Det är fredag och här kommer ännu ett vintips, Rosé och bubbelvinstiden är här och gräset på vår gård har börjat visa grönska!

 Chapel Hill Riesling är ett jättegott och lättdrucket vitt vin tycker jag, det finns även som här på bilden i motsvarande rosé bubbelform, det är desto torrare. Vill man ha ett något sötare kan jag rekommendera Rosa Törley! Vi syns under helgen igen!

21 kommentarer:

Tinibelli sa...

Tack för tipset på somrigt bubbel!
Hörde Carl-Jan Granqvist på radio häromdagen, som rekommenderade ett annat av deras viner: Chapel Hill Sparkling Chardonnay. Kanske kan vara värt att prova?

Ha en skön fredag!
Eva

Sivs hus sa...

Hei, Takk for tips :-) alltid morsomt å prøve viner som har en snill pris:-) God helg! solklem Siv

lisashus sa...

Tackar för tipset!
Ha en härlig helg!
Lisa

Unknown sa...

Härligt med lite vintips!

Camilla pysslar sa...

Hm Chapel hill vitt vin kommer jag ihåg att jag drack innan vi gick på räkbåten och ja det slinker ner snabbt i strupen speciellt när det var så varmt som det var då ;) men rosevinet har jag inte smakat får prova det du brukar ju ha bra smak :) Ha en trevlig helg.

Rose Garden Malevik sa...

Hej Mari
ja vad mer kan man begära än gröna gräsmattor å lite rosé :)
å missa nu inte..

SATURDAY SHOW OFF

det är kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

VisaLiza sa...

Alltid bra med vintips, jag är lite feg när det gäller att prova nytt. Liza

Gabriella sa...

Åh ja, det här vinet provade jag förra sommaren. Så gott!

Tess sa...

Chapel hill rose drack vi förra sommaren eller om det är förra igen. Letar efter en ny favorit nu. Man tröttnar ju efter ett tag. Råkar du stöt på någon mer så säg till!

Kram

Annas skattkammare sa...

Tack för tips! Trevlig helg!
Kram Anna

Mamma C sa...

Ja, det där har jag provat och är riktigt gott.
Härligt nu när alla gröna nyanser kommer i trädgården.
Kram Mamma C

n o r d i n g å r d e n sa...

Eva, ja vinet fr samma "familj" du nämner är jättebra! Tess, jadå, det dyker upp tips hela tiden här, finns under etiketter " VIN" här i högra spalten.. och som sagt TÖRLEY rosa bubbel är jättebra! :)

Anonym sa...

Nehej, nu tackar jag för mej och tar bort din blogg. Om du ursäktar så är det lite enahanda - i början hade du mera inredningsbilder osv - nu är det lite samma samma hela tiden.

n o r d i n g å r d e n sa...

Anonym, tråkigt att höra att du inte vill kika in på min blogg mera- skriv gärna under med ditt namn, eller sänd mej ett email, har du egen blogg? För inte kan du mena att det ska vara nyheter flera ggr i veckan år ut och år in?

Jag tillhör dem som haft inredningsblogg ganska länge, jag är inne på 7e året nu. Jag tycker mej trots den långa bloggtiden ha en ganska varierad blogg OCH håller mej till det jag faktiskt utlovar: inredning, lantliv, köptips, guldkornstips i form av butiker, resor, caféer, vin, blommor mm...

Självklart blir det "bloggtorka" emellanåt och kanhända liknande inlägg ett flertal gånger, jag bor ju trots allt i samma hus ännu! ;)

Men sedan kommer det faktiskt nya bloggkikare också- varje dag! Och för dem är inläggen nya! Att gamla bloggtittare försvinner efter några år är ngt jag räknar med, jag själv kikar i perioder in hos olika "bloggkollegor"- inget konstigt med det...och jag anklagar dem INTE för att ha enahanda bloggsidor?!

-"samma, samma" ? Tja, man kan ju inte visa "samma" inredning flera ggr i veckan heller, jag har ofta inlägg i utkastet på förinställning för en eller två veckor framåt, och de är planerade så att de förhoppningsvis ska vara en variation, alltså, sällan blombilder två ggr på raken tex....den som inte vill se min blogg behöver inte, det är helt gratis att titta in! Och jag har inga krav på mej att visa något alls egentligen...

Dina ord sårar givetvis lite som du med all säkerhet förstår och som syftet givetvis också var men tack för att du följt mej hitintills i alla fall!

Ha en bra sommar, med nya bloggar! Här på Nordingården kommer det om jag har hälsan att fortsättningsvis bli de inlägg jag kan/vill/har möjlighet/lust/orkar visa, 3-4 ggr per vecka! Mari. (bilden ovan är tagen igår.. och i morgon kommer en simpel köksbild men med glädjen över grönskan som kommit;)

Ida sa...

Det vattnas i munnen på mig med dina härliga bilder av vinglas :) mmm

Anonym sa...

Din blogg var den första jag började följa för några år sen, tycker inte alls det är samma, samma. Jättefina bilder, många bra tips på viner,mat, resor m.m. Det är ju bara att sluta följa om man inte gillar bloggen längre men för det behöver man inte slänga ur sig sårande kommentarer. Hoppas du fortsätter blogga länge, jag vill gärna fortsätta kika in, i sommar ska jag använda mig av dina Göteborgstips! Hälsningar Jane

Linda sa...

Äsch såna dumisar är inte äns lönt att kommentera....Ajö med dig bara ;-) jag och många andra läser, vAd spelar det för roll om hundra år. Gillar dina bilder. Kram

Anonym sa...

Hej, jag blev sådär skallernyfiken o var tvungen att se vad det var för hemsk kommentar någon hade skrivit...och blev lite förvånad. Ganska neutral kommentar i mina ögon. Du som bloggar måste väl vara van vid värre påhopp? Det är jag som jobbar med människor o då får jag det rätt i ansiktet. Ryck upp dig o var stolt över din blogg, jag fortsätter absolut att titta in ibland på dina vackra bilder!

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack alla snälla människor för era snälla kommentarer, det är trots allt lite plåster på såren när man lägger ned den tid man gör... antagligen är det ngn i ens bekantskapskrets som känner sig "avis" el ngn annan som inte mår helt bra men jag blr så glad för den positiva feedback jag får av er alla bloggvänner men också ni utan blogg som lämnat en kommentar, bla Jane & Ida här och alla andra i nästa inlägg ovan!

Kommentaren ovan från helanonym,- "neutral" tycker jag inte kommentaren var. Jag jobbar också med folk,och kan få besvikelser rätt upp i ansiktet, Men tack för att du läser min blogg, vem du nu är! ( nej, jag är inte så van med påhopp, varför ska man bli påhoppad i denna genre av bloggande???)

Anonym sa...

Hej

Jag kollar in här hos dig lite nu och då och tycker du har en jättemysig blogg.
Tycker personligen att kommentaren ovan var helt onödig, av den som skrev den att posta. Skönt att du verkar ha tagit "den" på ett bra sätt och nu fortsätter att driva din blogg på det sätt som just du önskar och som ju faktiskt tilltalar väldigt många av oss följare. Önskar dig en fin vårdag.

Johanna

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack söta Johanna<3