til den fine sommeren igjen :)

~ Aina ~

Mamma C sa...

Sådana böcker är riktiga toppenböcker.
Kram Mamma C

Beas sa...

Det är ju så det ska vara, man ska göra för att man vill, inte för att man måste eller borde.

Här har det fått bli en burk med jordgubbsylt och en hel massa äppelpajer. Det får räcka så. :-)

Livsnjutaren sa...

Här var det massor av fina och inspirerande ting! Och visst blir man glad när Tareq dyker upp i rutan!:-)