Alla Köpenhamnstips nu på ETT ställe!


Jag har äran att få ränna till Köpenhamn några gånger per år. Var där i förra veckan igen och njöt av att våren var på G även om det inte var så ljumt i luften ännu... Jag älskar den staden. Där finns något för alla. Året runt. För den som aldrig besökt köpenhamn är ju givetvis Ströget, Tivoli och Nyhavn ett måste, men Köpenhamn är så mycket mer än så!  Nyhavn är väl dock ett måste sommartid, att få njuta av atmosfären där med alla krogar är en upplevelse!

Jag har så ofta skrivit om Köpenhamn så jag har gett den staden en egen etikett med samma namn i min blogg längre ned i högerspalten, så allt jag skrivit om Köpenhamn tidigare är överflyttat till den mappen. Jag får ofta mail och förfrågningar ang den staden, jag är inget proffs, långt ifrån, men det jag gillar kommer jag dela med mej utav här på bloggen!( övriga ställen jag besökt, hemma och borta finns under etikett " På vift" )


De gulliga aporna ovan kommer från samma butik som denna, på Kompagnistræde/Laederstraede Där finns många gobitar, bla "Kirk" och "Grønlykke". Fina små butiker med både unika leksaker och fina barnkläder och designbutiker.

Detta är bara paralellgatan till Ströget men en mer lugn atomsfär. Inga butikskedjor, många resturanger, antikbutiker och krogar...
" Glöm vinter köp hyacinter" står det på dörren,. härligt, det är inte bara en julblomma!!!


Grå Brödre torv är ett av mina favorittorg i Köpenhamn. Vackra färgglada hus och många trevliga restuaranger!


Här njuter jag av en god skagentoast och ett kallt glas rosé...

Gatorna runt Nørreport är trevliga, när du är på Ströget och kommer till Varuhuset Illum, sväng av vänster till "Lillströget" som jag brukar kalla det, Købmagergade, den gatan är fullproppad med butiker, tex besöksvärda Plint, fullt med inredningsdetaljer på liten yta. Vandra sedan den gatan fram, förbi nästa torg ( Kultorvet) så kommer du snart till Nørreport och den trevliga saluhallen jag skrivit om förr...

Och inget Köpenhamnsbesök utan att titta in på Notre Dame, där är svårt att inte hitta ngt att shoppa!!  ( Info för er som gillar Systrarna Greene, de har numera flyttat och huserar mittemot gamla stället, lätt att missa ;) och missa heller inte de fina varuhusen, Magasin har ett fantastisk utbud av tex sjalar, fin inredningsavdelning längst upp med många av de danska märkerna och så bottenplan , fullt med delikatesser!


"Norr" heter en butik i Köpenhamn jag hamnade på av en slump. Jag kollar inte så ofta in kläder när jag är där, mer mat och inredningsdetaljer men här fanns det mycket snygga kläder till rimliga priser, även smycken, väskor och inredning.
Pilestræde 36 .

I samma kvarter finns en massa mysiga butiker åt alla väderstreck, ta dig tid att strosa runt...Beau Marche, en bit ifrån men samma mysiga område i stan, läcker inredningsbutik ( se andra inlägg under "Köpenhamn) på Ny Østergade 32.

Mera tips, " Dalle Valle Fiol" inte världens mysigaste ställe att äta på men helt ok men mer än ok mat och prismässigt, ett ställe för alla åldrar. Väldigt populärt. Och stort. Bra pris på fräsch buffé, vilken jag inte prövat men jag kan varmt rekommendera deras Cesarsallad! Det hittar ni på Fiolstræde, och den gatan måste ni besöka hur som helst, mysiga små butiker! Även Larsbjørnsstræde, missa inte dem!


Gammel Strand , här är lugnare än på Ströget och bara två parallelgator ifrån. Krogar, resturanger och loppis varje helg sommartid! Mera Kph-tips kommer med all säkerhet och kika gärna in på de övriga jag gett, under "Köpenhamn"! Denna gång valde jag att inte länka vidare pga att jag nämnde så många ställen, så ta hjälp av google!

8 kommentarer:

Halmhatt och mamelucker sa...

Toppen att få alla Köpenhamnstips samlade på ett ställe. Ifall man får lyckan att bege sig dit någon gång. Tack!

Härligt skyltning på dörren
Glöm vinter.... glömma vintern vill jag göra nu.

Ha en mysig helg!
Annika

Designe sa...

Ser superhärligt ut och så gott det ser ut! Härligt livsnjutarinlägg! Synd att man har så himla långt till Danmark...man blir ju bra sugen! :) Ha en trevlig helg!

Dona blogg sa...

Finfina tips! Jag var där igår och upplevde mycket av det du beskriver. Älskar Köpenhamn! Och nu måste jag ju snart dit igen och kolla upp några av dina tips ; )
Tusen tack! Jag länkar från min blogg för alla som är sugna på att uppleva atmosfären.

/Pernilla

Anonym sa...

Tack! Ska dit i juni, första gången sedan 80-talet(!).
Ann

Rose Garden Malevik sa...

Hej Mari
Ja köpenhamn e inte dumt.....
en härlig stad med det mesta..
å missa nu inte,,,,,

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Home Bohemia sa...

Tack för alla härliga Köpenhamn-tips:))/Maria

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Jag älskar också den staden... otroligt mycket, men har inte den möjligheten som du... att få besöka den flera gånger per år... men till sommaren ska det bli en tur :)
Tack för alla fina tips.
Ha en jättemysig kväll.
Kram på dig.
Jessica

Tess sa...

Tackar! Många bra tips jag känner igen då jag är där ibland, dock inte i närheten av så ofta som du! Några nya grejer som står på listan inför nästa besök nu :)
Kram