Senhösten kan vara kall trist o grå men, det finns massor av saker att förgylla livet med. Advent är en underbar tid tycker jag. Jag har alltid tyckt att julen kommer in för tidigt i butiker etc och kan tycka så ännu MEN samtidigt är jag inte den typen som håller på mej och inte vill ta in julmyset förrän dagarna innan jul, då hinner man ju knappt uppleva det! Jag bloggar ju och lever med inredning som är en stor bit av mitt liv, och då vill man ju heller inte komma med julmystips 20 dec, det är försent;) 

Inredningstidningarna är på G för fullt nu och visst dras jag med och inspireras...jag vet dock inte om jag druckit glögg så tidigt som i slutet av oktober förut... Jag har testat årets glögg och måste säga det var den bästa årgång på länge! Jag personligen föredrar helst klassisk röd varm glögg, därför blev jag extra överraskad när årets glögg var ljust bärnstensfärgad men så god att dricka varm! I år har de valt att inte beskriva smaken, för att man ska få bilda sin egen uppfattning, visst är jag patriotiskt vad gäller den vackra flaskan i år men smaken påminner väldigt mycket om den klassiska vinglöggen från Blossa, men ngt fräschare liksom. Den snygga handduken med dalamotiv har konstnären Lena Wikman gjort, hon har butik Lokgården i Leksand

8 kommentarer:

Anna Nilson sa...

En anledning till att butiker börjar tidigt med julprylar kan vara att man ska hinna få upp allting i tid.

Där jag jobbar är det så mycket som ska upp på hyllor och sedan ska det även dekoreras och det är egentligen det som tar mest tid. Vi började i början av oktober och har fortfarande en del kvar.

En del klagomål hörs såklart från kunder, men ändå tjänar vi så pass mycket pengar på julsaker redan nu att det vore dumt att inte ha dem framme :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Ja, visst är det så Anna, även om det säkert skulle hinnas plockas upp om man började första veckan i nov också... men jag VILL ha adventstips senast första veckan i nov, men början/mitten av okt kan jag anse är FÖR tidigt, fast jag delvis själv arbetar i en inredningsbutik....och som sagt, bloggar man om detta ämne vill man inspireras tidigt;) Har du testat glöggen?

lisashus sa...

Kul att äntligen få höra ett utlåtande om den glöggen! Såg den för ett par veckor sedan på Systemet, men tyckte att det kanske var liiite tidigt! :) Nästa gång köper jag nog en flaska om den inte redan är slut! De där brukar ju gå åt!

Lisa

Designe sa...

Oj, va jag har köpt många inredningstidningar nu, mer än på lääänge! Beror på alla mysiga julnummer som jag inte kan motstå. Glöggen har jag oxå och den är riktigt god, gillar den bäst kall! Superfin handduk! Hon är så duktig Lena! :)

Eva Domis sa...

Alla får göra precis som de vill angående jul men för egen del lägger jag skygglapparna på tills det är julöppning i staden där jag bor ocg den infaller samma helg som 1a advent. Oktober är alltför tidigt, november har allahelgona och så är det ju mysigt att tända värmeljus ändå och cotton ball lightsen i fina Eva lyktan från Wikholm form ger minsann den redan så det räcker och blir av av mys, julen kan allt vänta;-) Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Var på ett varuhus i dag och såg att på en ganska begränsad yta samsades halloween-saker, grav ljus och julpynt...det var bara att välja vilken högtid som kändes viktigast för stunden. Flaskan till den nya glöggen var fin, det ska bli spännande att smaka den.
Kram,
Regina

Annas skattkammare sa...

Hej! Visst är det lätt att dras med i julmyset som kommer för fullt nu!
Kram Anna

Lena sa...

Tack Mari! fin bild och reportage som vanligt!

Ja, Julen blir bara tidigare och tidigare. I mitten av okt började kunderna fråga efter Julpynt men jag har inte tagit fram det ännu. Tänkte att det får vara allhelgona först...och en del som jag planerat är inte ens tillverkat ännu...hmm

Ha det gott
Lena