Var inte feg när du inreder- visa vem DU är!


Jag och min vän Annika disskuterar ofta stilar, hur roligt det är med stilhistoria och hur kul det är med alla olika stilar som vi namnger! Jag håller på att inreda mitt sovrum nu, nya tapeter är köpta och färgerna kommer inte bli så tuffa utan jag fegar lite, men grått och grönt blir basfärgerna, en touch av mildgult och mörkbrunt bland detaljerna.( fotot ovan får mej att svettas av habegär, Elle Interiör.)

Ett bad jag skulle njuta av att äga....Foto: NSuite

Jag har fallit pladask för 20-40-talsstilen, och det är ju ganska brett, 20-talet innehöll ju inte funkis som kom infarande redan på 30-talet här men jag plockar ju givetvis guldkornen från olika tidsepoker och stilar. Svårt att vara konsekvent och hålla sig till ett deccenium, näst intill omöjligt ju!  Det är ju ändå jag som ska bo här och bestämmer helt själv, vilken härlig känsla ;)

Bohem-myskoromaiskt, bild lånad från Babylon Sisters

Jag kan falla för många olika stilar, precis som jag gillar olika kläder,skor, parfymer,läppstift och maträtter är jag inte strängt konsekvent när det gäller inredning heller. Jag gillar MASSOR! Så trist om jag bara skulle gilla tex vit inredning & rosa sjalar, eller bara svarta möbler och kavajer, eller ha samma läppstift och samma parfym livet ut, nä, jag är helt enkelt mer behov av förnyelse än så...eller så har det med hur pass "färgstark personlighet" man har ;)


Köksinspriation Hemma hos Elma Ursnyggt!

Men jag brukar säga att jag i grund och botten är en "trasmattetjej" men det hindar mej ju inte från att baka in lite sk industriuellt, retro, gammelsvenskt, bohemiskt, den nordiskt naturliga och trärena mm, jag gillar ljusa träslag lika mycket som målade och mörka. Gillar gamla stolar lika mycket som moderna, eller helst en mix av det. Och det är ju det som är hela tjusningen med inredningsintresset! Sen får man som sagt själv plocka guldkornen fr många olika sk stilar och göra det så man själv trivs i sitt eget hem såklart!

Foto: tumbl com

Brunt trä, blir svettig igen....detta gillar jag!

Rachel Van Asch-designer som sticker ut! Gillar hennes kuddar- de kan liksom bli pricken över i , i en övrigt "tam" inredning....

Lycka vore ju att ha 20 rum att få inreda i olika stilar! Kanske ska kolla in slott på Hemnet ;) Vitt, avskalat och modernt med Myranstolar i ett. Renhorn, renskinn, stubbar och fjällstuga i ett, Svulstigt & romantiskt ala 10-20-tal i ett, Trasmatta och vedspis i ett annat...Fast... nu har jag ett litet hus och därför plockar jag guldkornen som jag vill...


Åh va läckert, Sandbergs ursnygga pelargontapet och grodgröna stolar!

Jag läste lite stilhistoria på en floristutbildning jag gick.Mycket intressant, så pass intressant att jag skulle vilja plugga ämnet mera. Jag kan fastna timmar vid datorn för att se Jugendstilen, Art deco mm, en intressant tid. Funktionalismen, efter kriget, då det skulle rustas upp,bort med "småtjafset". Barocken, lite för svulstigt för mej och Nyrokokon- mycket vackert i sig men nästan för "flott" för mitt hem..Men sammafattningsvis gillar jag många "stilar", bara det inte är för sockersött och romantiskt...
Christian Dells lampor har jag fallit pladask för, särskilt denna stilen, tror den tillverkades under 20-30-talet och verkar vara lika poppis ännu!

Påverkbar är man som människa, man ska aldrig säga aldrig...det är ju likadant vad gäller kläder- jag äcklades nästan av 60-70 tal förr men nu, ja nu kan jag gå igång helt på en kaffepanna, ett smycke, en stol eller ngt annat från den tidsepoken, det gör mej glad! Så, att inta kaffet ur en 60-talskopp i en soffa som ser ut att komma från Moulin Rougetiden från förra sekelskiftet, jajamen, hur RÄTT som helst! Det är ändå DIN personliget DITT hem ska spegla! Var inte rädd för att inreda!!
Här har jag gjort ett collage av mitt nuvarande hem.( 2 klick och det förstoras..) Det säger en hel del vem jag är och vad jag gillar för stilar & färger. Svart,brunt,grått,vitt, inslag av grönt,gult och guld...köket får accenter i rött, blått och lila beronde på årstid & humör.

Ganska "fegt" när jag sammanfattar det själv, jag gillar egentligen det oförutsägbara, inte så "perfekt & matchat" det kan upplevas både ängsligt, fantasilöst & stelt, fast jag själv fegar ur och "matchar" ganska ofta, ämnet kan disskuteras till leda, en oväntad röd eller gul stol i ett rum eller huller om buller av saker o prylar kan vara lika läckert som det stilrena och spartanska, men, än är sista ordet inte sagt, en "touch" av ny tidsepok i mitt sovrum välkomnas mycket snart- så.....vi ses snart igen!


19 kommentarer:

Unknown sa...

Jag ääääälskar ju färg så här hemma kör vi på,den enda vita väggen är i köket där vi har pärlspont...Sen är det massor med färger för att jag älskar det å jag mår bra av det...:)))) Även när det gäller kläder är det mycket färg,sällan jag är helsvart....:)) Du kan ju kika in hos mig vad jag hade på mig i Fredags på Tomas Ledin Show....:)))
Jag tycker att man ska våga å verkligen känna in vad man gillar å vill ha ...

