Ett enkelt "adventsröj" i Lillstugans veranda, några tallkvistar, grankvistar och fårskinnsfällar. Klart.....
En gammal ljuskrona jag hittade på gården när vi flyttade hit, lite nya band så kunde den användas igen...


16 kommentarer:

Our photos sa...

Beautiful photos!
Greetings, RW & SK

LantlivsAnette sa...

Sååå mysigt du har gjort där på verandan..jaa, tänk att det snart är advent, jag längtar tills jag får ta upp jullådorna och gå loss på pyntandet !! Kraaam Anette

Gamla Posthuset sa...


Jaaa snart får man pynta! :)

Ha det gott!
Kramen
Ina

Lottas Fotografi sa...

Enkelt, men ack så mysigt och vackert!!
Kram Lotta

Eva Domis sa...

Väldigt vackar bilder nog men blir du inte bindgalet less på alltihop långt innan jul när du börjar så fort? Ledsnade innan trettonhelgen fastän jag började smått 1a advent ifjol och fick sitta på händerna för att hålla på traditionen att lägga undan julgranen 20 dag knut, har plast för vi bor i lgh. Vilka julmänniskor det finns ^^

n o r d i n g å r d e n sa...

Eva D, tack! Nope, jag blir inte leds, men det är ju så här, först å främst ÄLSKAR jag julen. Sedan julpyntar jag inte nämnvärt, jag tycker inte att några tallkvistar och ett fårskinn är så "juligt", eller? Det kan jag ha fr tidiga hösten och hela vintern ut faktiskt. Sedan bloggar jag om inredning och även jobbar delvis med inredning, då går det inte för sig att visa adventsinspiration först första advent! Det är ju FÖRE advent man vill få inspiration, köptis etc, annars är det ju ingen poäng, detta för att slippa stress och visa hur man billigt o enkelt kan skapa adventsmys...i god tid innan helgen i fråga. Jag älskar tiden mellan advent och jul. Jag planerar för adventsmiddagar, mm redan ju, självklart. Men som sagt, jag är inte sån att jag tex byter till julgardiner och har RÖTT överallt, "julgardiner" har jag inte haft sedan 80-talet! Jag har tallris, granris, doftljus med juliga dofter, glögg, soft adventsmusik tiden från dagarna innan första advent tom trettondagen. Adventsstjärnor i fönstren hänger jag upp på fredag, två dagar innan första advent. GRANEN däremot tas inte in förrän tidigast 2 dgr före julaftonen!

Pst, du ledsnar INTE om du har så pass sparsmakad jul som mej, jag tar bort de två tomtar jag har i hela huset på annandagen, annat såsom granris, tallris,Vita, svarta, lila och grå stjärnor i fönstren och julgranen har jag januari ut! Och då ska tilläggas att jag klär granen i vinterfärger, ej rött, endast guld, silver, frost och vitt.

Välkommen till inredningsbloggvärlden och hoppas du pallar med lite småtips även innan söndagen den första advent;)

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Underbart fint och jag vill ha inspiration tidigt som bara den :)
Varm kram
Jessica

Eva Domis sa...

Tack för svaret kära bloggerska :-)

Ja kanske det är det som är pointen, att undvika dessa mättande kulörer och köra på mer neutrala färger och i mitt fall ta det lite piano med att kalla det för juldekor så blir det ej så lång tid med hela alltet. Har tyvärr lite mycket negativa upplevelser runt julen i bagaget,mamma som dog innan jul endast 56 år och annat men vill nog ändå det bästa med julen, äta gott och njuta av familj och gemenskap men i år får det bli vitt istället för rött så kan jag känna den frid som min nuvarande inredning ger runt jul med. Var ingen kritik utan mest en fråga och bra svar fick jag och din blogg gillar jag och trivs med att läsa den så inte skräms jag iväg så lätt från din mysiga blogg utan återkommer till varenda dag för jag är nyfiken på vad hon nu bjussar på denna nordingårdentjej;)

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå igen Eva, ja, jag misstänkte du hade ngn "negativ" känning för julen, så tragiskt med din mammas tidiga bortgång...Ja, många ser nog inte julen så rosenskimrande... men, man ska inte ta det så allvarligt, vill man bara ligga i soffan och äta godis hela julen o se på film utan att pynta ett endaste dugg , ja då ska man det!! Eller så gör man som mej, pyntar med måtta, jag pyntar knappt alls, men dofter, smak o musik vill jag ha, som sprider stämning ;) Och jag gör ENDAST sånt jag tycker är roligt, det gäller mitt liv i övrigt också. Jag har lärt mej gallra, säga nej och prioritera. Såg din kommentar i ett annat inlägg också om advent, visst är det så att man helst som när man var barn skulle vilja överraskas när " det bruna papperet slits bort fr skyltfönstren" just på första advent, men, det är väl en annan tid nu, folk VILL liksom inspireras och planera i tid, för att undvika stressen....för till första advent, tja då ska ALLT vara klart! ( Utom julgranen förstås;)

Hoppas du får en mysig o fridjul jul trots allt, tack för att du tittar in här & lite adventsmystips kommer framöver, välkommen hit igen önskar Nordingårdentjejen ;) ;)

Hajan sa...

Det var väl fint, men till Jul
skall väl en liten tomte
stå på bordet med ?

kram från en tomteälskare

kram Hajan

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack Hajan, Haha, nja, just på detta bordet har jag ingen tomte, vi är knappt i detta huset vintertid, MEN däremot i köket i denna lillstuga har jag EN tomte faktiskt- han gillar att bo där säger han... ;)

Anonym sa...

Åååå...så utrolig koselig og flott du har gjort det:)
Den lysekrone var nydelig:)
Ønsker deg en herlig helg
klem Merete

Halmhatt och mamelucker sa...

Så enkelt och fint! Saknas bara några adventskatter.
Kram Annika

Designe sa...

Superduperfint! Alldeles lagom vinterfint innan advent! Såå enkelt och fint! Det behöver inte kosta mycket att göra fint..det enkla är det finaste! Njutbart fina bilder...så rofyllt! Ha en härlig helg! :)

Rapport till Vänfors sa...

Ahhh, du har det så fint i "min" lilla stuga:) Hoppas du inte tar illa upp att jag kallar den så. I bland drömmer jag om en liten sommarstuga någonstans in i skogen och då kommer bilden av din lillstuga upp i hjärnan. Jag tyckte du hade så otroligt skön inredning där, färger som verkligen fångade mitt öga.
Kram Annika

n o r d i n g å r d e n sa...

💚💚💚