Nu är det dags att börja så, vi ska ta tag i detta lite tidigare än förra året,i hopp om att kunna äta tomater och paprikor innan höstfrosten;)

En efterlysning- har nån ngt bra tips på en perenn som tål ett soligt läge och blir ca 30-40 cm hög, gärna vit eller blå?

13 kommentarer:

lisashus sa...

Ja, nu är det nog hög tid att så! Sista veckan i februari redan. Man tänker inte på att våren står för dörren när det fortfarande är så vintrigt ute!
Vilka härliga grönsaker du visar och inget går väl upp emot egna!
Säkert får du tips här!
Ha en fin start på veckan!
Lisa

Camilla pysslar sa...

Hej Mari. Kikar in och önskar dig en fin vecka:) //Camilla

Carin sa...

Lupiner,pion,jättevallmon kanske?!

Älskar din stil!!!!!!!!

mammanonna sa...

Hej.
Hittade till din blogg av en slump - trevlig!
Jag är ingen trädgårdsfanatiker utan gillar blommor som klarar sig själva men ändå är fina. Malva - jag har vita och rosa. Bildar ruggar och sprider sig rätt bra, men det är lätt att dra upp de som hamnar där man inte vill. Fyller upp bra. Tremastarblomma - jag har blå, men den finns visst även i rosa och vitt. Fina blad, blommor och knoppar. Sprider sig inte men plantan växer utåt halvsakta och fyller upp bra. Båda blommar länge och mycket utan näring och vattning. Fina som snittblommor också. Jag har dem i en rätt torr söderrabatt och de verkar trivas utmärkt. //joh

Designe sa...

Så läckert! Jaa, riddarsporrar men de kan bli tokhöga förresten...ca. en meter höga. Stockrosor blir oxå höga.

Puumuli sa...

Jag tipsar på borstnejlikan som finns i vitt (40-60 cm, tvåårig) liksom ängsanemon (35-55 cm). Astilbe är också vacker i vitt och finns i olika storlekari liksom de olika nävorna.

Kram
Sari från Puumuli

G:a Affären sa...

Såg att du redan fått tips om malvor, dessa tacksamma blommor som finns i många olika färger.
Mmm, det är dags nu. Jag är alltid ute för sent och brukar skoja att när jag irrar runt efter julgran letar andra påskris. Min granne svarade fyndigt att då är jag ute i god tid!
Förutom badrum har vi en gemensam dröm; ett växthus!
Härlig bild!

Kramar
Cia

Linda sa...

Vilken fin blogg du har! Här är växttips från trädgårdsmästaren! En gylleneregel när det gäller soligt läge är att välja växter som har en gråton i bladverket:) höstvädd (finns i vitt och blått), kantnepeta (blålila), salvia (finns i vitt och blått), ulleternell (vit), stenkyndel (vit). Lycka till,
Linda

Gabriella sa...

Härligt det ser ut!

Kamomilla sa...

Oj, avundas alla dem som gillar det där med trädgård och odlingar...

n o r d i n g å r d e n sa...

HJÄRTLIGT TACK för alla blomstertips!!!!! Mari.

Unknown sa...

Att börja så är ett härligt vårtecken. Två fulla miniväxthus med chili, jordgubb, akleja fröer mfl står på fönsterbänken. Och redan har luktärt och blomstertobak tittat fram. Vad kommer du så för fröer?
Ha en fin dag!
Kram Marina

Halmhatt och mamelucker sa...

Lavendel trivs i solen. Kram Annika