Kraaaam till dig å ha en fin Måndag!!

Pilgården-Susanne sa...

Oj vilket härligt inlägg! Jag har samma inställning till inredning, har förstått att jag inte "är" bara en stil, men jag har inte olika stilar i varje rum utan blandar saker. Tycker att det gör hemmet levande. Nu vågar jag visa vem jag är.
Ska bli spännande att se ditt nya rum!
Kram
Susanne

Träning Inredning Inspiration sa...

Vilket bra inlägg! Härlig läsning!

Ha en bra start på veckan

Kram

Designe sa...

Vilket superhärligt inlägg! Jag blev jättekär i bild nr 1 och den sista bilden! Den översta så rustik, rå och snygg och den sista så vårgrön, lantlig och hemtrevlig! ÅH va jag vill göra om nu och särskilt när jag gått runt i Norrfrid i helgen! Nu vill jag bara GÖRA precis va som faller mig in i inredningen, då blir det som allra bäst, inte fundera för mycket..bara gå på känsla! Sån är jag! :) Ditt sovrum kommer bli supersnyggt precis som dina andra rum i ditt mysiga hus! Det ser jag fram emot att se! Jag gillar oxå flera olika stilar och har tänkt precis som du att man skulle haft ett superstort hus och inrett i olika stilar i varje rum! Vilken dröm det skulle va!! :) Ha nu så trevligt med sovrumsplanerna! :)

lisashus sa...

Spännande läsning om stil! Visst är det intressant och jag kan tycka att mycket är snyggt, både det lite minimalistiska, chic boheme, trasmattor, orientaliskt etc..! Jag vet dock inte om jag skulle trivas med allt, även om jag kan tycka att det är snyggt, som ett konstverk...!
Är jag för bunden vid en viss stil, finns risken att jag tröttnar ganska snabbt, medan mina tidlösa saker som verkligen är jag...kan
"hålla" hur länge som helst.
Jag gillar verkligen din stil i collaget här - den påminner om min.

Visst förändas ens tycke och smak! Jag minns i mitten av 70-talet när maken och jag rev ut porslinsdiskhon och marmordiskbänken från 20- talet och inredde ett helt nytt IKEA-kök i postgult! Dessutom slängde vi ut gjutjärnsbadkaren med tassar....!!!Jag kan idag rysa vid tanken! :)
Lisa

Rapport till Vänfors sa...

Ja du Mari, vad ska jag säga om dagens inlägg...Bara köööör på:))) Fy fasen vad kul det är. Att drömma, fantisera och låta hjärnan stimuleras av våra sinnen. Inte begränsas av vad andra tycker eller säger utan skapa sin egna verklighet. Heja dig och heja oss alla:) Nu inreder vi...
Kram Annika

Lena sa...

Vilket härligt inlägg!!!
Det finns så mycket snyggt i många olika stilar, man skulle verkligen vilja sväva ut lite...men man är ju så feg.
Såg ett superhäftigt kök i en tidning med mörk/dov/orange väggar till svarta möbler...få se om man vågar i vårt matrum som vi skall göra iordning...
Lycka till med sovrummet, det blir nog supersnyggt!

Norrfrids Eija sa...

Meeen vilken inspiratör du är, jag går igång på sånt här på alla cylindrar. Har också släppt det där med matchning och att hålla sig konsekvent till en stil i stilhistorien! Det kan ju huset Norrfrid nu vittna om, där är det en riktig sillsallad, en salig blandning av stilar och epoker! Men jag älskar det och även fast jag säger att jag inte är materialist så kan jag säga att jag är kär i det där huset! Du måste bara komma över Mari så bjuder jag på "bed and brekfast" och så kan vi snacka inredning hela natten lång! Det vore grejer det! Vill så gärna se ditt 20-tals sovrum NU!

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Oj, vad befriande att höra att du i ärlighetens namn har flera stilar och tycker om olika saker, att du är trasmattetjej men gillar en hel massa annat också.Annars tror man lätt att folk i bloggvärlden verkligen håller sig strikt till en enda stil alltid. Är det vitt så är det vitt liksom!Själv tycker jag om alldeles för många olika saker o stilar. Älskar den första bilden!
Ha det gott! T

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hahaha! På bild nr ett är pardörrarna lika slitna som våra, kanske ska låta de vara så ett tag... Är också helt stilnörd, d v s gillar olika stilar och tidsepoker. Hur intressant som helst! Tack för ett fint inlägg!

Kram
Petronella

Ewa`s Galleri sa...

Vilket härligt inlägg,Mycket fina bilder
Hålla sig till en tidepok är inte lätt ,Jag blandar friskt,Gillar det antika tillsammans med det industriella ,det vita ihop med det naturligt slitna bruna
Ha en bra kväll

LIVSGLITTER sa...

Oj vilka fina och härliga bilder du visar! Mums!

Gabriella sa...

Så mycket härlig inspiration! Och vilka underbara bilder.

Kamomilla sa...

Ja men så sant så, vilket bra inlägg- du slår huvudet på spiken så exakt!

Stil och Inredning sa...

Otroligt härlig blogg!!! :-) Skriv gärna ett gästinlägg hos oss och få besökare från oss.

Unknown sa...

Härliga bilder!! KRAM

Unknown sa...

Härliga bilder!! KRAM

Asta sa...

Råkade bara trilla in här och läste det här inlägget. Ville bara säga att jag håller med. Själv blandar jag vilt och är av den fasta åsikten att saker som jag tycker om passar ihop. Oavsett stil.

incasadisilvia sa...

E' tutto bellissimo!
Silvia