Butikstips i Göteborg!


Magasinsgatan i Göteborg innehåller en hel del godbitar.Såklart beror det på vad man är ute efter,men är det unik ,läcker inredning( och exklusiv) och möbler från Artilleriet ( bilden ovan har jag lånat från Pärlans konfektyr och de goda & lyxiga kolorna säljs även hos Artilleriet!) eller om du suktar efter 20-50-tal så har du kommit till rätt gata!

Till höger om denna butiks ingång finns mysiga caféet med egna kaffebönor, Da Matteo, gå in där, njut av kaffedoften och ta en fika( de har ett café mittemot gården också!), ta sedan trappan upp genom kafferosteriet och kom till en mysig bakgård, där huserar den smakfulla inredningsbutiken Floramor & krukatös, inredning och de vackraste blommor i skön mix.

Prickig katt är en kul och mycket unik butik också på Magsinsgatan. Läckra alster från olika tidsepoker av flera Göteborgsdesigners. Kitsch när det är som bäst!

En lyxig second handbutik är Miss Ragtime, handplockade kläder,sjalar smycken och skor,även nya.

Vallgatan finns runt hörnet, där finns bla urläckra Grandpa, mest kläder men också en del inredning i häftig retro/industriuell stil.

Intill ligger stadsmissionens loppis, Ebbe & Haldis

När vi ändå pratar loppis så måste jag få rekommendera en jätteloppis, med massor av kul saker, 5 min gångväg fr järnvägsstationen i kontorsområdet Holmen på Kämpegatan 12, Holmens Marknad

Tillbaka till Magasinsgatan, jag glömde ju nämna att Norrgavel finns där liksom retro-second hand Pop Boutiqe och för er som gillar småprylar av det billigare slaget huserar även Tiger/Tgr här.

Och har du strosat i detta område till stängning och gillar "dåtid",missa för guds skull inte Puta Madre, " En hyllning till den mexicanska bordellmamman 1918", helt unik resturang, blev bla bästa restaurang 2010 i Nöjesguiden, god mat och URHÄFTIG miljö, man slungas verkligen bakåt i tiden!

Låt er inte luras av den trista utsidan, stället är värt ett besök! Det fick mej dessutom att skapa en 20-40-talsspellista på Spotify! Och jag blev inspirerad till att fixa sovrummet i liknande tidsepok, dock inte i samma Moulin Rouge-anda;)

Sovrum och vad som inhandlades ska jag visa tids nog här på bloggen!

8 kommentarer:

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej fina Mari.
Tack för alla fina tips :)
Jag ska faktiskt dit till helgen och hoppas kanske hinna med en liten shoppingtur :)
Kram kram
Jessica

Rapport till Vänfors sa...

Väntar på kommande inlägg...så spännande:)
Kram Annika

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej !

Det lät gott och trevligt med dina tips :)
Borde ta en tur till Göteborg inom kort .

Ha en strålande onsdag ! kram

Annas skattkammare sa...

Tack för tipsen! Jag ska till Göteborg i helgen och ska definitivt kolla in en del av dessa godbitar!
Kram Anna

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad mycket fina tips!! Dessa kanske jag kan ta och lägga till på listan för Smultronställen. Tiden går ju så fort och det börjar bli dags att tänka på att uppdatera listan inför denna säsong;-)

Ha en fin dag!
Kram,
Regina

Annika GW sa...

Vilken tur att jag bor i rätt stad! / Annika

mariaemb. sa...

Så bra, vi som ska till Göteborg i helgen!! Tack! :)

Designe sa...

Åh, nu blir man ju sugen på att åka till Göteborg! Det var längesen! Du har förmågan att hitta de mysigaste ställen! Tack för tipsen å ha en härlig helg! :)