Loppis verkar vara Berlinarnas söndagsnöje, för glöm att shoppa i vanliga butiker på söndagar- det är stängt- tom varuhusen och små livsmedelsbutiker!

Jag vill tipsa om tre loppisar, mer hinner man inte med en söndag, egentligen räcker EN loppis gott var söndag men är man bara i stan en endaste söndag får man helt enkelt lägga på ett kol eller välja ett par av dem. Jag har valt ut dessa tre:En av de största är MauerPerk Flea market. Enormt stort. Här finns ALLT. Loppisprylar men också egentillverkade saker, jag köpte ett fint armband och en väska, och det kan ju vara lika kul som det där loppade fyndet, för risken att ngn annan har en exakt likadan är ju minimal... lådor med porslin,militärprylar,stolar & möbler, vattenmelonstånd, massor av tillfälliga barer, ja, du kan leva gott en hel dag i detta område! Dessutom hittade jag ett av dessa gamla glas ovan, så glad över mitt fynd!

Inte långt ifrån ligger Arkonaplatz med jättemånga roliga loppisstånd! Här fyndade jag burkar och otroligt, men ett till av glaset av ovan!( blev väääldigt olika pris kan jag säga..) Dessutom de läckra gamla cremevita apoteksburkarna ni kan se längst upp. Mer "koll" hade försäljarna här, stället är mindre än ovannämnda men helt klart mycket besöksvärt!Sista stället- här finns kanske störst chans att fynda- ungefär lika stort som Arkonaplatz och lika mycket fint! Allt från industrilampor till porslin och smycken! Jag hittade en galge- "Tvättar & rengör" ;) På Boxhagener Platz På gatorna i närheten finns många trevliga caféer och restauranger och även små coola butiker!

Mycket nöje!  På söndagsloppis i Berlin!

7 kommentarer:

Linnéa sa...

Vad glad jag är att jag trilla in här. En massa Berlin-tips är precis vad jag behöver. Till den staden är det nämligen nästa gång jag reser. Länkar dig till min blogg för att inte tappa bort den. Hoppas ok.
Linnéa

Anonym sa...

Høres ut som herlige loppis alle sammen:)
Man får bare drømme seg bort i nydelige bilder:)
Ha en herlig kveld
Klem Merete

Villa Björkenäs Backen sa...

Tack för tipsen !
Härligt med Berlins resa...
Fina bilder.
Ha EN fin kväll ! Kram

VisaLiza sa...

Tänk det där skulle jag ha vetat om när jag besökte Berlin i februari. Nåväl då har jag sysselsättning nästa gång vi far dit :) Liza

Rapport till Vänfors sa...

En dag ska jag också strosa runt i Berlin... Förvaringslådorna på översta bilden blev jag riktigt kär i. Kan det komma från en läkarmottagning tro? Superfina!
Liknande glas som du hittat var i någon av helgens bilagor, Leva & Bo tror jag. Du har öga för vad som är på gång du, din rackare. Grattis till fyndet:)
Kram Annika

n o r d i n g å r d e n sa...

Va , har du sett dem glasen Annika?? Ja, lustigt, men burkarna var fr ett apotek sa kvinnan som sålde dem ;)

G:a Affären sa...

Vilket flyt med glasen, hoppas du hittar fler! Och burkarna var verkligen snygga.
Jag skulle hellre låta de stora varuhusen vara stängda om det fanns sådan mysiga loppisar att besöka. Inte dumt heller med ett glas eller en melon mellan varven.

Tack Mari för din kommentar hos mig! Jo, jag har blivit tillfrågad av några om reportage men än så länge...och så är jag lite blyg/skygg eller vad det är.

Kramar
Cia